Home » Transport » Få din bil på nettet helt gratis
Få din bil på nettet helt gratis

Få din bil på nettet helt gratis

Share

For 500.000 bilister bliver det nu muligt at få bilen på nettet helt uden omkostninger. Et nyt stik installeres gratis i biler fra fire af de største mærker, og via en mobilapp får ejeren så adgang til til nye smarte features, inklusiv parkeringsfunktioner fra EasyPark …

Vi har selv surfet på internettet i årevis, og det er blevet dagligdag at være koblet på internettet. Nu skal vores biler også ’på nettet’. I hvert fald hvis du har en Volkswagen, Audi, ŠKODA eller SEAT.

”Når din bil er koblet på internettet, bliver det langt nemmere at være bilejer, fordi du får nogle helt konkrete fordele. Du kan fx følge dit brændselsforbrug i den medfølgende app, du kan holde styr på din kørselsafregning, og du kan blive oplyst om fejl på bilen og få den repareret, før skaden udvikler sig. Seneste nye feature er, at bilisterne via samarbejdet med EasyPark får hjælp til at ordne parkeringen,” fortæller Ulrik Drejsig, administrerende direktør for Skandinavisk Motor Co., som importerer de fire bilmærker i Danmark. De placerer et særligt stik i bilen, og så er bilen på nettet.

Se også:  Volvo bruger den nyeste gaming-teknologi til at udvikle sikrere biler

I Danmark er det omkring 500.000 biler – omkring hver fjerde danske bil – der kan få gavn af stikket og af de nye smarte parkeringsfunktioner.

Dyrt at glemme

Mange bilister glemmer at stoppe parkeringsbetalingen efter endt parkering. Og mange oplever, at de slet ikke fik startet parkeringsbetalingen, fordi de ikke var klar over, at det var påkrævet dér, hvor bilen blev parkeret. Dét ender med overbetaling og endda dumme p-bøder, og det er penge lige ud ad vinduet.

”Vi arbejder på at gøre det nemmere at parkere, og nu tager vi endnu et skridt i den retning. Når man som bilist parkerer sin bil, får man i appen – fx minVolkswagen fra Volkswagen – en notifikation, der viser, at man er i en p-zone, eller hvilke p-zoner man er tæt ved. Ønsker bilisten så at igangsætte parkeringen med EasyPark, er det muligt at vælge det. Så snart bilisten er færdig med at parkere og kører afsted, stopper parkeringen og dermed også betalingen automatisk. Så bliver det ikke nemmere at parkere,” forklarer Bernd Reul, landedirektør for EasyPark Danmark.

Se også:  Nu kan du lægge kørekortet på mobilen: Sådan bruger du den nye app

Sammen med analyseinstituttet YouGov fandt EasyPark i 2016 frem til, at 44 pct. af danske bilister betalte for meget, når de brugte p-automater. Så der er penge at spare ved at skifte til appbaseret betaling – især når parkeringsbetalingen stopper automatisk, så snart bilen kører.

Forny din 10 år gamle bil

Hvis man køber en ny Volkswagen, Audi, ŠKODA eller SEAT, får man tilbudt stikket og smartphoneappen gratis af forhandleren. Hvis man ejer en ældre model – produceret i 2008 eller herefter – kan man også få teknologien installeret helt uden omkostninger ved at kontakte sit autoriserede værksted og aftale tid.

Udbredelsen af teknologien til de danske bilejere vil medvirke til, at Danmark fortsat er blandt de førende lande inden for internetforbundne biler – og smarte løsninger generelt.


TAGS
Bil
EasyPark

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S