• Home »
  • TV »
  • Få fem tusind kroner tilbage for uretmæssig moms på licensen
Få fem tusind kroner tilbage for uretmæssig moms på licensen

Få fem tusind kroner tilbage for uretmæssig moms på licensen

Share

Der er trukket moms på licensregningen, men det er måske en fejl. Et advokatfirma har fået fri proces til at gå i retten mod staten for at skaffe pengene tilbage til borgerne. Og staten betaler retssagen

Skal du betale moms til staten, når du betaler din DR-licens? Det kan man jo godt stille sig undrende ved, da licens-pengene jo i forvejen går til staten.

Og netop derfor har op til flere advokatfirmaer taget sagen op, så spørgsmålet kan blive afklaret. Et af dem, DLA Piper, har nu fået fri proces. 

Det betyder, at staten i princippet betaler for at der kan føres retssag imod staten. DR vil sandsynligvis ikke være involveret. Advokaterne forsøger at få dem skrevet ud af sagen.

Omkring 5.000 kroner pr. husstand

Målet er at få momsen for de sidste ti år refunderet. Der er potentielt set tale om flere milliarder kroner. Hver husstand har betalt cirka 5.000 kroner i moms i perioden.

Lykkes det at vinde retssagen, vil det dog kun være dem, der har tilmeldt sig gruppesøgsmålet, der får pengene tilbage. Det kan alle der har betalt licens gøre.  

Ved tilmelding skal oplyses licensnummer. Det er kundenummeret hos DR, som du kan finde i netbanken under oversigten for faste betalinger. 

Du tilmelder dig gruppesøgsmålet her. Tilmeldingsfristen er d. 13. juni.

Del denne