Home » Mobiltelefon » Et ægte kvalitetskamera i mobilen: Sony lancerer Xperia PRO-I med stor 1.0-type sensor
Et ægte kvalitetskamera i mobilen: Sony lancerer Xperia PRO-I med stor 1.0-type sensor

Et ægte kvalitetskamera i mobilen: Sony lancerer Xperia PRO-I med stor 1.0-type sensor

Share

Den nye Xperia PRO-I er verdens første smartphone, der kommer med en 1.0-type billedsensor – den samme som man finder i Sonys bedste kompaktkameraer

Topmobilerne har efterhånden nået et niveau, hvor de fleste brugere er ganske tilfredse med billedkvaliteten, men for professionelle brugere er det ikke altid en mobil leverer det der skal til.

Det forsøger Sony nu at gøre op med. Med den nye Xperia PRO-I er distancen mellem et “ægte kamera” og en smartphone elimineret.

Xperia PRO-I er verdens første smartphone, der kommer med en 1.0-type billedsensor. Det er samme sensor som sidder i RX100 VII, et af markedets bedste kompaktkamera. Sony lover samtidig at man får hastigheden fra producentens velrenommerede Alpha-kameraer, yderligere forstærket af mobilens store kræfter. Videooptagelse skal desuden nærme sig Sonys professionelle video-portefølje.

Kameraet har en dobbelt blænde (F2.0/F4.0), så det er nemt at ændre dybdeskarpheden og Xperia PRO-I kommer desuden med en BIONZ X-processor, og en front-end LSI-processor, der skal forbedre billedkvaliteten i en række scenarier.

Det primære 24mm-objektiv suppleres af 16mm- og 50mm-objektiver. Dertil kommer en 3D iToF-sensor. som måler afstanden mellem kameraet og motivet og sikrer hurtig og præcis AF.

Xperia PRO-I har desuden 315 Phase Detekting AF-punkter, hvilket dækker 90% af billedområdet, samt Eye AF i realtid på både mennesker og dyr, realtidssporing, 20 fps AF/AE-sporing og ”anti-distorsion”-lukker, der sikrer klare optagelser af objekter i bevægelse.

Med Xperia PRO-I kan du nemt tilpasse de manuelle indstillinger med Photography Pro-funktionen eller få adgang til de automatiske indstillinger og optage i RAW-format. Ved optagelse i RAW understøtter telefonen 12-bit, som skaber jævne og fyldige farvegengivelser uden synlig overgang. Photography Pro-funktionen kommer desuden også en standardtilstand, der giver hurtig adgang til en række brugervenlige fotografifunktioner, herunder en udløserknap. Ligesom de andre Xperia-modeller, understøtter Xperia PRO-I også Imaging Edge Mobile.

Xperia PRO-I har en fysisk udløserknap ned samme lukkermodul som Sonys kameraer i RX100-serien. Knappen betjenes på samme måde, når du vil benytte AF og udløseren. Du kan også holde udløserknappen nede for hurtigt at åbne Photography Pro-appen og starte optagelser – selv når skærmen er slukket. Telefonen kommer også med plads til en rem, så du altid kan have et godt greb om enheden.

Se også:  OnePlus Nord 2 5G [TEST]: Overraskende god, men ingen "flagskibsdræber"
Vilde videofeatures

Xperia PRO-I er verdens første telefon, der kan optage video i 4K 120fps, hvilket giver mulighed for at optage og afspille scener i hurtig bevægelse og slowmotion-video med op til 5x. Takket være Optical SteadyShot med FlawlessEye skal videostabiliseringen være stærk.

Xperia PRO-I er desuden den første i Xperia-serien, der tilbyder den fremragende Eye AF-teknologi og objektsporing i videoproduktion. Dermed kan brugeren have et skarpt fokus på motivet og fokusere på at filme videoen.

Udover stereomikrofoner, har Xperia PRO-I en indbygget mono-mikrofon ved siden af hovedkameraet, så du kan optage tale tydeligt, mens andre lyde forbliver i baggrunden. Desuden kommer Xperia PRO-I med Sonys lydseparationsteknologi, der filtrerer vindstøj, både ved stereo- og monomikrofoner.

