Home » Bærbar computer » Erhvervstablet i rette miljø
Erhvervstablet i rette miljø

Erhvervstablet i rette miljø

Share

Her går vi tæt på den nye Dell Venue 11 Pro tablet på 10,8″. Tabletten til den travle erhvervsmand hævdes ydelsesmæssigt at være et alternativ til en Ultrabook. Vi tjekker også det vigtige tilbehør og skuer endda frem mod den næste version af tabeletten

Dell Venue 11 Pro er en Windows 8.1-baseret tablet på 10,8″, som findes i flere forskellige konfigurationer. Tablet-serien henvender sig såvel til hjemmebrugere som til erhvervsbrug.

Vi har kigget på en af de kraftige modeller, der er udstyret med en Intel Core i5-4210Y dual core-processor på 1,50 GHz. I den konfiguration passer tabletten fint, når det handler om at varetage en række af erhvervslivets krav.

[pt id=’2033324′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Dells tablet har en god skærm lang batterilevetid og integration med Windows 8.1. Man må leve uden et 3G/4G-modem. Det ændrer sig formentlig i næste generation.”‘]

Dells tablet har en god skærm, lang batterilevetid og integration med Windows 8.1. Man må leve uden et 3G/4G-modem. Det ændrer sig formentlig i næste generation.

Erhvervsgenet er der

Dell Venue 11 Pro er interessant for erhvervslivet af flere årsager. Det gælder specielt for forretningsfolk, som ofte er på arbejdsrejser, eller hvis aktiviteter – herunder møder – bevirker, at lokaliteten ofte skifter.
Skal en tablet give mening som erhvervsredskab, skal en række grundlæggende krav være opfyldt. Det første er, at enheden problemfrit skal kunne integreres i virksomhedens it-infrastruktur.

Brugen af Windows 8.1 64-bit som styresystem letter sagen betragteligt. Muligheden for at kunne afvikle almindelige Windows-programmer på tabletten, gør integrationen betydeligt nemmere for de fleste virksomheder.

Det faktum, at Venue 11 Pro, blandt andet takket være Core i5-processoren, er i stand til at afvikle typiske kontorprogrammer med et fornuftigt overskud, gør, at der ikke blot er tale om en teoretisk fordel.
Sikkerhed og administrationsmuligheder er to andre overvejelser, som der forståeligt nok stilles større krav til i forbindelse med erhvervsbrug, end hvad den typiske privatkunde gør.

Processoren i den testede Venue 11 Pro understøtter ikke Intels vPro teknologier, men derfor er hverken sikkerhed eller administrationsmuligheder ukendte begreber.

Det integrerede Trusted Platform Module 2.0 kan overvåge, om der sker uønskede ændringer i den installerede software, data kan også krypteres.
It-administratorer kan ved at downloade de rette værtktøjer fra Dell få adgang til at opdatere drivere med mere på Dell Venue 11 Pro. Der tilbydes professionel onsite support, hvilket er unikt for en tablet.

En lille kraftkarl

Ser man isoleret set på Dell Venue 11 Pro, er der tale om en glimrende tablet med et rimeligt kraftoverskud, nærmest uanset hvilke opgaver man sætter den til at klare. At den skulle være lige så stærk som en Ultrabook er måske at spænde buen lidt hårdt, men der er virkeligt tale om en tablet, der med et lidt urbant udtryk virker overskudsagtig.

Core i5-4210Y-processoren har den fordel, at den takket være Turbo Boost 2.0 kan hæve hastigheden til 1,90 GHz, når belastninger kryber i vejret. Det kan mærkes i brug.

Se også:  En bærbar med det hele til stærk pris

Det kan også aflæses i SiSoftware Sandra 2014 benchmarken, hvor den aggregerede aritmetiske cpu-test ender på 24,46 gops (giga operations per second).

