Home » Andet » Få den fedeste festival
Få den fedeste festival

Få den fedeste festival

Share

Tag på musikfestival til sommer med sol, gadgets – og måske hele familien!

Danmark er blevet et sandt mekka for musikfestivaler. Næsten hele sommerhalvåret kan du rundt om i hele landet finde store og små musikfestivaler, der strækker sig fra 1-5 dage, og du kan høre alt fra folkemusik og elektronisk musik, til rock, pop og jazz. Der er altså rig mulighed for at finde en festival med din musiksmag og længde.

Den ældste danske musikfestival er Skagen Festival, der oprindelig hed Skagen Visefestival. Der er dog ikke kun folkemusik på programmet men også pop, rock, jazz og meget mere. Den største festival i Danmark er Roskilde Festival, og den er ikke bare den største i Danmark men i hele Nordeuropa.

Mange festivaler giver mulighed for overnatning i både telte eller campingvogne, nogle har særlige områder for børnefamilier og musikken spænder bredt, men er du ikke til overnatning i telt er der masser af muligheder for endagsoplevelser og hvem ved, måske bliver du overrasket over festivaloplevelsen? Mange festivaler gør meget for at sørge for både flerdagsgæster samt endagsbesøgende med masser af aktiviteter ud over koncerterne. Der er i de seneste år kommet stor fokus på et alsidigt madudvalg, anden underholdning som standup eller endda biografer, mens man venter på musikken, luksus-camps, gamingoplevelser og meget mere.

Skal hele familien have en festivaloplevelse, er Langelandsfestivalen særlig børnevenlig med børnecamps, hvor der skal være ro kl. 22, og som byder på et væld af børneaktiviteter. Ellers er det en god idé at gå ind på festivalernes hjemmeside og se de opdaterede lister med kunstnere og andre aktiviteter. Er du for sent ude med billetter, så husk at være i god tid til næste år.

Pas på dit grej på festivalen

Når du er på musikfestival og især, når du tager den store festivaloplevelse på flere dage, skal dit elektroniske grej naturligvis med i lommen. Det er grundlæggende en dårlig idé at slæbe et spejlrefleks eller andet dyrt kamera med. Enten på grund af regn, støv og uheld, og hvor skal du gøre af det, mens du er til koncert, i bad… eller måske bare sover i teltet? Små hårdføre kompaktkameraer har sin berettigelse på festivaler – især er de praktiske under dårlige vejrforhold og med risiko for hårdhændet behandling.

Din mobiltelefon er uundværlig for at holde verden opdateret om dine musikoplevelser, men overvej om du har brug for din fuldfede smartphone på festivalen? Mange high end-smartphones koster op over 5000 kroner, og for blot 200 kroner kan du få en mobiltelefon, som både har lang batterilevetid samt smarte funktioner. Sker der noget med den eller bliver den stjålet, overlever du og dit budget nok. Det andet problem med smartphones er ofte, at batteriet som regel kun holder en enkelt dag, før de kræver strøm.

Flere festivaler prøver at afhjælpe problemer med adgang til strøm bl.a. via oplade-boder, og skal du på Roskilde Festival tilbyder Teleselskabet 3 i år gratis opladning til alle gæster på festivalpladsen og campingområdet. Du kan dog også selv afhjælpe en del af problemet ved at slå nogle af funktionerne fra i din smartphone, skrue ned for skærmstørrelsen, Bluetooth og minimere surf, gps og andet tung brug, der æder strømmen i din mobil. En anden måde at afhjælpe strømproblemet er at tage en såkaldt powerbank med, der, alt efter mAh, kan oplade din smartphone 1-2 gange. De fylder ikke meget og gør dig altså uafhængig af et strømstik. Husk også et beskyttende cover til din mobiltelefon, så du skåner den for det værste vand og støv.

Bærbare højttalere er også ofte populære på festivaler, men hvorfor tage en bærbar højttaler med? Fordi der er ofte pauser i musikken på scenerne, eller du sidder måske på teltpladsen med vennerne, og med en bærbar højttaler kan du fortsætte festen hele dagen uanset, hvor du er. Der findes en del hårdføre bærbare højttalere, der kan klare lidt af hvert, og kig også gerne på batterilevetiden, så du ikke løber tør efter et par timers brug.

