Home » Sundhed » Nu kan du tjekke sædkvaliteten derhjemme
Nu kan du tjekke sædkvaliteten derhjemme

Nu kan du tjekke sædkvaliteten derhjemme

Share

Med din smartphone og et lille apparat kan du få svar på, om din sædkvalitet er i orden, med 99 procents nøjagtighed. Et dansk startup står bag den nye hjemmetest

Dårlig sædkvalitet er et stigende problem og blandt årsagerne til at mange par har svært ved at få børn.

Men det at møde op hos lægen, aflevere en sædprøve og lade fremmede analysere den, kan være intimerende for mange mænd.

Et dansk startup har nu gjort det muligt at klare proceduren derhjemme, under helt private forhold.

99 procent nøjagtig

Du køber den lille ExSeed-enhed, lægger din sædprøve i den, og via en tilhørende app er det så muligt at måle kvaliteten med din smartphone. Enheden har et indbygget mikroskop og ved at optage med mobilens kamera kan sæden analyseres. Exseed lover 99 procent nøjagtighed af resultatet.

”Vi har valgt at gøre det så enkelt som muligt, og derfor er vores software udviklet ekstremt brugervenligt, så man ikke er i tvivl om, hvad næste skridt er. Og vigtigst af alt; svaret lander inden for blot et par minutter, hvilket betyder, at man får afklaring med det samme og kan begynde sin videre proces, hvis der er behov for dette,” forklarer Morten G. Ulsted, administrerende direktør og medstifter af ExSeed Health.

Se også:  Forskere advarer: 5G er en trussel mod folkesundheden

Udover selve analysen, kan man også forvente personlig rådgivning af ExSeed Healths eksperter, der hjælper med at tilrettelægge et skræddersyet forløb for at opnå en bedre sædkvalitet. Man kan nemlig selv gøre meget for at forbedre sin sædkvalitet.

Kan ændre markedet

Exseed Healt har udviklet det nye produkt med støtte fra Trifork, NMC Health, Markedsmodningsfonden og en række private investorer.

Den danske virksomhed høstede sidste år international opmærksomhed, da Forbes Magazine placerede den på listen over ‘5 Startups to watch in 2018’. ExSeed Health figurerer endvidere som nummer 20 på ’Disrupt 100’ der er en oversigt over de 100 virksomheder i verden med størst potentiale for at ’disrupte’ eller ændre globale markeder.

Se også:  Nu får høreapparatet kunstig intelligens. Hvabehar?

Markedet for fertilitetsservices er på næsten 40 mia. dollar årligt, men stort set alle produkter og services er målrettet kvinder. Morten G. Ulsted, som har mange års erfaring fra Novo Nordisk, ser derfor et hul i markedet og har en klar vision om, at ExSeed Health skal blive en global spiller indenfor fertilitet.

”Vi er meget tilfredse med, at vores produkter nu er tilgængelige for de danske mænd. Vi håber at kunne udvide vores marked til hele Norden og Vesteuropa inden for et år, ligesom at USA og Asien heller ikke ligger langt ude i fremtiden. Vi forventer at kunne hjælpe tusindvis af mænd med at analysere og forbedre deres sædkvalitet indenfor de næste par år,” slutter Morten Ulsted.


TAGS
Exseed
sundhed
sædkvalitet

DEL DENNE
Share

Seneste Tech test
Seneste konkurrencer

Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2019
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S