Home » Internet » Få andres links forærende
Få andres links forærende

Få andres links forærende

Share

Med Delicious kan du samle alle dine netadresser og se andre webbrugeres bedste links på et lettilgængeligt sted. Du kan samle det hele i temaer

Delicious var et af de første sites, som satte gang i de sociale webtjenester tilbage i 2003, selv om det blot var en bogmærketjeneste. Det blev købt af Yahoo i 2005, men sidste år købte YouTube-grundlæggerne Delicious, og de relancerede det. Kernen i Delicious er stadig bogmærke-funktionerne, men der fokuseres nu også på den sociale side af internet. Ideen er blandt andet, at du kan se og blive inspireret af andres bogmærker.

Den mest markante, nye funktion er ”stacks”, stakke, en samling links bygget op omkring et tema. Du kan selv lave stacks eller benytte dem, som allerede er skabt af andre. Tjenesten er på engelsk.

[pt id=’2020125′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Datatids bedste tipUdnyt Delicious fuldt ud dvs. ikke kun til dine egne links men også til at få inspiration fra andre linksamlinger.”‘]

Datatids bedste tipUdnyt Delicious fuldt ud, dvs. ikke kun til dine egne links, men også til at få inspiration fra andre linksamlinger.

1 Meld dig til

Fordi Delicious har skiftet hænder nogle gange, har betingelserne ændret sig. Derfor skal alle – også eksisterende brugere – godkende deres konto igen. Klik dig ind på www.delicious.com og opret dig som ny bruger, eller log ind med dine gamle kontodetaljer.

[pt id=’2019949′ size=’large’ link=’file’]

 

2 Fremhævede og tidligere links

Når du er logget ind, klikker du på Delicious-ikonet øverst til venstre. Så kommer du til det offentlige bogmærkeområde. Du kan vælge at se fremhævede, delte bogmærker eller Recent (seneste). Er du ude efter ny inspiration, skal du klikke på ”Recent” for at se, hvad andre har bogmærket hyppigst.

[pt id=’2020124′ size=’large’ link=’file’]

 

3 Manuel bogmærkning

Delicious er ikke kun et perfekt sted til at se andres favoritter. Du kan også gemme dine egne sites. Du bogmærker ved at trykke ”Save Link” øverst til højre og kopiere URL’en. I det nye vindue kan du tilføje titel, kommentarer og andet, før du vælger ”Save”.

[pt id=’2020127′ size=’large’ link=’file’]

 

4 Så skal der stakkes

Når du mestrer bogmærkningen, kan du prøve ”stacks”. Klik på Delicious-ikonet for at komme ind på hovedsiden og vælge ”Featured” eller ”Recent”. Hvis du vælger ”Recent” skal du herefter vælge ”Recent stacks”-fanebladet. Klik på stakkens billede, og linkene kommer frem.

[pt id=’2020129′ size=’large’ link=’file’]

 

5 Følg en stak

Hvis du ønsker at følge en stak, trykker du på ”Follow stack”. Når nye emner tilføjes, kan du når som helst se dem ved at trykke på ”Follow-ing” fra rullegardinslisten under dit brugernavn. Vælg ”Stacks”-fanebladet. Du kan skifte, hvad du ser, i den grå bjælke over artiklerne.

[pt id=’2020132′ size=’large’ link=’file’]

 

6 Relaterede stakke

Hver eneste stak har ude til højre relaterede stakke, som til inspiration er udvalgt af Delicious. Funktionen hjælper dig, når du vil holde øje med bestemte emner til jobbet, studiet, din hobby eller bare for fornøjelsens skyld. Hver stak viser på ikonbilledet, hvem der oprettede den, og hvor mange links den rummer. Du kan følge en relateret stak ved at klikke på den og siden på knappen ”Follow”. Du kan dele en stak ved at klikke på ”Share”.

[pt id=’2020133′ size=’large’ link=’file’]

 

7 Opret en stak

Opret selv en stak ved at klikke på ”Create a stack”. Det åbner et nyt vindue, hvor du giver din stak et navn og en kort beskrivelse. Linkene kan være fra URL’er, du har gemt, eller du kan tilføje nye links ved at kopiere dem ind i området og klikke på ”Add”. Klik siden på ”Preview”.

[pt id=’2020134′ size=’large’ link=’file’]

 

8 Rediger og offentliggør

Når du har oprettet din egen stak, skal du klikke på ”Publish”. Men først kan du tilføje endnu flere links og et billede for at lave et minibillede, som repræsenterer din stak. Følg blot de grønne bokse på skærmen, som viser dig, hvad du kan tilføje på det aktuelle tidspunkt.

[pt id=’2020135′ size=’large’ link=’file’]

 

Sociale bogmærker

De sociale tjenester handler mest om at netværke med sine venner. I modsæt-ning hertil udveks-ler du de sociale bogmærker med tilfældige web-brugere.

Se også:  Farvel til Windows 7: Nu er det slut med opdateringer

URL

Adressen på et website. En forkortelse for Uniform Resource Locator.


TAGS
delicious
Guide
social netværk
Tips og trick
Windows 7
Windows Vista
windows XP

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S