Et æble på armen

Et æble på armen

Share

Apple Watch er endelig kommet til Danmark og vil styre dit liv fra dit håndled      

Begrebet smartwatch har efterhånden eksisteret et par år og dækker over den nye type af smarte ure, der enten ved at tale sammen med din smartphone eller bare i sig selv kan hjælpe dig med at holde styr på dit liv. Udover at se tiden kan de smarte ure fodre dig med informationer som nye sms’er, dine aktiviteter, kalenderaftaler, beskeder fra sociale netværk og meget mere.

Apples bud på et smartwatch er endelig landet i Danmark, selvom det længe har været på markedet i USA. Har du en iPhone at parre den med, giver Apple Watch dig en masse muligheder – direkte på håndleddet.

Flere modeller
Uret fås i to størrelser alt efter din smag og håndledsstørrelse samt i to versioner: Apple Watch Sport og Apple Watch. Den store forskel er ikke indmaden i uret, men blot selve designet. Sport-modellen er lettere og har en urkasse i anodiseret aluminium samt Ion-X-glas, mens Apple Watch har en urkasse i rustfrit stål og safirglas. Remmene kan desuden nemt udskiftes, så du kan matche dit tøj eller finde din egen stil, og urkasserne fås i forskellige farver. Derudover findes der en særlig Apple Watch Edition-model, hvor priserne starter fra svimlende 85.000 kr. – men så får du også et smart-ur med hele 18 karat guld.

Trykfølsom og skræddersyede apps
Alle Apple Watches styres via en trykfølsom skærm. Da det til visse ting kan være lidt en øvelse at styre en lille urskærm med din finger, har Apple opfundet en ny måde at manøvrere rundt på Apple Watch på, nemlig via urkronen på siden, der lader dig scrolle og zoome samt klikke. Apple Watch har indbyggede sensorer, så uret kan måle f.eks. hvor langt du går, om lysstyrken skal justeres alt efter, om du går udenfor eller inde, og den tænder automatisk skærmen på uret, hvis du vender armen og vil se klokken eller beskeder.

Se også:  6 features vi forventer i den nye iPhone

Ligesom med iPhone og iPad kan du downloade en masse apps til Apple Watch udover de 16, der er præinstalleret på uret. Når du har parret uret med din iPhone, kan du automatisk få besked på din Apple Watch, når du får telefonopkald, sms’er, beskeder m.m., og du kan besvare dem direkte på skærmen, så du ikke behøver at finde din telefon frem. Du kan også tale til uret og bede den indbyggede assistent Siri om at sætte en alarm, lave en kalenderaftale, sende en sms og meget mere – præcis som på din iPhone. Via den indbyggede sundhedsapp kan du også holde styr på dine daglige aktiviteter og motion som cykling, løb osv., få beskeder om hvornår du skal bevæge dig eller downloade andre aktivitets-apps, der kan holde styr på din træning.

Se også:  Tillykke til iPhone! Apples mobil fylder 10 år
Del denne