Home » Bilen » Ethernet-kablet revolutionerer bilen
Ethernet-kablet revolutionerer bilen

Ethernet-kablet revolutionerer bilen

Share

Du tænker nok ikke over det. Men de gode, gamle Ethernet-kabler, som ellers er trådt i baggrunden i vores trådløse tidsalder, har fundet en ny mening med livet: den moderne bil

Der bliver talt meget om selvkørende biler i disse år. Måske kommer de om et par år, måske først om 10 år. Mens vi drømmer om engang at kunne slippe rattet, sker der en anden – mere stille – revolution: Det gode, gamle Ethernet-kabel rykker ind i bilen og forandrer den for altid.

Ethernet er ellers en truet ”art” på kontorer og i boliger, da det trådløse net tager over.

I bilen derimod giver det rigtig god mening. For her kan man ikke bruge trådløs kommunikation. Elektroniske enheder i en bil må af praktiske grunde kommunikere med hinanden via kabler. Det er tidligere løst på mange forskellige måder, men bilindustrien har længe savnet en fælles standard, som samtidig er lynhurtig og stabil.

Se også:  Selvkørende bil: Kig på kortet og kør!

For vi kunder forventer, at biler kan meget mere end at køre. Vi skal have avancerede navigations-systemer, vi vil vide alt om, hvordan bilen har det, vi vil underholdes på farten, og det hele skal vises på farverige displays med flot grafik og mange detaljer. Dertil kommer, at køresikkerheden skal forbedres. Når den mere eller mindre selvkørende bil bliver en realitet, bliver dette aspekt endnu vigtigere. En selvkørende bil vil kræve, at sensorer, computere, sikkerheds anordninger og displays kan arbejde gnidningsløst sammen.

Derfor har bilindustrien nu taget Ethernet-standarden HDBaseT til sig. Det er en teknologi, hvor man kan hente og sende billeder og lyd mange hundrede meter uden nævneværdigt tab. Man kan endda sende billeder i 4K-opløsning gennem meget lange kabler, uden at der er kvalitetsforringelse og uden mærkbar forsinkelse. Forsinkelsen er på under 10 mikrosekunder. Teknologien er afprøvet, og den benytter en kendt kabelstandard, Cat 5.

Displays på indersiden af forruden bliver almindelige de kommende år. Informationerne kan hentes gennem det hurtige Ethernet-kabel.

Displays på indersiden af forruden bliver almindelige de kommende år. Informationerne kan hentes gennem det hurtige Ethernet-kabel.

TAGS
Ethernet
samlet kontrolenhed til bilen
selvkørende biler

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S