Og husk også …

Skal du flere dage på festival, er der andre ting, der er værd at pakke med i rygsækken udover dit telt, liggeunderlag og sovepose: En lommelygte, vådservietter, gummistøvler, regnjakke, toiletpapir og en varm sweater. På flere apoteker kan du også købe et lille festival-kit, der kan være smart at have med. Og sidst men ikke mindst – højt humør!

Her er nogle bud på spændende musikfestivaler i Danmark i sommer

[pt id=’2035520′ size=’large’ link=’file’]

 

26- 28. juni. Tinderbox

Denne lille og hyggelige festival på to dage i smukke Odense byder på et væld af både danske og udenlandske kunstere såsom Robbie Williams, Ellie Goulding, The Prodigy, Hozier, De Eneste To, Marie, Key, James Blake, MØ, Julias Moon og mange flere.
www.tinderbox.dk

Se også:  Danske stjernearkitekter skaber en planet

27. juni- 4.juli. Roskilde Festival

Roskilde Festival er den største musikfestival I Nordeuropa og har eksisteret siden 1971. Her kommer både danske og internationale kunstnere som Poul McCartney, Mew, Muse, Kendrick Lamar, Pharrell Williams samt danskere som Marie Key, Bikstok, Suspekt og mange, mange flere. Der er hele 8 scener, så der er masser af musik at vælge imellem.
www.roskilde-festival.dk

[pt id=’2035519′ size=’large’ link=’file’]

 

1.- 4. juli. Nibe Festival

Nibe Festival er en af Danmarks seks største musikfestivaler, og i Skalskoven løber der ca. 100 koncerter af stablen på fem scener. Du kan opleve kunstnere som Katie Melua, James Bay, L.O.C., Dizzy Mizz Lizzy, Kim Larsen & Kjukken, Gnags, Jokeren, Burhan G, Infernal, Love Shop, Thomas Buttenschøn m.fl.
www.nibefestival.dk

3.- 12. juli. Copenhagen Jazz Festival

I første halvdel af juli bliver København indhyllet i jazz på gader, stræder og i koncertsale. Der vil være små jazzbands rundt om i byen samt store koncerter med blandt andet Herbie Hancock, Chick Corea, Lady Gaga, Tony Bennett og Dianne Reeves.
www.jazz.dk

[pt id=’2035521′ size=’large’ link=’file’]

 

15.- 18. juli. Samsø Festival

De kalder sig selv Danmarks hyggeligste festival. Her er der et stort dansk islæt af kunstnere som D:A:D, Magtens Korridorer, Scarlet Pleasure, Stine Bramsen, Medina, Rasmus Seebach og mange flere. Derudover er der underholdning til børn med bl.a. værterne fra DR’s Lille Nørd og vinderne af børnenes melodi grand prix. www.samfest.dk

18.- 25. juli. Langelandsfestival

Skal hele familien afsted, så er denne festival sagen. Langelandsfestival er, som de skriver, en 100 % familiefestival med særlige børnecamps og familiecamps og sammen med Social Gaming og SteelSeries kan børn og barnlige sjæle underholde sig med gaming. Her er bands som Dizzy Mizz Lizzy, Rick Astley, KATO, Medina, Hej Matematik, Joey Moe, Birthe Kjær, Gnags, standup med bl.a. Andreas Bo og Thomas Warberg samt underholdning til børnene som MGP og Hr. Skæg fra DR Ramasjang.
www.langelandsfestival.dk

16.- 26. juli. Grøn Koncert

Grøn Koncert kan igen i år opleves rundt om i landet i både Kolding, Randers, Aarhus, Aalborg, Esbjerg, Odense, Næstved og København. I år vil kunstnere som Tina Dickow, Søren Huss, Turboweekend , Oh Land, Lågsus, Djämes Braun, Emil Stabil, Cisilia og Vild $mith deltage.
www.grønkoncert.dk

30. juli – 1. august. Ringsted Festival

På denne tredages festival kan du opleve kunstnere som Anastacia, Status Quo, Kim Larsen, Dizzy Mizz Lizzy, Carpark Narth, Gangs, Joey Moe og flere.
www.ringstedfestival.dk