Xperia PRO-I har også to nye videofunktioner til video- og filmproduktion. Med Videography Pro-funktionen kan du nemt justere indstillinger som eksempelvis fokus, eksponering og hvidbalance – også imens du optager en film, så indstillingerne altid passer til det miljø, der filmes i. Til filmproduktion trækker Cinematography Pro-funktionen på Sonys professionelle videokamerateknologi, så du kan skabe et filmisk look med otte forskellige farveindstillinger, der er inspireret af Sonys digitale biografkamera, Venice.

Takket være den brede 6,5” HDR OLED-skærm og farvegengivelse på professionelt niveau, er der godt grundlag for at redigere indhold på en mobilenhed. Ved at korrigere farveskiftet på skærmen kan der opnås en stor ensartethed og stabilitet. Skærmens farveindstilling kan desuden justeres, så den passer til din skærm eller udskrevne billeder.

Vlogging på næste niveau

Som tilbehør fås en vlog-skærm, som kan parres med Xperia PRO-I. Vlog-skærmen består af en 3,5” LCD-skærm (1280×720) samt en metalholder. Det nye tilbehør har også et magnetisk, aftageligt design, der gør det let både at fastgøre og afmontere den fra holderen.

Når du optager med Xperia PRO-I og vlog-skærmen, kan du tilslutte et Bluetooth-optagegreb, f.eks. GP-VPT2BT, så du let kan starte og stoppe optagelsen helt uden at berøre nogen knapper på selve telefonen.

Vlog-skærmen kommer desuden med et 3,5 mm multimikrofonstik, der gør det muligt at tilslutte sin egen eksterne mikrofon ved blot at montere mikrofonen til tilbehøret på toppen af holderen.

Se også:  Sony klar med spritnyt full-frame-kamera: Her er Alpha 7 IV

Skærmen kan også bruges til at fremvise skærmbilledet, når du bruger enten ”Photography Pro” eller ”Videography Pro”, ved blot at tilslutte vlog-skærmen til en telefon med det medfølgende kabel. Da skærmen er udstyret med en USB-C-port til at levere strøm fra en ekstern strømkilde, kan du desuden nemt filme, mens enheden leverer strøm til både telefonen og tilbehøret.

Klassisk Sony

Ligesom topmobilen Xperia 1 III, der blev lanceret tidligere på året, har  Xperia PRO-I en 4K HDR 10-bit OLED-skærm med 120Hz refresh rate-skærm. Mobilen kommer desuden med full-stage stereohøjttalere, Dolby Atmos, 360 Reality Audio, 360 Spatial Sound og et 3,5 mm lydstik, som sørger for analog tilslutning af høj standard.

Telefonen har en længde på 166 mm, en bredde på cirka 72 mm og en tykkelse på blot 8,9 mm. Telefonens bagpanel er af matteret glas og har en mat finish, hvilket giver en autentisk kamerafølelse, og har desuden en stødsikker metalramme.

Xperia PRO-I er både vand og støvafvisende med en IP65/68-klassificering og har desuden Corning Gorilla Glass Victus, det stærkeste Gorilla-glas hidtil.

Batteri er 4.500 mAh og opladning kan ske ved 30W oplader. Mobilens kræfter kommer fra en Snapdragon 888 5G-processor og der er 12 GB ram og 512 GB lager til rådighed. Telefonen understøtter desuden mikro SDXC-medier op til 1 TB.

Der er både 5G og Wi-Fi 6 samt smart teknologi som løbende analysere og vurdere Wi-Fi-signalet, for at vurdere om Wi-Fi eller mobildata skal prioriteres for den bedste forbindelse.

Xperia PRO-I er den første Xperia, der ikke benytter plast i emballagen. I stedet er papir viklet om selve produktet som emballagemateriale.

Den nye mobil bliver tilgængelig i december til en pris på cirka 1.799 euro hos udvalgte forhandlere i England, Frankrig, Tyskland, Holland og Norden, herunder Danmark.
Den danske pris vil blive offentliggjort på et senere tidspunkt. Vlog-skærmen bliver tilgængelig i december til en pris på cirka 199 euro.


TAGS
Mobilkamera
smartphone
Sony
Xperia

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S