Kan du ikke vente med at få feriebilleder printet, til du kommer hjem, eller vil du forære et billede til et menneske, du møder på din tur, så kan en mobil fotoprinter være sagen. Med sådan en i lommen kan du altid udprinte billeder. Vi har fundet tre modeller, der er kendetegnende for denne genre.
De mobile printere er skabt til at tage med på farten. De har indbygget batteri, så du kan bruge dem, når du er langt fra en stikkontakt og Bluetooth-forbindelse, så du kan koble dem trådløst til mobilen.
Således er det muligt at få dine billeder ud i fysisk format med det samme, de er taget – lidt ligesom et gammelt instant-kamera. Producenterne går da også så vidt at kalde dem for ”instant-printere” og lægger ikke skjul på, at det er denne association, de stræber mod. De tilhørende apps er fyldt med retrofiltre og rammer, så du kan få det helt rette ”instant”-look på dine billeder.
Ulig de gamle instant-kameraer har du muligheden for at udvælge det bedste skud og foretage diverse redigeringer, inden du udprinter. Desværre er der så dermed ikke den samme forudsigelighed og analoge charme over det, som der var med de gamle instant-kameraer. Er det det, du vil have, så kan vi bedre anbefale, at du går efter den ægte vare, det genfødte OneStep-kamera, som vi anmelder her.
Og tag da heller ikke fejl. Det er ikke et Polaroid-billede, der kommer ud af printerne. Det er et digitalt print, som ser ud på præcis den samme måde, uanset hvor man gange du printer det samme billede.
Der er forskel i størrelse på de print ”instant-printerne” kan levere, men de er generelt ret små. Mindre end et postkort. Vi er nærmere nede i kreditkort-størrelse. Hvad man skal bruge så småt et billede til, er så spørgsmålet. Vi havde selv svært ved at finde et svar. Men til at hænge på køleskabet, lægge i pungen eller give til venner og familie kan de vel gå an. Køber du fotopapir med selvklæbende bagside, kan de også bruges som klistermærker.
Al kommunikation med printerne sker via mobilen, så de tilhørende apps er afgørende for, hvad du kan gøre med billederne. Og her en nogle producenter mere fremme i skoene end andre. HP formår at skubbe funktionaliteten et skridt videre end det rent retro-fikserede. I appen til Sprocket Plus er der nemlig muligehed for at tilføre billederne et lag af Augmented Reality. Giv dem en særlig ramme, så sker der spændende ting, når du efterfølgende scanner billederne med mobilen.
HP-printeren leverer klart de bedste udskrifter, men generelt var vi ikke imponerede over kvaliteten. Den er slet ikke i nærheden af det, du får fra selv den ringeste af de tre testede fotoprintere på de foregående sider.
Er mobiliteten ikke så afgørende, vil du få langt bedre billeder med en mini-printer som Canon Selphy CP1200. Den koster ikke meget, men printer billeder op til postkortstørrelse i en kvalitet, der matcher en rigtig fotoprinter. Og så har den faktisk også batteri, hvis du skulle have lyst til at tage den med dig.
Læs testen af de tre bærbare fotoprintere her: