F-Secure Sense [TEST]: Sikkerhedsløsning til hele netværket

F-Secure Sense [TEST]: Sikkerhedsløsning til hele netværket

Share

Virusspecialisten F-Secure går ind på hardware-markedet med en router/software-kombination, som beskytter alt fra babyalarmer til smartphones mod internettets trusler

Siden 1988 har F-Secure leveret antivirus og andre sikkerhedsløsninger til såvel firmaer og organisationer som private brugere. Firmaet har sit hovedsæde i Helsingfors og dækker det meste af verden fra 25 kontorer.

En stab på over 1000 medarbejdere genererer en omsætning på 1,2 mia. kroner fra millionvis af private brugere plus mere end 100.000 virksomheder. Det mest udbredte F-Secure-produkt er antivirusprogrammet Safe, som i februar 2017 fik karakteren ”God” i en europæisk test, der herhjemme er tilgængelig hos Forbrugerrådet Tænk.

Sikkerhedsrouter

Med Sense-løsningen træder F-Secure for første gang op på hardware-scenen og lancerer en kombination af en smart sikkerhedsrouter, en avanceret sikkerhedsapp og en ”industry-leading” cloud-beskyttelse.

Prismæssigt er Sense skruet sammen som et kontantkøb med tilknyttet abonnement. Prisen på 1599 kroner, inkl. levering i en ikke nærmere defineret introduktionsperiode, omfatter også software med tilhørende opdateringer i 12 måneder, og derefter koster det 79 kroner om måneden (948 kroner om året) at være kørende. Dette er noget mere, end man typisk betaler for et antivirusprogram, men man får også meget mere.

Se også:  Vind en lynhurtig router med indbygget sikkerhed

Selve routeren er designet til at stå fremme i et nydeligt, moderne hjem. Dens hvide kabinet med lysegrå sokkel brydes kun af en fartstribe og et diskret display, som viser status under opsætning eller i fejlsituationer – og klokken, når routeren kører normalt.

Specifikationsmæssigt hører routeren til i økonomiklassen, idet den overholder IEEE 802ac-standarden og har en total båndbredde på 1,75 Gbps i 2,4 GHz og 5 GHz frekvensbåndet. På bagsiden af det rombeformede kabinet er der en WAM-port, tre LAN-porte og en USB 3.0-port. De fire antenner er indbyggede, så de ikke skæmmer det elegante finske design.

Internethastigheder målt fire steder i huset med tre forskellige smartphones. Resultaterne med HTC 10 gør det oplagt at flytte routeren fra kælderen til en central placering på stueetagen.

Avanceret software

Normalt er antivirus- og malware-software noget, som man installerer i de udsatte it-produkter. I gamle dage var dette pc’en, men i dag kan smartphones og lignende gadgets også være mål for hackere. Og listen slutter ikke her, for ”dumme” ting, der indgår i et smart, opkoblet hjem, kan muligvis ikke hackes, men de kan fungere som bagdøre til et it-system.

Se også:  Google Wifi [TEST]: Googles router sætter ny standard for brugervenlighed

Derfor er software-hjertet i F-Secure Sense en app, som ikke alene guider brugeren gennem den grundlæggende opsætning, men også overvåger og beskytter alle de opkoblede enheder.

Sense-appen kan downloades til både Android- og iOS-enheder. Herudover kan Windows-computere downloade et Sense-program til styring af nogle avancerede indstillinger. Dette program minder meget om anden antivirus-software, og så vidt vi kan se, giver det ikke adgang til selve routerens indstillinger.

F-Secure lover desuden, at Sense-beskyttelsen rækker ud over det opkoblede hjem, så man trygt kan bruge sine Android- og Windows-enheder, ligegyldigt hvor Sense-appen er. Dette hænger også sammen med, at de nødvendige sikkerhedsanalyser er flyttet op i skyen og ikke belaster den enkelte brugers opkoblede enheder.

Del denne