Home » Styresystem » Guide: Få et frisk Skrivebord
Guide: Få et frisk Skrivebord

Guide: Få et frisk Skrivebord

Share
Endnu flere indstillinger

Vælg ”Cairo > App Grabber” for at ændre hvilke programmer, der vises i menuen ”Programs” og i ”Quick Launch”-sektionen i Proceslinjen; vælg ”Cairo > Cairo Settings” for flere tilpasningsmuligheder.

Under ”General” kan du ændre temaet White.xaml for at ændre farven på menulinjen til en metalgrå og skifte til fanen ”Desktop” for at vælge en anden standardmappe, som skal vises på dit skrivebord.

Du kan også deaktivere denne del ved at fjerne markeringen ved ”Enable Desktop”. Nogle muligheder kræver, at Cairo skal genstarte.

Er Cairo ikke din kop te, så gennem-går vi på de følgende sider flere måder at justere skrivebordet på. Vores forslag omfatter SideSlide og TidyTabs, to værktøjer, der gør det muligt at omorgani-sere skrivebordet mere logisk, hvilket gør din pc lettere at bruge.

Skift din brugerflade med Cairo
1 Installér og skift

Hent og installér Cairo. Vælg det seneste 32- eller 64-bit build. Følg det gennem diverse sikkerhedstjek og brug standardindstillingerne (så det ikke erstatter Stifinder). Efter installationen efterlader du boksen markeret og klikker ”Finish”.

Se også:  Guide: 59 genveje til dit eget Windows

2 Indledende opsætning

Du ser Windows’ Proceslinje forsvinde. I stedet vises en menulinje øverst på skærmen og en ny proceslinje, kendt som en ”dock”, nederst. Fra topmenuen vælger du ”Programs” og inkluderer programmer i menulinjen ved at trække dem ind i eller ud af venstre rude. Klik på ”Continue”.

3 Sæt programmer i kategorier

Cairo vil prøve at kategorisere dine apps og programmer. Du kan trække dem mellem eksisterende kategorier og oprette nye, hvis du har brug for dem (klik på ”+”). Træk et program eller en app ind i ”Quick Launch”-kategorien, og ikonet lægger sig i docken for nem adgang. Klik på ”Finish”.

4 Find rundt i docken

Docken fungerer som ældre versioner af Windows’ Proceslinje med genveje og åbne vinduer ved siden af hin-anden. Klik på et element for at åbne det, eller skift til dets vindue. Højreklik for flere muligheder. Klik på menuen (tre linjer) for at forhåndsvise programmer via Opgavevisning.

Se også:  Guide: Sådan sikrer du alt dit indhold i Windows optimalt

5 Brug menulinjen

Cairos menulinje indeholder genveje til apps og programmer samt steder (brugermapper, Denne pc etc.) samt mapperne Dokumenter og Overførsler. I linjens højre side finder du erstatningen for Proceslinjens Notifikationsområde. Klik på ”<” for at få vist dine ikoner i systembakken.

6 Flyt på mapperne

Du får vist en liste over filer og mapper, der svarer til dem på Skrivebordet. En løsrevet bjælke gør det muligt for dig at ændre den viste mappe med navigationsknapperne for at flytte op og ned i mappetræet, gå tilbage til ”hjem-me”-skrivebordsmappen eller spring til en anden mappe.

TAGS
skrivebord
Windows

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S