Home » Andet » Få bedre styr på favoritterne
Få bedre styr på favoritterne

Få bedre styr på favoritterne

Share

Siden nettet kom til, har vi bogmærket links, artikler, billeder og videoer i browseren for at kunne finde dem frem senere. I dag er det smartere at bruge link-tjenester, der gemmer favoritterne på tværs af browsere og platforme

Noget af det mest fantastiske ved nettet er, at man altid kan finde alt – også sine personlige samlinger af interessante artikler, gaveønsker eller yndlingsfilm. For et årti siden føjede de fleste blot favoritter til sin browsers foretrukne for at kunne vende tilbage til dem senere. I dag er det hverken den smarteste eller mest overskue-lige måde at holde styr på alle de spændende sider, nettet rummer.

Nu kan man supplere sine foretrukne med dedikerede tjenester, der fungerer som ens personlige skattekiste. Fælles for dem er, at de kan samle ens favoritter og holde dem synkroniseret på tværs af computere, tablets, mobiltelefoner og browsere via et login. Samtidig fremstår ens lister ofte flotte og overskuelige rent visuelt, hvilket er endnu en grund til at bruge disse ferme tjenester.

Læs og research

Lad os starte med de personlige samlinger af links til privat brug. Her står Pocket virkelig stærkt. Man føjer links til via et bogmærke i browseren, der blot skal klikkes på og – vupti! – er linket føjet til ens samling. Man kan tilføje tags eller søge blandt sine links for at finde dem hurtigt.

På tablets og mobiler hentes teksten fra artikler ned direkte til Pocket, så de kan læses på farten; også når man er offline. På den måde minder Pocket om både Readability og Instapaper. De er begge glimrende til at gemme artikler, så de kan læses på tværs af platforme i et flot layout. Instapaper rummer endda muligheder for også at markere tekst med gult, så man lettere kan huske relevante afsnit.

[pt id=’2034065′ size=’large’ link=’file’]

 

Men er man på jagt efter en seriøs tjeneste til studier, research og til at holde styr på detaljerede noter så tjek Diigo, Surfdash og Evernote. Her kan man både markere afsnit i artikler fra nettet, tilføje noter til dem og dele hele molevitten med andre, hvis man arbejder på en fælles opgave.

Mens Diigo og Surfdash fokuserer på egen eller fælles research, er Evernote note-værktøjernes ukronede konge. Evernote rummer faktisk alle muligheder for at gemme links, tage noter og organisere dem i en samlet pakke, hvilket er fantastisk. Men Evernote kan dog derfor også virke for ambitiøs og omfattende, hvis man bare gerne vil gemme et par artikler og links i ny og næ.

Flotte favoritter

Flot visuelt materiale fortjener også en særlig flot fremvisning, og til det formål er Pinterest det hotteste skud på stammen. Her samler brugerne oftest billeder af flot designede objekter og rum, men også blot almindelige links, som man gerne vil have til at stå flot frem på sin egen side.

Også Wakelet, Raindrop og ikke mindst Tumblr er interessante – med en god social dynamik, hvor folk ”liker” og deler populært indhold på tværs. Julen er for længst vel overstået, men det er værd at nævne ønskelisterne Wishlistr og Addwish til at samle ens gaveønsker på. Listerne kan opdateres løbende og deles med dem, som skal med til fest.

Gem også på mobilen

Pocket er en fremragende app til at gemme links til læsning på mobil og tablet. Alt, hvad man støder på under surf-turene, kan gemmes, tagges og findes frem på farten – også til offlinelæsning af artikler, så man ikke bliver afbrudt, hvis forbindelsen til nettet pludselig ryger. Det hele præsenteres i et overskue-ligt layout, hvor man kan justere skrifttype og størrelse, så hver enkelt artikel bliver læsevenlig.

[pt id=’2034066′ size=’large’ link=’file’]

 

www.getpocket.com
(Android, iOS)

Pinterest, www.pinterest.com (Android, iOS)

[pt id=’2034067′ size=’large’ link=’file’]

 


TAGS
Guide
Netguide
Tips og trick

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S