Home » Betalingssoftware » Et skrivebord i skyen
Et skrivebord i skyen

Et skrivebord i skyen

Share

Danske GoKey giver dig et personligt Skrivebord i Skyen uanset, om du bruger pc, Mac, tablet eller en smartphone, og du har adgang til Skrivebordet, blot du har netadgang

Nu behøver Skyen ikke længere kun være noget, som du har hørt om. Med den nye, danske tjeneste GoKey kan du selv flyve op en tur i it-himlen.

GoKey giver dig et Skrivebord (som du kender det fra din computer) i Skyen. Herfra har du adgang til den samme type dokumenter som på en pc: mails, dokumenter, billeder, musik osv. Du får velkendte programmer som Microsoft Office 2010, Skype og Adobe Reader.

Men det adskiller sig fra din pc ved at kunne tilgås med enheder fra alle tænkelige platforme: iPad, iPhone, Android-mobile, Mac-computere og Windows-pc’er. Du skal blot have en internetadgang, så er der hul igennem til GoKey.

Du starter med at købe en adgang og installere til det styresystem, hvortil du ønsker at bruge GoKey. Det er meget enkelt, da hjemmesiden er opbygget ekstremt brugervenligt og overskueligt.

Der er masser af overskrifter i stil med ”sådan gør du”. Det kan virke lidt for ”amatøragtigt” for den erfarne pc-bruger. Men hvorfor gøre det mere kompliceret, end det rent faktisk er, siger vi bare. Desuden er indholdet og vejledninger på dansk (hvis du ønsker det).

Det samme går igen, når du benytter softwaren: Lette overskuelige menuer, hvor du let kan få et overblik over de muligheder, du har, for eksempel at gemme filer – alle typer op til en vis størrelse – i mapper og tilgå dem fra hvilken som helst enhed, du besidder. Det der især adskiller GoKey fra andre lignende tjenester som SkyDrive og tildels Dropbox, er den fantastiske brugervenlighed, som gør, at selv novicer kan finde rundt. Du skal altså ikke bøvle med navigeringen.

Se også:  Guide: Sådan får du mest ud af Google Drev

Adgangen til programmerne Skype, Adobe Reader og Microsoft Office betyder, at du på en enhed, som ikke har disse programmer installeret, alligevel har mulighed for at benytte dem via GoKey, når du er online.

[pt id=’2026939′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Start GoKey op og du får et skrivebord frem som er dit. Det betyder at du uanset hvor du er i verden har adgang til dine mapper og dokumenter.”‘]

Start GoKey op, og du får et skrivebord frem, som er dit. Det betyder, at du uanset, hvor du er i verden, har adgang til dine mapper og dokumenter.

GoKey bliver man hurtig afhængig af. Når man først er kommet ind i ”universet”, er det svært at vænne sig til ikke at have adgang til tjenesterne. At kunne hente filer og benytte sig af programmerne uanset, hvor man befinder sig, er vanedannede. Og det er både godt og skidt. Som med så mange andre tjenester kan du ikke slippe af sted med et engangsbeløb for mulighederne, men må binde dig til en månedlig betaling.

Til gengæld betaler du kun for den kapacitet og de ydelser, som du har behov for.

Således koster det 99 kroner pr. måned at få adgang til tjenesten. Denne ”grundpakke” indeholder til gengæld alt det, de fleste af os har brug for, nemlig 50 GB lagringsplads, mailadresse, antivrus, antispam, firewall (Baracuder) og en komplet Microsoft Office 2010 samt de øvrige programmer, vi har nævnt.

Se også:  Drop papir og underskriv i skyen - ny Dropbox-tjeneste rykker ind i Danmark

I testperioden havde vi absolut ingen problemer med at navigere rundt.

Uanset, hvilken enhed vi loggede ind med, kunne vi straks genkende vores personlige skrivebord og kunne begynde at arbejde med dokumenterne med det samme.

Som vi ser det, er GoKey blandt de stærkeste cloud-baserede platforme til private brugere og mindre virksomheder lige nu. Hverken mere eller mindre!

[pt id=’2026940′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Du har adgang til mange programmer når du er logget ind på GoKey. Så selvom du ikke har Office-pakken på feriens lånecomputer kan du alligevel komme til at skrive i Word eller lave et regneark i Excel.”‘]

Du har adgang til mange programmer, når du er logget ind på GoKey. Så selvom du ikke har Office-pakken på feriens lånecomputer, kan du alligevel komme til at skrive i Word eller lave et regneark i Excel.

Alle taler om Skyen. Det er ligeså tåget et begreb som det meteorologiske forbillede. For Skyen kan i it-sammenhæng betyde mange forskellige ting. Professionelle it-folk ville definere Skyen som en leverance af hostede tjenester over nettet. Det betyder oversat til menneskesprog, at du kan gemme data på netopkoblede skyservere, og du kan benytte programmer og værktøjer, der ikke ligger på din computers harddisk, men på en anden computer eller server et eller andet sted i verden.

Virksomheder og organisationer har for længst taget Sky-mulighederne til sig, og det har vi private brugere også, om end i mindre målestok. Facebook, Dropbox, Instagram, Gmail og SkyDrive er kendte skytjenester, men GoKey går lige et skridt videre og lægger et alternativt skrivebord op i det, som vi engang kaldte for cyberspace.

Der er mange fordele ved skytjenester, men også ulemper. For eksempel kan du ikke få forbindelse til dine data og programmer i Skyen, hvis der ingen netforbindelsen er.

I grove træk får du følgende ydelser med GoKey (der findes flere forskellige abonne-mentstyper – se www.gokey.eu).

Skrivebord i Skyen.
– Adgang fra alle platforme: Pc, Mac, iPad, iPhone, Android og Linux.
– Adgang til personlige data som billeder, musik, mails med mere.
– Adgang til programmer som Skype, Adobe Reader, Flash med mere.
– Datasikkerhed.
– Løbende backup.
– Opdateringer af programmerne.


TAGS
Cloud
Gokey
skrivebord
skyen

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S