5.- 9. august. Smukfest

Danmarks – efter egne ord – smukkeste festival foregår over fem dage, og i det smukke Skanderborg kan du blandt andet opleve Tiêsto, L.O.C. Hej Matematik, Beck, Marie Key, Dizzi Mizz Lizzy, Carpark North, De eneste to, Julias Moon, Danser med Drenge, Burhan G, Ulige Numre, Lenny Kravitz og mange flere. Derudover er der en lille Smukfest Copenhagen-afdeling med masser af de samme kunstnere men foregår på 10- og 5-øren på Amager Strand.
www.smukfest.dk

[pt id=’2035522′ size=’large’ link=’file’]

 

27.- 30. august. Tønder Festival

I Sønderjylland kan du naturligvis også opleve musikfestivaler, og Tønder Festival startede allerede tilbage i 1974. Her kan man opleve en lang række kunstnere indenfor traditionel og moderne folkemusik såsom Richard Thompson, Hayseed Dixie, Sturgill Simpson, Bellowhead, Lynn Miles, Allan Taylor, Poul Krebs, Ida Jenshus og Folkeklubben.
www.tf.dk

Slip for kontanter

Det kan godt betale sig at installere MobilePay på din mobil, før du tager til festival eller andre begivenheder i sommer. MobilePay er vundet stort frem de sidste par år og giver mulighed for at overføre små pengebeløb til andre MobilePay-brugere med få tryk og uden at skulle finde dit dankort frem. Du har mulighed for at betale med den kontantløse app via din smartphone på flere og flere boder og butikker rundt om på Danmarks festivaler. Appen kan fås til både Android, iOS og Windows, og det kræver ikke, at du er kunde i Danske Bank.

[pt id=’2035511′ size=’large’ link=’file’]

 

Skal du til musikfestival i Midtjylland her til sommer, kan du endda bruge MobilePay til at betale busbilletten. Midttrafik har sørget for at sætte ekstra busser ind og muliggjort billetbetaling med MobilePay til blandt andet Grøn Koncert i Randers og Aarhus samt Danmarks smukkeste festival.

Festival-telefon

Hvis du kan undvære alle dine smarte apps på festivalen, men til gengæld kan leve med, at din mobiltelefon muligvis ikke overlever sommerens festival- og strandoplevelser, så kan du for blot 200 kroner få denne 2G-telefon, der har alle de basale funktioner samt praktiske festival-funktioner som lommelygte, FM-radio og en standbytid på op til 36 dage. Der er Bluetooth, og du kan se video i op til 16 timer.

[pt id=’2035512′ size=’large’ link=’file’]

 

Fakta
Produkttype: Mobiltelefon
Skærm: 1,8” 160 x 128 pixel

Se også:  QUIZ: Gadgets

Altid strøm til dine gadgets

Selvom mange festivaler og andre steder i sommerlandet gør, hvad de kan for at tilbyde løsninger til at oplade dine uundværlige gadgets, så er det en god idé at tage en powerbank med i lommen, så du altid har livgivende strøm. Denne bærbare oplader har en batterikapacitet på 4400 mAh og kan levere strøm til din smartphone eller tablet via USB.

[pt id=’2035514′ size=’large’ link=’file’]

 

Fakta
Produkttype: Powerbank
Kapacitet:
4400 mAh

Imellem sceneskift

Når der ikke er musik på scenen, eller du vil genopleve de fede musikoplevelser, kan du passende bruge disse Sennheiser Urbanite hovedtele-foner. De leverer en flot og klar lyd med massiv bas, og der er en 3-knaps fjernbetjening og integreret mikrofon på ledningen.

[pt id=’2035513′ size=’large’ link=’file’]

 

Fakta
Produkttype: Hovedtelefoner
Mikrofon og fjernbetjening: Ja

Trådløs vellyd

Når I sidder i teltet og hygger imellem koncerterne, eller måske på stranden eller sommerhuset, kan du spille musik fra din smartphone eller andre enheder via Bluetooth eller ledning til denne seje højttaler. Ved hjælp af en Jukebox-app, kan du og dine venner løbende kombinere jeres playlister, og NFC giver mulighed for hurtigt og nemt at tilslutte NFC-understøttede smartphones og tablets.

