Home » Software » Få dine vinduer forchromet
Få dine vinduer forchromet

Få dine vinduer forchromet

Share

Google er endelig klar med første version af deres Chrome operativsystem. Det er ikke Windows. Ja, det er dårligt nok Linux, men er det Android?

Det er allerede halvandet år siden, at Google annoncerede, at de ville lave deres eget operativsystem baseret på Linux.

Halvandet år er selvfølgelig ikke længe for Microsoft, men for Google er det længe. Måske kan man undskylde dem, fordi de i mellemtiden lavede endnu et operativsystem, nemlig Android.

Chrome er Googles svar på netbooken. Den lille, lette computer, som blev meget populær på det tidspunkt. Netbooken viste, at vi er interesserede i redskaber, der ikke kan meget andet end at gå på nettet.

En stor del af vores tid – især når vi er på farten – har vi ikke brug for en fuld Windows-maskine. Vi vil i hvert fald godt nøjes med mindre, hvis den er let og virker.

Se også:  Google gør det nemmere at være produktiv med nye Workspace-funktioner

Chrome er Googles forsøg på at komme uden om Microsoft og Windows. Med Chrome behøver du ikke længere Windows – til gengæld har du meget mere brug for Google.

For nu skal du nemlig lave alting på nettet eller i skyen. Alle dine programmer og alle dine data kan mest praktisk ligge på nettet og hentes via små, lette maskiner med det minimale operativsystem, som Chrome er.

Derfor har Google lavet det, så det næsten ikke er andet end en browser, som er sat praktisk op, så du kan komme til dine data og programmer.

Det er ikke meningen, at du skal kunne downloade Chrome fra Google. Operativsystemet skal i stedet sælges med hardware, som det er specifikt tilpasset. Det betyder, at det kan starte lynhurtigt og fungere perfekt.

Se også:  Nu kan du omdanne din iPad til en Windows-maskine

Betaversionen kunne starte på kun syv sekunder, og færdige versioner skulle være hurtigere.

Hvis du gerne vil prøve at installere på din egen maskine bliver det muligt via en open source version, men det er ikke sikkert, at den vil fungere problemløst med din hardware.

En af de interessante ideer i Chrome er, at browseren indeholder specialkonfigurerede vinduer. Det kan være en lommeregner, en kontaktliste, en kalender og så videre.

Det er et browservindue, men det fungerer næsten som et almindeligt programvindue – og alle data gemmes på nettet.

På en måde konkurrerer Android og Chrome med hinanden, men Chrome er beregnet til netbooks, mens Android er til mobiltelefoner.

Men hvem kan blive ved med at se forskel? Google regner da også med, at de vil smelte sammen på et tidspunkt.

Se mere på www.chromium.org.


TAGS
Chrome OS
Google
operativsystem

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S