Home » Mobiltelefon » EU vil indføre krav om mindst tre års opdateringer af smartphones
EU vil indføre krav om mindst tre års opdateringer af smartphones

EU vil indføre krav om mindst tre års opdateringer af smartphones

Share

EU Kommissionen har fremstillet forslag om at alle smartphones skal kunne opdateres mindst tre år og modtage sikkerhedsopdateringer i mindst fem. Det skal desuden være muligt at reparere dem de første fem år

Mange Android-mobiler får ikke opdateringer af styresystemet i mere end to år. Selvom de fysisk ikke fejler noget, er brugerne derfor nødt til at skrotte dem og købe nye. Det resulterer i store mængder elektronisk skrot, som skader miljøet.

Kan mobilerne opdateres længere, er chancen for at brugerne beholder dem større. Det ser man eksempelvis hos Apple, hvor iPhones får op til syv år tilbage. Samsung er ligeledes begyndt at udvide med tre års opdateringer og fem års sikkerhedsopdateringer på deres flagskibsmobiler, mens hollandske Fairphone nærmest gør en sport ud af at fifle med koderne, så man kan opdatere deres modulære og “grønne” Android-mobiler langt udover hvad der er tiltænkt fra Googles side.

Se også:  OnePlus giver fuld smæk på opladningen i den nye Nord 2T 5G

Men det er særtilfælde. For at det virkelig kan batte noget, skal alle med. EU Kommissionen foreslår, at der fastsættes krav til mobilproducenterne om mindst tre års opdateringer af styresystemet og fem års sikkerhedsopdateringer.

Skal være muligt at reparere dem

I forslaget hedder det sig samtidig, at opdateringerne må ikke forringe funktionalitet eller ydelse. Derudover skal der være krav om at reservedele til de enkelte mobilmodeller skal være tilgængelige i mindst fem år, så det er muligt at reparere dem.

Kan betyde dyrere mobiler

Bliver EU Kommissionens forslag vedtaget kan en konsekvens være, at mobiltelefoner bliver dyrere – eller i hvert fald at det nederste lag af smartphones stiger i pris. En kort opdateringsperiode er standard for billige Android-mobiler. Ved at begrænse tiden man skal supportere mobilerne, holder man priserne nede. Det er således muligt at man må indstille sig på at betale lidt mere for sin mobil. Til gengæld kan for man så mulighed for at bruge den længere.

Se også:  Din brugte smartphone kan være mange penge værd

TAGS
Android
opdatering
smartphones

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S