Guide: Få slettede filer tilbage igen

Guide: Få slettede filer tilbage igen

Share

Genoprettelse af data er en drilsk affære. Der er ingen vej tilbage for data, som er blevet slettet ved et uheld eller befinder sig på en tabt harddisk, og der er ingen garanti for, at dine filer er i en tilstand, hvor de kan genskabes. Der findes dog gratis værktøjer, som giver dig chancen for at genskabe dokumenter, fotos og andre uerstattelige filer. Et af de bedste er DMDE – Free Edition.

Det er et stærkt redskab, som gør mere end blot gendanne slettede fi-ler. Det kan hjælpe med at få adgang til harddiske, som stadig fungerer rent fysisk, men ikke længere er synlig i Windows.

Hvis DMDE kan se drevet, giver programmet dig mulig-hed for at kopiere filer og mapper fra det, ofte uden at miste data. I denne guide viser vi dig, hvordan du bruger DMDE til at få adgang til dit drev, finde mistede filer og – forhåbentlig – genskabe kopier af dem. Værktøjet er blandt andet engelsksproget, men nemt at finde rundt i.

Se også:  Microsoft på vej med kæmpe Windows-opdatering

DT12_filer00

Bibliotekstræ
Brug denne rude til at browse det valgte drev eller partition. Mapper med en rød prik indeholder slettede emner.

Mappevindue
Her får du vist indholdet af den mappe, du har valgt, eller resultatet af din søgning.

Filtyper
Vælg ”exclude deleted” for at finde nuværende filer, eller vælg ”deleted only” for at søge nyligt slettede filer.

Filfilter
Brug denne boks for at søge efter specifikke filer (separer med semikolon). Tegn for trunkering er understøttet.

Filstørrelsen
Marker for at begrænse din søgning til filer med bestemt størrelse. Indtast i bytes (1,024 byte = 1kb, 1,024KB = 1MB).

Hjælp
Klik her for at få adgang til DMDE’s omfattende onlinemanual. Den er lidt teknisk, men forklarer også vanskelige ting.

Ordknuser
Current panel
DMDE’s begreb for den aktuelt valgte mappe. Vær opmærksom på, at data kun kan genskabes fra denne folder i Free Edition.

Filsystem
En metode til at organisere, opbevare og genfinde data fra en harddisk. Syste-merne omfatter NTFS og FAT32.

Trunkering
Metode, hvor specialtegn bruges til at matche søgestrenge mere fleksibelt. Tegnet ”?” erstatter et enkelt tegn, mens ”*” bruges for et eller flere. 

Se også:  Microsoft lancerer chat-funktion i Office

1 Download og udpak
DMDE er et portabelt værktøj, hvilket betyder, at du kan køre det fra et drev. Start med at gå ind på http://dmde.com/download.html, og klik på ”Download DMDE for Windows”. Gem zip-filen på et andet drev, end det du forsøger at genskabe data fra. Højreklik dernæst på den downloadede zip-fil, og vælg ”Udpak alle”.

DT12_filer01

2 Start DMDE
Herefter åbner du den udpakkede mappe og dobbeltklikker på dmde.exe. Klik på ”Yes”, når du bliver bedt om det. Vælg sprog, og klik på ”OK” (vi vælger engelsk). Accepter licensaftalen. Du bliver nu bedt om at vælge det drev, du vil gendanne data fra. Er drevet synligt, så vælg ”Logical disks” efterfulgt af drevbogstavet. Afslut med at klikke på ”OK”.

DT12_filer02

Del denne