Home » Software » Få mere ud af regnemaskinen
Få mere ud af regnemaskinen

Få mere ud af regnemaskinen

Share

Windows 7-regnemaskinen kan hjælpe dig med at beregne ting som bilværdi, matematik, temperatur og statistik.

Hvis du hører til de mange af os, som har svært ved at udregne andet end de mest basale regnestykker i hovedet, får du brug for en regnemaskine i ny og næ. Men du behøver ikke rode rundt efter en i dine skuffer, for der følger en regnemaskine med Windows.

I Windows 7 er det endda ikke blot en helt skrabet plus-minus-maskine. Den er tværtimod pakket med funktioner – herunder videnskabelige og statistiske funktioner – og skjulte værktøjer som eksempelvis en valutaberegner. Så hvis du er på udkig efter en regnemaskine, der kan alt fra at lægge tal sammen til at beregne renten af dine boliglån, er Windows 7-lommeregneren løsningen.

[pt id=’2018425′ size=’large’ link=’file’]

 

1 Find lommeregneren

Klik på Start-knappen nederst til venstre på skærmen og skriv Lommeregner i søge-boksen nederst. Klik så på Lommeregner-linket for at åbne programmet. Lommeregneren åbner i Standard-visning. Skriv tal ved at klikke på skærm-lommeregneren eller med tastaturet.

[pt id=’2018427′ size=’large’ link=’file’]

 

2 Foretage enkle beregninger

Skriv dit første tal. Modsat almindelige regnemaskiner kan du her bruge Tilbage-tasten til at rette. Så er du klar til dine første cifre, for eksempel + for at addere. Tallene dukker frem øverst, så du kan følge med i, hvor langt du er kommet i regnestykket. Tryk = for at afslutte og se resultatet.

[pt id=’2018428′ size=’large’ link=’file’]

 

3 Mere avancerede funktioner

Standard-visningen i kalkulatoren understøtter også parenteser til mere komplekse regnestykker, plus at du får tre knapper til beregning af kvadratroden (√), procentdelen (%) og brøken (1/x) af et tal. Brug % i stedet for lighedstegn (=) for at finde procentdelen af to dividerede tal.

[pt id=’2018429′ size=’large’ link=’file’]

 

4 Få adgang til tidligere regnestykker

Både i Standard- og Videnskabelig visning kan lom-meregneren vise historikken for alle de regnestykker, som er udført, siden lommeregneren sidst blev aktiveret. Vælg Vis > Oversigt, og de tidligere regnestykker vises som på billedet. Du kan genåbne regnestykkerne og lave dem om.

[pt id=’2018430′ size=’large’ link=’file’]

 

5 Videnskabelig visning

Vælg Vis > Videnskabelig for at få en fuldt funktionel, videnskabelig lommeregner. Den er præcis helt til det 32. ciffer efter kommaet. For at få adgang til invers funktionen skal du klikke på Inv, og så vil nogle af lommeregnerens knapper ændre sig til brøker og grader.

[pt id=’2018431′ size=’large’ link=’file’]

 

6 Arbejd med statistik

Vælg Statistik fra menuen Vis. Indtast den række af tal, som du vil sammenstille. Klik på Add-knappen mellem hvert tal. Når det er gjort, vælger du den rette knap på lommeregneren for at opnå den ønskede resultattype. På billedet foroven får du hjælp til at finde den korrekte knap.

[pt id=’2018432′ size=’large’ link=’file’]

 

7 Enhedskonvertering

Prøv at åbne Vis > Enhedskonvertering. Nu kan du omregne mellem forskellige måleenheder. Vælg først enhedstypen (for eksempel areal, energi eller temperatur), og vælg så, hvad der skal konverteres fra og til. Indtast værdierne, og lommeregneren beregner automatisk.

[pt id=’2018433′ size=’large’ link=’file’]

 

8 Afstanden mellem datoer

Vælg Beregning af dato fra Vis-menuen for at få den præcise periode mellem to datoer. Indtast datoerne i fra- og til-felterne (eller benyt de små kalendere). Herefter trykker du Beregn. Forskellen vises som dage samt som år, måneder, uger og dage.

[pt id=’2018434′ size=’large’ link=’file’]

 

9 Regneark

Windows-lommeregneren rummer fire Regneark til beregning af boligomkostninger og bil-relaterede omkostninger: Månedlig leje for eksempel og brændstofs-økonomi (både 100 kilometer pr. liter og liter pr. 100 km). Du får adgang til regnearkene nederst i Vis-menuen.

[pt id=’2018435′ size=’large’ link=’file’]

 

10 Så er du tæt på at være ekspert

Til lykke, du har nu fundet endnu en af de gemte skatte i Windows 7. Lommeregneren kan meget mere end købmandsregning, og nu hvor du kender til de vigtigste funktioner, har du fået et særdeles nyttigt værktøj, som vil give dig endnu større glæde ved din computer.

[pt id=’2018436′ size=’large’ link=’file’]

 

Parenteser

Når du sætter parentes omkring en del af et regnestykke, udregnes det isoleret fra resten af regnestykket.

Cifre

Du indtaster cifre på denne skærm-lommeregner som på enhver anden lommeregner. Den klarer også de basale opgaver som plus, minus, division og gange.

Regneark

En skabelon, der er skabt til at håndtere en specifik udregning. I Windows 7’s lommeregner er der indlagt fire faste regneark, som hver især giver et værktøj til specielle regnestykker: om ejendom og biler/transport.


TAGS
Guide
regneark
Regnemaskine
Tips og trick
Windows 7

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S