Home » Hjemmekontor » Asus RP-AX56 [TEST]: Skarp extender til skarp pris
Asus RP-AX56 [TEST]: Skarp extender til skarp pris

Asus RP-AX56 [TEST]: Skarp extender til skarp pris

Share

Har du en dårlig Wi-Fi-forbindelse? Her er en Wi-Fi-extender med nem opsætning og god dækning – tilmed til en fornuftig pris

Denne Asus-enhed kommer i det samme plugin-design som det store flertal af markedets extendere og skal blot sættes i en stikkontakt, der befinder sig omtrent halvvejs mellem routeren og de enheder, som behøver stærkere Wi-Fi-signaler. Den er dobbelt så høj som de billigere modeller, men har til gengæld antennerne indbygget, og designet er nydeligt – diskret nok til at sidde synligt på en stuevæg.

AX1800 i modelbetegnelsen betyder, at extenderen kører efter Wi-Fi-standarden og har en total teoretisk båndbredde på 1,8 Gbps – op til 574 Mbps på det langtrækkende 2,4 GHz-bånd og 1,2 Gbps på det mere rummelige 5 GHz-bånd.

Se også:  Det optimale hjemmekontor: 3 steder du skal fokusere

Udstyrslisten er hurtigt overskuet. Der er en LAN-port på undersiden, og den kan bruges til en kablet enhed, for eksempel en printer, eller som returvej (backhaul) til routeren, så der bliver fuld kapacitet til data.

Opsætning og performance

RP-AX56 skal opsættes ved hjælp af en app. Hvis man allerede har en Asus-router med AiMesh-teknologi skal man bruge Asus Router. Hvis man – som vi – vil bruge extenderen konventionelt, skal man downloade og køre Asus Extender. Det går nemt nok og tager ikke mere end 10-15 minutter.

Extenderen sørger også for at overtage routerens login-information, men den føjer ”_RPT” og ”_RPT5G” til de oprindelige netværksnavne (SSID). Hvis man sletter disse extensions, kan det være nemmere for mobile enheder at oprette og fastholde Wi-Fi-forbindelser.

Se også:  5 højdepunkter fra rejsekufferten

Extenderens præstationer er absolut godkendt, selv om hastighederne falder mærkbart, så snart vi rykker ud i haven. Pingtiderne holder sig pænt lave, og en stabil downloadhastighed på over 100 Mbps i læskuret sikrer at ingen gæster kommer til at kede sig ved et gardenparty.


TAGS
Asus
Hjemmekontor
mesh-extender
mesh-router
trådløst netværk
Wi-Fi

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S