Home » Betalingssoftware » Få mere fart på pc’en ved at låne hukommelse
Få mere fart på pc’en ved at låne hukommelse

Få mere fart på pc’en ved at låne hukommelse

Share

Med ReadyBoost-funtionen i Windows 7 kan du låne hukommelse fra et flash-drev – for eksempel en USB-enhed – og få ekstra fart på computeren

Med ReadyBoost, som er en del af Windows 7, kan du låne hukommelse fra USB-enheder eller SD-kort, så din computer får hjælp. Det er selvfølgelig især brugbart, når computeren er ved at løbe tør for ledig hukommelse og bliver sløv.

I de situationer vil Windows normalt skulle tage harddisken i brug for at gemme data, som den skal bruge hurtigt. Her giver ReadyBoost mulighed for at benytte eksterne flash-hukommelser, som er et meget hurtigere alternativ.
I Windows 7 kan ReadyBoost håndtere op til otte hukommelsesenheder samtidig, hvilket kan give op til 256 GB ekstra hukommelse. Det har du særlig gavn af, hvis du redigerer billeder eller video.

[pt id=’2024949′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Datatids bedste tipReadyBoost fungerer bedst hvis du sætter flash-drevet direkte i USB-porten i stedet for at benytte en ekstern USB-hub.”‘]

Datatids bedste tipReadyBoost fungerer bedst, hvis du sætter flash-drevet direkte i USB-porten i stedet for at benytte en ekstern USB-hub.

1 Tilslut flash-enheden

Windows RadyBoost kan virkelig løfte din pc’s kapacitet. Det fungerer med de fleste flash-lagerenheder, men der skal mindst være 1 GB ledig plads, før du begynder. Du kan godt bruge en enhed, hvor der ligger filer på i forvejen, for ReadyBoost bruger den overskydende plads. Tilslut flash-enheden.

[pt id=’2024950′ size=’large’ link=’file’]

 

Din pc registrerer den eksterne enhed, når den isættes, og auto-afspilning dukker op. Hvis det ikke sker, skal du klikke på ”Computer” og højreklikke på enheden. Klik på ”Egenskaber”, og vælg fanen ”ReadyBoost”, som vil give dig en række forskellige muligheder for at udnytte den tilsluttede enhed.

[pt id=’2024951′ size=’large’ link=’file’]

 

Herefter skal du klikke Dediker denne enhed til ReadyBoost > OK. Herefter vil ReadyBoost lade filer på USB-enheden i fred, men bruge al den plads, der er tilovers, til at sætte farten op på din pc. Du kan ikke bruge pladsen til noget andet.

[pt id=’2024952′ size=’large’ link=’file’]

 

Hvis det ikke passer dig, fordi du vil bruge enhedens lager til andre ting, klikker du på ”Brug denne enhed” i stedet. Og du kan bruge skydeknappen til at fortælle ReadyBoost, hvor meget hukommelse funktionen kan trække på. Klik ”OK”.

Se også:  Guide: Sådan rydder du op og får mere plads på computeren
[pt id=’2024953′ size=’large’ link=’file’]

 

Du har nu tilsluttet ReadyBoost og kan fortsætte med at bruge computeren som tidligere, men den skulle nu køre hurtigere. Jo mere memory du har givet, des hurtigere kører computeren. Du kan tilføje yderligere flash-hukommelser og få endnu mere fart.

[pt id=’2024954′ size=’large’ link=’file’]

 

En af de stærkeste forbedringer af ReadyBoost i Windows 7 er muligheden for at bruge op til syv forskellige enheder, så din pc kan få op til 256 GB ekstra hukommelse. Så enkelt er det faktisk. Det er som at få mere ram, men uden at skulle åbne computeren og rode med alt det tekniske. Du kan tilføje flere enheder ved at gentage trinnene i vejledningen for hver enhed. Du kan også fjerne en enhed og igen bruge den som almindelig hukommelse.

[pt id=’2024955′ size=’large’ link=’file’]

 

Du kan slå ReadyBoost fra, når du vil. Hvis du ikke længere har brug for den ekstra hukommelse, kan det eksterne drev bruges til noget andet. Klik på ”Computer”, højreklik på din hukommelsesenhed, og klik Egenskaber > Brug ikke denne enhed. Så er ReadyBoost slået fra, og du kan igen bruge enheden til at lagre filer på.

[pt id=’2024956′ size=’large’ link=’file’]

 

Du kan nu udnytte funktionerne i ReadyBoost og få ekstra hukommelse leveret af en ekstern flash-enhed – og på den måde få sat ekstra fart på din computer. Den kan nemlig låne hukommelse fra USB-enheden eller det indsatte kort, så harddisken ikke bliver en flaskehals i databehandlingen.

[pt id=’2024957′ size=’large’ link=’file’]

 

Ram
Forkortelse for Random Access Memory, som gemmer information om, hvad du laver. Jo mere ram, des hurtigere kan du genkalde informationen.

Se også:  Guide: Genopret din pc fra den store katastrofe

USB-enhed
Enheden gemmer data og tilsluttes computeren via en Universal Series Bus-port. Findes i dag i version 2.0 og 3.0.


TAGS
Guide
ReadyBoost
Systemoptimering
Tips og trick
Windows 7

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S