Få flottere mobilbilleder på skiferien

Få flottere mobilbilleder på skiferien

Share

Vinterferien står for døren og rigtig mange danskere ser frem til at indtage pister og løjper mod syd og nord. De imponerende og smukke snelandskaber indbyder dog til mere end ski og leg – de er oplagte motiver, når vinterferiebillederne skal i hus. Sony Mobile giver her en række gode tips til, hvordan du skyder endnu flottere mobilbilleder med din smartphone.

Der er faktisk mange gode grunde til at tage billeder med din smartphone på skiferien. Kamerakvaliteten er rigtig god i de fleste smartphones, og du har den sikkert alligevel med dig, når du suser igennem vinterlandskabet. Når billederne er i kassen, er det nemt at dele dem med familie og venner via sociale medier som Facebook og Instagram. Derudover har du adgang til en lang række brugervenlige billedbehandlingsværktøjer og filtre – både indbygget i din smartphone og via et stort udbud af apps.

‟Mobilkameraerne kan virkelig meget i dag og leverer generelt billeder af høj kvalitet. Det er en af smartphonens helt centrale features – og blandt de funktioner, vi danskere bruger allermest*. Alligevel oplever vi ofte, at folk ikke er klar over, hvordan de bedst udnytter mobilkameraets funktioner eller med små virkemidler, som f.eks. ved at udnytte lys, kontrast og skygger, kan skabe langt flottere billedresultater”, siger Morten Johansen, marketingchef hos Sony Mobile i Danmark.

Se også:  Fejlen i de selvantændende Samsung-mobiler er fundet

Selvom mobilkameraet bringer selv amatørfotografen et langt stykke af vejen, giver Sony Mobile dig her en række nyttige råd, der er gode at skrive sig bag øret, inden du bevæbnet med ski og smartphone sætter kursen mod de sneklædte bakker og dale.

1) Beskyt din smartphone mod kulde og kondens – som med alt andet elektronik er smartphones også følsomme overfor fugt. Ligger den i lommen det meste af dagen, kan den blive rigtig kold. Det kan skabe kondens indeni telefonen, hvis den efterfølgende varmes for hurtigt op. Det bedste er at klæde den varmt på i det kolde vejr, f.eks. i et etui eller en sok, og undgå at varme den kunstigt op, hvis den er blevet gennemkold.

Se også:  Samsung trækker alle Note7 tilbage

2) Skru op for skærmen – det kan være lidt svært at se dine billeder, når solen skinner fra en klar himmel, så husk at skrue helt op for skærmlyset på din smartphone – med mindre din mobil automatisk tilpasser skærmen til lyset, hvilket selvfølgelig er mere batteribesparende.

3) Undgå solen i ryggen – det giver langt mere interessante skyggeeffekter. Fotograferer du med solen i ryggen, vil skyggerne skjule sige bag dine motiver.

4) Fotografer også i modlys – refleksioner fra solen kan skabe ekstra effekt og drama i dine billeder på pisten, når du tager dem i modlys. Husk endelig, at du ikke må kigge direkte på solen.

5) Husk blitzen – kombinationen af sne og solskin skaber ekstra meget kontrast i landskabet. For at lyse skyggerne op har du brug for blitzen, når du f.eks. skal fotografere familie og venner på pisten.

Del denne