[pt id=’2035515′ size=’large’ link=’file’]

 

Fakta
Produkttype: Højttaler
Forbindelser: Bluetooth, NFC, 3,5 minijack

Hold din egen fest

Måske rakte tiden ikke til festival til sommer, eller også vil du feste videre. Det er nemt at gøre med Philips NTRX500, der leverer 650 W og har en kraftig 8” subwoofer. I toppen af højttaleren, er der en mixerpult, så du selv kan styre musikken, og der er naturligvis også indbygget lysshow, som kan indstilles og giver en ekstra fed effekt til musikken. Derudover er der CD-afspiller, FM/AM-radio og du kan tilkoble dine enheder trådløst via USB.

[pt id=’2035516′ size=’large’ link=’file’]

 

Fakta
Produkttype: Anlæg
Tilslutninger: USB, Bluetooth, analog indgang
Funktioner: CD-afspiller, FM/AM-radio

Det er ikke kun fede musikoplevelser, der er at finde på festivalerne i Danmark. På Langelandsfestivalen kan du i Social Gaming-teltet prøve et væld af nye spil på både pc’er og spillekonsoller. Steelseries står bag arrangementet, der sidste år drev 25.000 besøgende gennem teltet på blot otte dage. Når festivalpladsen åbner, står folk i kø for at deltage i gaming-oplevelserne, og der bliver holdt daglige konkurrencer, så du kan spille mod andre gamere og måske være heldig at vinde en præmie.

[pt id=’2035517′ size=’large’ link=’file’]

 

Der bliver også afholdt populære Leage of Legends-turneringer. Selvom det er gratis at deltage, og du ikke skal reservere plads, sørger personalet naturligvis for, at spillerne ikke sidder hele dagen og gamer deres festivaloplevelse væk. På Smukfest kan du også finde et lignende gamingevent, der finder sted i en ombygget skibscontainer.

Vil du varme op til sommerens mange festivaler eller genhøre numrene, så er her en håndfuld pladeaktuelle kunstnere fra sommerens festivaler.

Muse: Drones

Det helt nye udspil fra det engelske alternative rockband Muse er det syvende i rækken, og bandet, der blev formet i 1994, fortsætter deres rockede stil med albummet ”Drones”.

[pt id=’2035523′ size=’large’ link=’file’]

 

Fakta
Produkttype: CD
Udkommer: Er udkommet
Udgiver: Warner Music

Skal du på Tinderbox, Vanguard Music Festival eller Roskilde Festival, kan du høre Bikstoks nyeste dancehall-inspirerede numre med hård kant fra deres nye album Uranium.

[pt id=’2035524′ size=’large’ link=’file’]

 

Fakta
Produkttype: CD
Udkommer: Er udkommet
Udgiver: SONY Music

På Smukfest spiller blandt andet Ulige Numre og leverer danske hits fra deres nye album ”Grand Prix”, der søger tilbage til rockrødderne.

[pt id=’2035525′ size=’large’ link=’file’]

 

Fakta
Produkttype: CD
Udkommer: Er udkommet
Udgiver: Universal Music

Den amerikanske rapper Kendrick Lamar er endnu en kunstner, der spiller på Roskilde Festival i år. Hans nyeste udspil, er det tredje i rækken, og albumment inkorporerer elementer af jazz, funk og poesi.

[pt id=’2035526′ size=’large’ link=’file’]

 

Fakta
Produkttype: CD
Udkommer: Er udkommet
Udgiver: Universal Music

Udover at være på flere af sommerens festivaler som Smukfest, Tinderbox og Roskilde er den danske sangerinde og sanskriver Marie Keys nyeste og flotte popalbum på gaden.

[pt id=’2035527′ size=’large’ link=’file’]

 

Fakta
Produkttype: CD
Udkommer: Er udkommet
Udgiver: SONY Music

Ligesom Muse er det danske rockband Mew at finde på Roskilde Festival i år, og de er også pladeaktuelle med et nyt album ved navn ”+-”.

[pt id=’2035528′ size=’large’ link=’file’]

 

Fakta
Produkttype: CD
Udkommer: Er udkommet
Udgiver: Universal Music

På festivalen Tinderbox kan du høre det engelske elektroniske band The Prodigy. Deres nye album ”The Day is my Enemy” leverer fede breakbeats, tung forvrænget guitar og rap.

[pt id=’2035529′ size=’large’ link=’file’]

 

Fakta
Produkttype: CD
Udkommer: Er udkommet
Udgiver: Playground Music


TAGS
Festival
Gadget

DEL DENNE
Share

Seneste Tech test
Seneste konkurrencer

Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 33 74 71 16
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2019
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S