Home » Bærbar computer » Et styresystem til forskel!
Et styresystem til forskel!

Et styresystem til forskel!

Share

To helt nye netbooks, med fordele og ulemper – men den
største forskel viser sig at ligge i styresystemet!

To maskiner, samme type, samme målgruppe og så alligevel så mange forskelle. Kigger man på de ydre kvaliteter er den ene vinder, inden vi overhovedet har fundet et netstik. Men den anden tager kegler alene på grund af styresystemet. Vi taler om to nye netbooks, som begge henvender sig til den mere erhvervsorienterede del af markedet, men som har pris og muligheder som også appellerer til alle os andre.

Forskellene er som man kan forvente i netbooks. Men efter vi har haft dem oppe at køre, viser det sig, at det ikke er så lige til. Hardware og designet har pludselig mindre betydning – styresystemet på de to kombattanter gør nemlig hele forskellen!

[pt id=’2003346′ size=’large’ link=’file’]

 

Netbook med vokseværk

Vi taler her om Acers nye Netbooks Aspire One, som er kommet i en udgave, der ikke har en lille 9”-10” skærm, men derimod en på 11,6”! Det er ret voldsomt, og når man dertil lægger et tastatur på 100 %, i stedet for de omkring 90 % de fleste netbooks har. Ja, så tænker man, om den ikke mere er en ultra bærbar computer i stedet for en netbook. En reel notebook og ikke et supplement til din bærbare – det som man jo sælger en netbook på.

Den har desuden skærm med høj opløsning – hele 1366 x 768 pixel. Den opmærksomme læser har gennemskuet tallet. Der er tale om 16:9 format, og ikke 16:10 som de fleste skærme er i dag. Men efterhånden som vi bruger vores bærbare til for eksempel video er det fint nok med 16:9. Det ender nok med at blive en standard.

Acers 751 model er på mange måder en fantastisk lækker netbook. Den føles, vejer og ligner en ultra bærbar til mindst 7.000-8.000 kroner. Prisen er blot 3.500 kroner. Under skallen er der nemlig tale om en netbook, og det betyder et halvsvagt grafikkort, Intel Atom processor og så videre. Altså hardware som ikke er så pumpet og kraftigt som en ægte bærbar. Der vil være begrænsninger i brug og ydeevne.

[pt id=’2003345′ size=’large’ link=’file’]

 

Netbook med pro gener

I den anden ringside finder vi Lenovo, som er et professionelt firma, der især – men ikke kun – laver bærbare og hardware til profferne. Deres bærbare computere er det foretrukne våben blandt erhvervsfolk. Derfor var det med stor overraskelse at vi måtte konstatere, at deres første netbook – IdeaPad S10 – faktisk var prismæssigt som konkurrenterne. Den havde omtrent samme specifikationer som de øvrige gode på markedet, men den var godt bygget, fungerede fint.

Se også:  Prisvenlige gaming-bærbare fra Lenovo

Nu er afløseren på banen – den hedder S10-2, så det er da til at finde ud af. Der er stadig tale om en lille netbook med 10,1” skærm, og ud over lidt pynt på overfladen er det svært at spotte de store forskelle. Men de er der.

Den nye fås i hvid, pink eller sort finish. Den er en smule tyndere – 4 mm – og samtidig er den blevet 200 gram lettere. Dens keyboard er også en bagatel større – men stadig kun 89 % af fuld størrelse. Der er kommet Lenovo Quick Start, de fås med integreret 3G og nu også med bedre lyd.

Men indvendigt er der stadig tale om en Atom processor og 1 GB hukommelse samt 120 GB harddisk.

Det er umiddelbart svært at se, hvorfor Lenovo er kommet med en ny netbook. Ok, det er fint nok med små forbedringer, og de kalder den da også version 2. Og reelt altså en lille opgradering af en i forvejen fin netbook.

Acer bedst på hardware

Der er ingen tvivl om, at den nye Lenovo er god og gedigen og stadig en værdig spiller på markedet.

Men Acer tager teten – den store skærm, det fulde tastatur. Det gør altså en stor forskel, og det er den ni ud af 10 vil vælge. Den sidste vil vælge Lenovo på grund af dens dimensioner. De er små, og man kan argumentere mod Acers store dimensioner. Den er altså lige på vippen – størrelsesmæssigt – til at kunne blive kaldt en netbook. Men indmaden taler for.

I praktisk brug er Acer den, vi bedst kan lide. Tastaturet er klasser bedre, og den store skærm gør en reel forskel. De har samme pixel-størrelse – men de flere pixel gør Acer mere brugbar.

Ydelsen – når man alene kigger på bestykningen – er også meget identisk. Der er ikke så stor forskel på de Intel Atom processorer, de bruger, og den øvrige bestykning er heller ikke noget, som bør give reelle forskelle, der rigtigt kan mærkes.

Prisen er 600 kroner mere for Acer – men det er den værd.

Se også:  CES: Lenovo lancerer bærbar med 8 tommer touchskærm i tastaturet

Livet med eller uden Windows 7

Alligevel er Lenovo interessant, og alligevel er der forskel – og den er voldsom. Forskellen ligger i, at Acer er leveret med Windows XP – Lenovo med Windows 7 CS1. Acer kan også leveres med Windows Vista, men det vil ikke ændre dommen.

For der er enorm forskel i hastighed på de to maskiner. Og det skyldes alene styresystemet! Lenovo er med Windows 7 en Ferrari ved siden af Acer, der føles som en ældre diesel uden partikelfilter!

En opstart af Lenovo tager blot 44 sekunder, til den er helt klar – Acer skal bruge 1 minut og 10 sekunder. Starter du Internet Explorer lige efter og lader dem indlæse samme hjemmesider, skal Lenovo kun bruge 10 sekunder – Acer skal bruge 50 sekunder!

Det er styresystemet, som gør hele forskellen. For laver man en hastighedsmåling på nettet, er de præcis lige hurtige i op- og download.

[pt id=’2003343′ size=’large’ link=’file’]

 

En verden til forskel

Hvis vi nu skal være fair, bør vi også installere Windows 7 på Acer – det har vi naturligvis prøvet, og så er den hastighedsmæssigt på højde med Lenovo. Forskellen på de to er nu meget lille – og reelt uden betydning.

Men pointen er, at det er med god grund, at du bør opgradere til Windows 7. Systemet kører fantastisk meget hurtigere og stabilt – som du nok allerede har læst i de fyldige artikler, vi har haft her i bladet.

Pointen er også, at inden man måske sætter sin computer til salg, fordi den er blevet sløv, kan det svare sig at kigge på den. Kan det svare sig at give den et friskt system – eller måske skal du bare opgradere til Windows 7 med det samme?

I testen mellem de to maskiner er valget svært – vi vil helst have Acer med den store skærm og fine tastatur. Men kan ikke undvære Lenovos hastighed på grund af Windows 7. Du må derfor vælge en Acer med Windows 7 – som jo nok skal komme. Eller købe Acer og en Windows 7 ved siden af!

Lenovo er billigere – og har jo Windows 7 med fra starten. Prisen, hvis Acer skal købes med en separat Windows 7, kommer let til at blive 1.000 kroner mere end Lenovo. Så vi kan kun krydse fingre for, at Acer kommer med en 7’er version.

[themepacific_accordion] [themepacific_accordion_section title=”Fakta”]

Prøv selv en gratis Windows 7

[/themepacific_accordion_section] [/themepacific_accordion]


TAGS
Acer
Acer 751
Aspire One
Ideapad s10
lenovo
netbook

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S