Home » Mp3/videoafspiller » Et slaraffenland til lommen
Et slaraffenland til lommen

Et slaraffenland til lommen

Share

Hvad enten du er til musik, film eller spil, vil du elske iPod touch. Hvis du altså kan håndtere prisen …

Normalt laver Apple kun ganske små ændringer på de årlige iPod touch-aftapninger, men i år er der virkelig sket ting og sager. Apple har ikke alene givet den seneste generation af iPod touch en markant større skærm, et bedre kamera og bedre batterilevetid. De har også formået at gøre iPod touch’en tyndere og lettere end nogensinde. Det er lidt af en bedrift.

Som det er kutyme, har iPod touch arvet en håndfuld teknologiske lækkerier fra den seneste iPhone-variant, deriblandt den forrygende 4 tommer store Retina-skærm og det nye Lightning-stik. Læg dertil et bedre kamera (5 megapixels, red.), hurtigere processor, bedre trådløst netværk og AirPlay Mirroring, der gør det muligt at sende skærmbilledet op på tv-skærmen trådløst via Apple TV. Den nye iPod touch er på alle måder en forbedring i forhold til den forrige version.

Allerede for to år siden slog iPod touch igennem som håndholdt spillekonsol, da Apple gav touch’en både muskler og Retina-skærm og samtidig inkluderede app’en Game Center, der gør det muligt at starte multiplayer-spil med vennerne.

I år er den blevet endnu bedre, ikke mindst takket være muligheden for såkaldt AirPlay Mirroring: Med hjælp fra et Apple TV kan man beame skærmbilledet trådløst over på fladskærmen, så iPod touch egentlig bare fungerer som en – bevægelsesfølsom – controller. Det er genialt til f.eks. bilspil eller flysimulatorer.

Udvalget af spil i App Store – og kvaliteten af dem – er også markant forbedret, siden vi sidst havde en iPod touch på testbænken. Som tidligere nævnt er skærmen vokset – men kun i højden, ikke i bredden. Den er nu i 16:9-format, hvilket betyder, at den er blevet langt bedre at se film på. Film kan både købes og lejes direkte på enheden via iTunes Store. Det er dog stadig besværligt at få egne dvd’er over på enheden – det kræver både teknisk viden, tredjepartsprogrammer og adskillige timers ventetid.

iPod touch har endelig fået et anstændigt kamera. Det napper billeder med en opløsning på 5 megapixels og har den samme f/2,4-blænde som iPhone 4S og 5, hvilket betyder mere lys og generelt bedre billeder. Video kan optages i 1080p Full HD med 30 billeder i sekundet, og vores testbilleder og -optagelser var skarpe og havde sprøde farver. Kun lyden skuffer.

iPod touch er et slaraffenland af en lommeenhed. En iPhone 5 uden telefon-
delen – og langt mere strømlinet. Det eneste, denne T3’er savner, er indbygget GPS. Uden GPS er der ikke mulighed for at geotagge sine fotos. Ærgerligt, når nu kameraet endelig er brugbart. Nå ja, og så savner jeg dæleme også de 2.500 kroner, som er, hvad der skal lægges på bordet …


Apple iPod touch (2012)
  • Pris
4
Sending
User Review
5 (1 vote)
TAGS
iOS 6
ipod touch
iTunes
TechLife

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S