Home » Hardware » Få Minecraft-penge for din gamle elektronik
Få Minecraft-penge for din gamle elektronik

Få Minecraft-penge for din gamle elektronik

Share

Elgiganten og Microsoft lancerer verdensomspændende samarbejde med miljø i centrum og med Minecraft som arena. Ønsket er at motivere de yngre generationer og deres familier til at genbruge elektronik til fordel for en mere bæredygtig fremtid

Peder Stedal, adm. direktør i Elgiganten, har glædet sig til at løfte sløret for det unikke samarbejde: ”Jeg har været meget spændt på at dele den gode nyhed. Ved at arbejde sammen med Microsoft er jeg overbevist om, at vi når en masse unge – og får deres øjne op for de mange fordele, der er ved at genbruge frem for at smide ud.

Ikke mindst fordi udtjent elektronik nu kan veksles til ’mine coins’, der igen kan blive til nye Minecraft skins, texture packs og verdner i Elgiganten.”

De fleste har en rodeskuffe eller et skab i hjemmet fyldt med småelektronik som telefoner, tablets, kameraer og pc’er. ”Vi ved, at mange produkter ryger direkte i skraldespanden og skrottes på lossepladser eller forbrændes. Det betyder, at vigtige metaller og mineraler, som produkterne indeholder, ikke udvindes og går tabt. Der ligger derfor et stort potentiale her, hvis vi vælger at sende elektronikken til genbrug,” fortæller Peder.

Se også:  Stærk strøm haler kostbare ressourcer ud af computerskrot
Millioner af elektronikprodukter samler støv i danske hjem

Danskere elsker elektronik, men når det kommer til at sende udtjent elektronik til genbrug, har vi et stort forbedringspotentiale. Ifølge Global E-waste Monitor 2020 er 11 ud af 72 elektronikprodukter i en gennemsnitlig europæisk husholdning ikke længere i brug eller gået i stykker. Hvert år opbevares mellem 4 og 5 kg ubrugt elektronik i Europa, før det smides ud – per person.

Værdifulde ressourcer forsvinder

Tal fra Elgiganten viser, at kun hver tiende mobiltelefon bliver leveret til genbrug. Det har større konsekvenser end mange tror. ”Jorden er langt fra uudtømmelig, og alt, hvad der produceres, kræver naturressourcer. Gammel elektronik indeholder værdifulde mineraler som kobolt, nikkel, litium, kobber, guld, sølv – plus plastik, glas og andre materialer, der også kan genbruges. Derfor er det ekstremt vigtigt, at vi bliver bedre til at genanvende de materialer, der findes i fx smartphones og anden elektronik. Mit håb er derfor, at alle vil aflevere udtjent eller ødelagt elektronik som telefoner, pc’er og tablets til genbrug hos os,” opfordrer Peder.

Se også:  TP-Link Tapo P110 [TEST]: Smart og superbillig stikkontakt sladrer om dit strømforbrug
Baggrundsinformation:

• Minecraft er verdens mest spillede spil og ejes af Microsoft. Kampagnen “Urban Miner” er udviklet af Elkjøp Nordic, Microsoft og Nord DDB, og er et unikt samarbejde på verdensplan.
• I Elgiganten genanvendes på nordisk plan omkring 30.000 tons e-affald hvert år.
• Ca. 82% af de produkter, der indsamles, genbruges som råvarer til at fremstille nye produkter.
Mere information om kampagnen her


TAGS
Elgiganten
genbrug
Microsoft
miljø
Minecraft

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S