Guide: Få beskeder om din pc

Guide: Få beskeder om din pc

Share

Det nye Handlingscenter i Windows 10 gør det nemt at få beskeder om, hvad der sker på din computer. Her får du vores guide til, hvordan det virker

En af de mest radikale ændringer i Windows 10 er den måde, du får beskeder på. Tidligere så du et lille, hvidt flag i Meddelelses-området på Proceslinjen, når din maskine havde noget at fortælle dig. Nu er beskederne langt mere synlige takket være det nye Handlingscenter, der vises i højre side af skrivebordet.

Centret beskæftiger sig nu primært med at levere beskeder, både fra Windows og de understøttede apps, men det indeholder også en række nyttige genveje i form af 13 knapper, som ved klik udløser bestemte handlinger. Flere af dem, for eksempel Flytilstand og Bluetooth, ses kun på bærbare computere og tablets. I denne guide viser vi dig, hvordan du navigerer i Handlingscenter og tilpasser det til kun at vise de beskeder, du ønsker at modtage. 

Se også:  Guide: Kom i dybden med Windows 10

DT01_besked00

Juster indstillinger
Indstillingerne for Handlings-center kan findes i sektionen System under ”Indstillinger”.

Beskeder
Beskeder er grupperet efter den app, de henviser til, eller efter sy-stemindstillinger.

Genvejsknapper
Disse knapper giver hurtig adgang til brugbare indstillinger. Her kan du sætte beske-der og memoer på pause i din Stilletid.

Proceslinjens meddelelses-område
Tidligere System-bakken. Viser Windows- og programikoner.

Fold det ud
Rul musen over en besked og klik på pilen for at få vist det fulde indhold. Klik på pilen for at lukke beskeden igen.

Del denne