Guide: Få beskeder om din pc

Guide: Få beskeder om din pc

Share

Det nye Handlingscenter i Windows 10 gør det nemt at få beskeder om, hvad der sker på din computer. Her får du vores guide til, hvordan det virker

En af de mest radikale ændringer i Windows 10 er den måde, du får beskeder på. Tidligere så du et lille, hvidt flag i Meddelelses-området på Proceslinjen, når din maskine havde noget at fortælle dig. Nu er beskederne langt mere synlige takket være det nye Handlingscenter, der vises i højre side af skrivebordet.

Centret beskæftiger sig nu primært med at levere beskeder, både fra Windows og de understøttede apps, men det indeholder også en række nyttige genveje i form af 13 knapper, som ved klik udløser bestemte handlinger. Flere af dem, for eksempel Flytilstand og Bluetooth, ses kun på bærbare computere og tablets. I denne guide viser vi dig, hvordan du navigerer i Handlingscenter og tilpasser det til kun at vise de beskeder, du ønsker at modtage. 

Se også:  Guide: Bliv herre over din egen PC

DT01_besked00

Juster indstillinger
Indstillingerne for Handlings-center kan findes i sektionen System under ”Indstillinger”.

Beskeder
Beskeder er grupperet efter den app, de henviser til, eller efter sy-stemindstillinger.

Genvejsknapper
Disse knapper giver hurtig adgang til brugbare indstillinger. Her kan du sætte beske-der og memoer på pause i din Stilletid.

Proceslinjens meddelelses-område
Tidligere System-bakken. Viser Windows- og programikoner.

Fold det ud
Rul musen over en besked og klik på pilen for at få vist det fulde indhold. Klik på pilen for at lukke beskeden igen.

Der handles
Klik på en besked for at interagere med den, eller klik på knappen ”X” for at fjerne den permanent.

Adgang til handlings-center
Klik på dette ikon for at åbne Handlingscenter, eller tryk samtidig på knapperne ”Win” og ”A” for at vise eller skjule det. 

 

Ordknuser

Beskedbannere
De enkelte beske-der, som dukker op i højre bund af skærmen, lige over Proceslinjen.

Proceslinjens meddelelsesområde
Tidligere kendt som ”systembakken”, et område i den fjerne, højre ende af Proceslinjen, hvor Windows- og programikoner vises for at give dig informationer om opdateringer mv.

Se også:  Hvert år er et jubelår: Opdatering og jubilæum hos Microsoft

 

Datatid TechLifes bedste tip
Højreklik på Startknappen, og vælg Kontrolpanel for at tilgå en ældre version af vinduet med indstillinger for computeren.

 

1 Bannere med beskeder
Som standard dukker beskeder op lige over Proceslinjens meddelelsesområde ledsaget af en lyd. Vil du reagere på beskeden, så klik på den. Forhåbentlig åbnes en app, et program eller systemindstillingerne, så du kan tage affære. Beskeden forsvinder kort efter, eller du kan klikke på knappen ”Luk” for at afvise den.

DT01_besked01

2 Åbn handlingscenter
Kig efter ikonet for Handlingscenter i Meddelelses-område på Proceslinjen. Det ligner en kantet taleboble. Klikker du på det, åbnes Handlingscenter, komplet med en liste over de seneste beskeder. Navigering er relativt lige-til. Brug kommentarfeltet øverst som hjælp, hvis det er nødvendigt. Klik et vilkårligt sted for at skjule det igen.

DT01_besked02

Del denne