Home » Lagerenheder » Få mere ud af din lagerplads
Få mere ud af din lagerplads

Få mere ud af din lagerplads

Share

Storage Spaces eller på dansk Lagerpladser er en avanceret feature, som beskytter dine data ved at gruppere dine drev

For at begynde at bruge Storage Spaces eller Styr lagerpladser (ikke tilgængelig for Windows RT), skal du tilknytte dine drev. Tilføjer du nye, interne drev, skal du åbne din computer og tilpasse dem. Nemmest er det at tilføje et eksternt drev. For bedst muligt udbytte anbefaler vi drev, som understøtter USB 3.0 eSATA eller Thunderbolt.

[pt id=’2027416′ size=’large’ link=’file’]

 

Tryk på Windows-knappen for at åbne Startskærmen. Skriv ”drev” og klik på ”Indstillinger” for at åbne listen over muligheder. Her finder du punktet ”Styr lagerpladser”, som åbner vinduet Lagerpladser. Når du ikke har brugt funktionen før, er der kun én mulighed: ”Opret ny pulje og lagerplads”. Klik på den.

[pt id=’2027417′ size=’large’ link=’file’]

 

Hvis funktionen ”Kontrol af brugerkonti” beder om tilladelse til at ændre indstillingerne for lagerpladser, skal du trykke på ”Ja”. I næste skærmbillede vises de drev, som du har tilknyttet, og som er kompatible. Harddisken med Windows 8 på vises dog ikke. Alle filer på dine drev bliver slettet, så vælg med omtanke.

[pt id=’2027418′ size=’large’ link=’file’]

 

For at sikre, at du ikke kommer til at slette vigtige data og filer, som kan ligge på dine drev, skal du klikke på ”Vis filer”. Stifinder vil herefter vise indholdet på drevene for dig. Er der vigtige filer på, så flyt dem til en placering, som ikke vil blive berørt. Når du er klar, klikker du på ”Opret pulje”.

[pt id=’2027419′ size=’large’ link=’file’]

 

I det næste vindue konfigurerer du din lagerplads ved blandt andet at give den et navn, tildele den et drev-bogstav, en størrelse og dens tolerance. Det betyder i denne sammenhæng dens måde at gemme data på. Giv i første omgang dit drev et bogstav, du kan huske, før end du fortsætter.

Se også:  Mobil harddisk holder data sikre med fingeraftryk
[pt id=’2027420′ size=’large’ link=’file’]

 

Tolerance bestemmer, hvordan Styr lagerpladser-funktionen fordeler data. ”Simpel” opretter et lager og kun én kopi af dine data uden ekstra beskyttelse. ”2-vejs spejling” opretter to kopier, hvilket beskytter dine data, hvis et af dine drev fejler. ”3-vejs spejling” er endnu bedre, men her behøver du mindst fem separate drev. ”Paritet” spreder data over mindst tre drev.

[pt id=’2027421′ size=’large’ link=’file’]

 

Når du har valgt graden af tolerance, klikker du på ”Opret lagerplads”. Når processen er færdig, åbner Stifinder lageret, som vil ligne et simpelt drev. Under ”Computer” kan du se, at disken, du valgte, ikke længere vises. I stedet har du fået et drev kaldet ”Lagerplads”.

[pt id=’2027422′ size=’large’ link=’file’]

 

Vil du holde øje med, hvor velfungerende dit lager er, skal du gå ind under “Styr lagerpladser” som i trin 1 eller vælge Kontrolpanel > System > Lagerpladser. Herfra holder du øje med dit lager, skifter indstillinger og holder øje med, at alle dine drev har det godt og arbejder, som de skal.

[pt id=’2027423′ size=’large’ link=’file’]

 


TAGS
drev
Guide
lager
Lagerplads
storage
Tips og trick
Windows

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S