Home » Sikkerhed » Få hjælp til at stoppe onde programmer
Få hjælp til at stoppe onde programmer

Få hjælp til at stoppe onde programmer

Share

I en ideel verden ville du aldrig få brug for det gratis sikkerhedsprogram MalwareBytes. Men hvis du vil føle dig tryg, når du er online, kan det være din gode hjælper

Malware er det navn, man bruger samlet for virus, spyware, adware og andre onde programmer. Engang ville sådanne programmer blot slette dine filer. I dag angriber de alt fra din netbank til dine World of Warcraft-figurer, og de forsøger nogle gange endda at snige malware ind i din computer ved at love dig et program, som kan fjerne malware fra den!

Hvis du sidder foran pc’en og pludselig får en pop-up-medde
lelse, der siger “Virus detected!”, fra andet, end den antivirussoftware du selv har installeret, så har du fået malware. Det gratis og sikre program MalwareBytes fjerner risikoen for den slags uønskede oplevelser.

[pt id=’2018442′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Datatids bedste tip!Husk at skanne din computer jævnligt. Vi har det jo med at glemme den slags indtil det en dag går galt.”‘]

Datatids bedste tip!Husk at skanne din computer jævnligt. Vi har det jo med at glemme den slags, indtil det en dag går galt.

1 Download MalwareBytes

Start med at downloade MalwareBytes. Det lyder enkelt, men du kan ryge i en fælde her. Undgå, at du kommer til at hente betalingsversionen af programmet. Lad være med at bruge en søgemaskine, men gå direkte til www.malwarebytes.org og tryk på Download Now.

[pt id=’2018439′ size=’large’ link=’file’]

 

2 Kontroller versionen

Der er to versioner – Free og Pro. Den største forskel er, at Pro automatisk skanner din pc og holder øje med trusler løbende. I gratisversionen skal du selv klikke på en knap, som sætter skanningen i gang. Hvis du glemmer det, risikerer du, at ondsindede programmer får lov til at boltre sig.

[pt id=’2018444′ size=’large’ link=’file’]

 

3 Undgå at trykke forkert

Vi vælger den gratis version denne gang. Når du downloader, skal du selvfølgelig sikre dig, at du er på den rigtige hjemmeside og ikke trykker på en forkert knap. Tjek, at filnavnet starter med “mbam” (MalwareBytes Anti Malware), så er du på den sikre side.

[pt id=’2018445′ size=’large’ link=’file’]

 

4 Den første skanning

Efter installationen starter og opdaterer MalwareBytes selv helt automatisk. Det vil spørge, om du ønsker en 15-dages prøveversion. Klik bare OK. Du ser nu skanningsmenuen. Vælg Perform full scan fulgt af Scan. På den nye skærm vælger du dine drev og klikker Scan igen.

[pt id=’2018446′ size=’large’ link=’file’]

 

5 Læn dig tilbage og vent

En fuld skanning er præcis det, den lover. Hver eneste fil på din computer undersøges for problemer. Derfor bliver din maskine meget langsom. Efter den første omgang skanning, kan du i fremtiden godt nøjes med den hurtigere “quick scan”.

[pt id=’2018447′ size=’large’ link=’file’]

 

6 I karantæne

Forhåbentlig ender skanningen resultatløst. Men gå ikke i panik, hvis der er noget galt. Alle mistænkelige filer sættes i karantæne (som du har adgang til via quarantine-fanen). Tjek de karantæneramte filer. Det kan være, at de er helt uskyldige. Hvis du ved, at en fil er i orden, så dobbelttjek alligevel online, om den er falsk-positiv. Det bør du selvfølgelig gøre snarest muligt, men du skal ikke stresse, for så længe filen er i karantæne, kan den ikke påvirke noget.

[pt id=’2018448′ size=’large’ link=’file’]

 

7 Fordele ved betalingsversionen

I gratisversionen skal du ikke gøre yderligere. I demoperioden har du adgang til Pro-funktionerne, og måske vælger du at købe denne. I så fald skal du klikke på Settings-fanen for at slå de ekstra sikkerhedsfunktioner til og fra. Du kan også bare lade dem være “on”. Det er den sikre løsning.

[pt id=’2018449′ size=’large’ link=’file’]

 

8 Skan hver uge

Nu er du sluppet af med al malware, men sikkerheden varer ikke evigt. Malware-udviklere finder altid på nye måder at angribe din computer på. Udfør skanningen en gang om ugen. Eller start en skanning, hvis du pludselig bliver usikker på, om der gemmer sig noget lusket.

[pt id=’2018450′ size=’large’ link=’file’]

 

Falsk negativ

Det er en fil, som slipper gennem nettet. Alle anti-malware-værktøjer kan slippe noget igennem.

Se også:  Sikkerhedshuller i Active Directory bliver ikke lukket

Falsk positiv

En uskyldig fejl, som starter en alarm. Ser måske bare ud som en dårlig fil, eller udfører handlinger, som er tilladt, men som antyder, at der er et problem.


TAGS
Guide
malware
Malwarebytes
sikkerhed
Skanning
Tips og trick
Windows 7
Windows Vista
windows XP

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S