Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

F-Secure Internet Security 2012

F-Secure Internet Security 2012 skal roses for ikke at gøre så meget
væsen af sig. Det forstyrrer ikke brugeren under brug af computeren, men
beskytter alligevel godt.

Af Lars Bennetzen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Igen havde vi fat i et program, hvor installationen gik dejligt let. Vi downloadede installationsfilen, og så skulle vi ikke tage stilling til andet i denne omgang. Da installationen var slut, havde vi en menubar, der var startområdet for programmet.

Heller ikke her var der nogen widgets eller lignende, der viste, at programmet var installeret. Der var et ikon i proceslinjen, og det var alt. Det var også herfra, at vi kunne åbne kontrolpanelet til programmet og udføre de mest almindelige sikkerhedsopgaver, også nogle lidt mere specielle.

Her kan du blandt andet tjekke, hvordan de enkelte brugere på computeren er beskyttet, og vi kunne vælge at begrænse
webindhold, både globalt og på brugerniveau. Også her gælder det, at programmet ”støjer” meget lidt. Brugeren bliver stort set ikke forstyrret under brug af computeren, hvilket er rigtig godt.

Det er naturligvis muligt at komme ind og justere på, hvordan programmet virker, men som ved alle andre programmet så blev det testet med standardindstillingerne.

Den gennemsnitlige opstartstid var forøget fra 35 til 50 sekunder (43 procent), mens det nu tog 35 sekunder at lukke computeren, i stedet for de oprindelige 8 sekunder (forøget med 338 procent). Det var voldsomt meget og klart det program, der brugte længst tid på nedlukning.
Antallet af kørende processer var nu 45, i modsætning til de oprindelige 31, og forbruget af fysisk hukommelse var steget fra 44 til 53 procent.

En fuldscanning tog kun 3 minutter og 10 sekunder, men den scannede så også kun 25.867 filer.

God beskyttelse

F-Secure Internet Security 2012 skal roses for ikke at gøre så meget væsen af sig. Det forstyrrer ikke brugeren under brug af computeren, men beskytter alligevel godt. Igen stoppede det alle de ondsindede websteder, vi sendte det hen på, og blokerede alle angreb af malware, spyware og drive-by-downloads, som vi udsatte det for.

Det eneste, vi kunne klandre programmet lidt for, var, at det gav en enkelt falsk alarm på et site, der ikke var inficeret.

Under søgninger på Google gav programmet gode indikationer af, hvorvidt sites var sikre, usikre, eller om status var ukendt.

[themepacific_accordion]
[themepacific_accordion_section title="Fakta"]

Læs indledningen her:

[/themepacific_accordion_section]
[themepacific_accordion_section title="Fakta"]

Læs de andre test her:

[/themepacific_accordion_section]
[themepacific_accordion_section title="Fakta"]

Læs konklusionen her:

[/themepacific_accordion_section]
[/themepacific_accordion]