Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Få mobilen til at skrige ad tyven og tage forbryderfoto

Norton er klar med nye sikkerhedsløsninger, som beskytter og sporer en stjålen eller bortkommen tablet og smartphone.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Norton Tablet Security og Norton Mobile Security 2.5 er skræddersyet til Android og er en del af Nortons initiativ Norton Everywhere, som beskytter forbrugere og deres data, uanset hvor de er, og hvilken enhed eller platform de bruger.

Norton Tablet Security sikrer Android-tablets ved tab og tyveri og beskytter samtidig mod virus og andre trusler. Sikkerhedsløsningen rummer internetbaseret tyverisikring, som gør, at brugeren kan fjernlåse eller fjernblokere en stjålen tablet og dermed forebygge, at de data, der er gemt på tablet’en, bliver stjålet. Det er også muligt at fremkalde teksten ”Device lost” på den låste skærm, mens en stjålen eller bortkommen tablet samtidig også kan lokaliseres på et landkort på den senest registrerede position. En ”sneak peak”-funktion kan desuden fotografere tyven med tablet-kameraet og uploade billedet på en side, som kun tablet-ejeren har adgang til.

Løsningen beskytter også mod malware ved at scanne alle sd-kort, applikationer og applikationsopdateringer for at kunne opdage potentielle trusler, og derudover sikres man på nettet med Norton Safe Web, som advarer mod skadelige og falske hjemmesider og beskytter enheden, når du surfer på mobile netværk og via WiFi.

Norton Mobile Security 2.5 indeholder nu en internetbaseret tyverisikring og funktionen ”scream”. Med denne kan du ved hjælp af en sms aktivere en alarm, som gør, at mobilen ”skriger”. Dette hjælper brugeren med at lokalisere sin smartphone og er også en god feature, hvis man ikke kan finde telefonen, når man har forlagt den.

Foruden scream-funktionen kan brugeren også lokalisere, låse og slette indholdet på sin smartphone ved hjælp af en sms. Brugeren kan lave en liste med eksempelvis nære venner og familie, som også kan låse telefonen op.

Derudover kan brugeren lokalisere sin smartphone gennem portalen antitheft.norton.web. En internettjeneste, ”Lost Notice”, gør det muligt for brugeren at vise en personlig besked på telefonens skærm til den person, der har fundet telefonen, så de kan arrangere en afhentning. Norton Mobile Security har ligesom Norton Tablet Security også sneak peak-funktionen.

Norton Mobile Security 2.5 beskytter også mod phishing og falske hjemmesider og hjælper brugeren med at undgå uønsket kommunikation. Alle sd-kort, applikationer og applikationsopdateringer scannes desuden automatisk for at opdage potentielle trusler. Derudover kan programmet også blokere samtaler eller sms’er fra udvalgte personer eller telefonnumre.

Norton Tablet Security og Norton Mobile Security 2.5 er på det danske marked fra midten af november til den vejledende pris af 249 kroner for hvert af programmerne, der giver et års beskyttelse til en enhed. Brugere, der har en tidligere version af Norton Mobile Security, får adgang til de nye funktioner gennem en opdatering af deres nuværende abonnement.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere