Home » Sikkerhed » Et “meow” – og så er hele databasen væk
Et “meow” – og så er hele databasen væk

Et “meow” – og så er hele databasen væk

Share

Det er ikke en sød killing, der har været på spil, når over 1000 databaser er blevet udraderet de seneste dage – med en lille hilsen fra en hackerkat.

Mere end 1000 databaser rundt på kloden er de sidste dage blevet fuldstændig udraderet af et angreb foretaget af hackere med en ond form for humor, skriver flere medier.

Hackerne placerer et automatiseret script, som overskriver alle databaseindekseringer med en numerisk streng, der afsluttes med ordet “meow” (på dansk “miauv”).

Det er bestemt ikke en sød lille killing, der har været på spil, og for de ramte databaser kan der være tale om en særdeles alvorlige situationer, hvor kritiske informationer om for eksempel kunder kan være gået helt tabt.

Se også:  Her er den værste malware-trussel mod danske virksomheder lige nu

Der er ikke tale om ransomware, for hackeren stiller ikke krav om penge. Noget tyder på, at det er et af de tilfælde, hvor en hacker gennemfører ondsindede gerninger, fordi han kan og morer sig ved det.

VPN-tjeneste blandt de ramte

Ifølge nyhedssitet Ars Technica tilhører en af de ramte databaser VPN-tjenesten UFO VPN, der allerede dagen før databaseangrebet havde fået afsløret vigtige informationer fra selskabets database, herunder kunders adgangskoder, VPN-sessioner, IP-adresser, brugere og modtagere, geo-tags og andre ting – så meget desto mere pinligt, som at UFO havde forsikret kunder om, at man ikke loggede dem.

Ifølge en ekspert, som nyhedsmediet Forbes har talt med, er usikrede databaser et meget stort problem. Og eksperten forestiller sig, at hackeren er en “gråhat”-type, som har fået nok af den manglende databasesikkerhed og har villet lære firmaerne bag de usikre installationer en lektie.

Se også:  Unge med studiejob udgør en trussel mod virksomheder

Lektien har så haft en meget høj pris for de ramte databaseejere. De glemmer i hvert fald aldrig, at deres data forsvandt. Big data eller small data – i dag er den slags informationer selve kernen i mange virksomheder. Når skaden alligevel sker så ofte, er det ifølge Forbes’ kilde, fordi organisationer hyppigt blotter deres it-systemer. Det skyldes enten uheldige omstændigheder eller manglende viden hos de ansatte, fastslås det.


TAGS
database
hacker
sikkerhed

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S