Home » Guide » Guide: Få endnu mere ud af Stifinder
Guide: Få endnu mere ud af Stifinder

Guide: Få endnu mere ud af Stifinder

Share

Windows’ indbyggede søge- og visningsfunktion, Stifinder, er langt fra statisk. Der er masser af muligheder for at se, redigere og arrangere dine filer og mapper på pc’en – her viser vi dig hvordan

Uanset hvad du gør i Windows 10, kommer du næppe uden om Sti-finder. Den grafiske brugerflade (GUI) gør det muligt at finde, redigere, kopiere, slette og organisere sine filer. I Windows 10 har den fået et utal af nyttige funktioner, så du kan gøre flere forskellige ting nemmere. Du kan blandt andet tage et smugkig på indholdet i filer uden at åbne dem, og du kan ændre standardvisningen af filer og mapper.

Den hurtigste måde at få adgang til Stifinder på er at klikke på genvejsikonet i Proceslinjen. Du kan også åbne Stifinder ved hjælp af tasterne ”Win” + ”E” eller klikke på ikonet yderst i Start-menuen lige over Indstil-linger. I denne guide giver vi de tips og løfter sløret for tilpas-ningshemmeligheder, som vil hjælpe dig med at styre Stifinder. Så lad os komme i gang.

Se også:  Guide: Fyr op under Windows
1 Få båndet vist

Ser du ikke båndet, første gang du åbner Stifinder, klikker du på pilen nede i højre side af vinduet eller trykker på tasterne Ctrl+F1. Stifinder har fire faner: ”Fil”, ”Hjem”, Del” og ”Vis”. Vælg den sidste for at få vist de forskellige måder, hvorpå du kan ændre, hvordan indhold vises i Stifinders vinduer.

2 Skift visning

Under Vis > Layout har du en række muligheder, blandt andet ændring af ikon-størrelsen. Før musen hen over for at se effekten i ruden nedenunder. Gør ændringen permanent ved at klikke på den ønskede indstilling. Ved næste åbning af Stifinder vises ikonerne på den nye måde. Du kan altid gå tilbage til udgangspunktet.

Se også:  Sådan ser Windows' nye startmenu ud
3 Tag et smugkig

Gå til Vis > Ruder, og klik på ”Indholdsrude” for at få vist den valgte fil (nyttigt ved gennemgang af billeder og video) uden først at åbne den i et program. Skift størrelse på ruden til forhåndsvisning ved at klikke og trække i den grå kant til venstre. Dobbeltklik for at åbne filen i et relevant program.

TAGS
organisering
redigering
stifinder
Windows

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S