Home » Styresystem » Guide: Få beskeder om din pc
Guide: Få beskeder om din pc

Guide: Få beskeder om din pc

Share

Det nye Handlingscenter i Windows 10 gør det nemt at få beskeder om, hvad der sker på din computer. Her får du vores guide til, hvordan det virker

En af de mest radikale ændringer i Windows 10 er den måde, du får beskeder på. Tidligere så du et lille, hvidt flag i Meddelelses-området på Proceslinjen, når din maskine havde noget at fortælle dig. Nu er beskederne langt mere synlige takket være det nye Handlingscenter, der vises i højre side af skrivebordet.

Centret beskæftiger sig nu primært med at levere beskeder, både fra Windows og de understøttede apps, men det indeholder også en række nyttige genveje i form af 13 knapper, som ved klik udløser bestemte handlinger. Flere af dem, for eksempel Flytilstand og Bluetooth, ses kun på bærbare computere og tablets. I denne guide viser vi dig, hvordan du navigerer i Handlingscenter og tilpasser det til kun at vise de beskeder, du ønsker at modtage. 

DT01_besked00

Juster indstillinger
Indstillingerne for Handlings-center kan findes i sektionen System under ”Indstillinger”.

Beskeder
Beskeder er grupperet efter den app, de henviser til, eller efter sy-stemindstillinger.

Genvejsknapper
Disse knapper giver hurtig adgang til brugbare indstillinger. Her kan du sætte beske-der og memoer på pause i din Stilletid.

Proceslinjens meddelelses-område
Tidligere System-bakken. Viser Windows- og programikoner.

Fold det ud
Rul musen over en besked og klik på pilen for at få vist det fulde indhold. Klik på pilen for at lukke beskeden igen.

Der handles
Klik på en besked for at interagere med den, eller klik på knappen ”X” for at fjerne den permanent.

Adgang til handlings-center
Klik på dette ikon for at åbne Handlingscenter, eller tryk samtidig på knapperne ”Win” og ”A” for at vise eller skjule det. 

 

Ordknuser

Beskedbannere
De enkelte beske-der, som dukker op i højre bund af skærmen, lige over Proceslinjen.

Proceslinjens meddelelsesområde
Tidligere kendt som ”systembakken”, et område i den fjerne, højre ende af Proceslinjen, hvor Windows- og programikoner vises for at give dig informationer om opdateringer mv.

Se også:  Microsoft Surface Go 3 [TEST]: Kontormaskine i tabletformat

 

Datatid TechLifes bedste tip
Højreklik på Startknappen, og vælg Kontrolpanel for at tilgå en ældre version af vinduet med indstillinger for computeren.

 

1 Bannere med beskeder
Som standard dukker beskeder op lige over Proceslinjens meddelelsesområde ledsaget af en lyd. Vil du reagere på beskeden, så klik på den. Forhåbentlig åbnes en app, et program eller systemindstillingerne, så du kan tage affære. Beskeden forsvinder kort efter, eller du kan klikke på knappen ”Luk” for at afvise den.

DT01_besked01

2 Åbn handlingscenter
Kig efter ikonet for Handlingscenter i Meddelelses-område på Proceslinjen. Det ligner en kantet taleboble. Klikker du på det, åbnes Handlingscenter, komplet med en liste over de seneste beskeder. Navigering er relativt lige-til. Brug kommentarfeltet øverst som hjælp, hvis det er nødvendigt. Klik et vilkårligt sted for at skjule det igen.

DT01_besked02

3 Gennemgå beskeder
Når Handlingscenter er åbent, ser du et resumé af hver besked, arrangeret efter app, program eller type. Du får en kronologisk liste med den seneste øverst. Nogle forsvinder automatisk næste gang, centret åbnes, andre forbliver. Du kontrollerer dem på samme måde som med de enkelte notifikationsbannere. 

DT01_besked03

4 Administrer beskederne
På nuværende tidspunkt er det kun få apps og programmer, som bruger Handlingscenter, men efterhånden som nye opdateringer frigives, vil flere bruge det som en måde at fange din opmærksomhed på. Ønsker du ikke beskeder fra en bestemt app eller program, så højreklik på beskeden og vælg ”Slå beskeder fra for denne app”.

DT01_besked04

5 Konfigurer beskeder fra programmer
Klik på Start > Indstillinger > System > Meddelelser og handlinger. Rul ned til sektionen ”Vis beskeder fra disse apps”. Brug skyderen ved siden af hver enkelt app til at aktivere eller deaktivere beskeder fra appen, eller klik på dens navn for at deaktivere bannere og lyde, men ikke helt slukke for beskeder.

Se også:  Menneskeligt set: Er det gode det bedstes fjende?

DT01_besked05

6 Tilpas beskedlyde
Ønsker du at deaktivere lyden, som afspilles, når en besked tikker ind, så skriv ”lyd” i vinduets søgefelt, vælg posten ”Lyd”, og klik på fanen ”Lyde”. Rul ned gennem vinduet “Programhændelser”, og vælg ”Besked”. Klik på rullemenuen forneden, og vælg “Ingen” for at deaktivere lyden. Klik på ”OK” for at foretage ændringen.

DT01_besked06

7 Genvejsknapper
Nederst i Handlingscenter findes en række praktiske genvejsknapper. Optager de for meget plads, skal du klikke på ”Skjul” lige over knapperne for at skjule dem undtagen de fire øverste. Du kan konfigurere hvilke fire via Indstillinger > System > Beskeder og handlinger. Klik på en knap og vælg en erstatning fra rullemenuen. 

DT01_besked07

8 Stilletid
Beskeder kan være distraherende, så det er praktisk, at du midlertidig kan deaktivere dem med et enkelt klik. Åbn Handlingscenter, og klik på knappen ”Stilletid”. Når du igen er klar til at få beskeder, skal du klikke på ”Stille-tid”. Du kan også skifte funktion ved at højreklikke på Handlingscenter-ikonet i Proceslinjens Meddelelsesområde.

DT01_besked08

9 Skift farveskema
Ligesom Startmenu og Proceslinje bruger Handlings-center et sort farveskema. Match det med din baggrund ved at klikke på Start > Indstillinger > Personlig tilpasning > Farver. Slå skyderen til ud for ”Vis farve på Start, Proceslinje og i Handlingscenter”. Vælg selv ved at slå skyderen fra ud for ”Vælg automatisk en farve fra min baggrund”. 

DT01_besked09

10 Hold dig informeret
Handlingscenter er en vigtig del af Windows 10, så når du har styr på det og fået det indstillet efter dine personlige ønsker, kan du drage fuld fordel af centrets evne til at give dig rettidig information. Efterhånden som flere programmer bruger det, opdager du, at Handlingscenter bliver en integreret del af dit daglige computerliv.

DT01_besked10

 

 

 


TAGS
Besked
Guide
Handlingscenter
Microsoft
Tips og trick
Windows 10

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S