Der er 4 GB ddr3 1600 MHzhukommelse til rådighed. En mængde, der i øvrigt kan udvides til 8 GB. Derudover er Venue 11 Pro i dette tilfælde udstyret med en 128 GB ssd fra Sandisk.

Det kan også mærkes; man kommer ikke til at vente på, at tingene sker. En læsehastighed på 365,2 MB/s og en skrivehastighed på 234,3 MB/s understreger tydeligt dette. En gennemsnitlig søgetid på 0,14 ms afrunder billedet af en tablet, hvor hardwaren er i orden. Den gode ydelse har dog også sin pris. Den testede Dell Venue 11 Pro har nemlig indbygget blæser, der går igang ved kraftig belastning.

Batterilevetiden er virkelig fin. I Powermark har vi målt batterilevetiden i produktivitetstesten til 7 timer 31 minutter, samt 10 timer 11 minuttter med Dell Mobile Tablet Keyboard.

Udskifteligt batteri

Dell Venue 11 Pro er ikke nogen lille tablet: Den måler 280 mm x 177 mm x 13 mm og vejer i dette tilfælde 793 gram. Den er ikke helt så let at håndtere håndholdt, som de fleste andre tablets.

Det er dog en erhvervstablet, hvilket gør, at den ekstra vægt betyder mindre i forhold til den ekstra ydelse, som tabletten har.
Venue 11 Pro har en yderligere fordel, som specielt burde tiltale erhvervslivet, hvor enhederne sædvanligvis lever længere end i privaten. Det er nemlig muligt at udskifte batteriet, når det gamle er ved at være lidt slidt. Det forlænger enhedens levetid.

Vi har nævnt, at Venue 11 Pro ikke er den mindste tablet, men bagsidens gummilignende og fløjlsagtige beklædning gør det simpelthen behageligt at holde om tabletten.

Venue 11 Pro er måske ikke den mest veludstyrede tablet, hvad tilslutninger angår, men en USB 3.0-port, en miniHDMI-udgang og et kombi hovedtelefon/mikrofon-stik, samt en microSDXC-kortlæser for SDXC-hukommelseskort på op til 64 GB er nu slet ikke så dårligt igen.

En strålende skærm

En af de helt store lyspunkter ved Dell Venue 11 Pro er skærmen, og det skal tages helt bogstaveligt. Den 10,8″ ips-touchskærm har ti berøringspunkter og en skærmopløsning på 1920 x 1080 pixel.

Skærmen er også dejlig lysstærk med fin farvegengivelse og rigtig gode betragtningsvinkler. Touch fungerer også overbevisende.
Den testede version er ikke udstyret med et 3G/4G-modem, hvilket man godt kunne savne i en erhvervstablet. Der er til gengæld mulighed for opkobling ved hjælp af dual band 802.11n Wi-Fi samt Bluetooth 4.0.
Tabletten er omvendt god til at finde og opretholde en Wi-Fi-forbindelse, og der er understøttelse af Wi-Fi Direct.

Venue 11 Pro er udstyret med to webcams: et 8 MP-kamera bagtil og et 2 MP-frontkamera. Kameraerne er udmærkede og udfylder deres rolle, ikke meget mere.

Synergieffekten

Summen af alt er større end alle delelementerne lagt sammen. Det lyder lidt selvmodsigende, men betegner ganske godt den synergieffekt, som Dell Venue 11 Pro kan tilbyde.

Se også:  Spar gode penge på en bærbar - her er de bedste Black Friday-tilbud

En tablet som denne er specielt interessant for erhvervsmanden, der har en stor rejse- og mødeaktivitet, samt medarbejderen som har hyppige hjemmearbejdsdage.

I den sammenhæng vil det være en fordel at betragte Venue 11 Pro og lignende enheder som del af et større integreret system og ikke blot som en enkeltstående tablet.

Uanset, hvor fin tabletten er, vil det rette tilbehør kunne udvide brugoplevelsen betragteligt. Dells Active Stylus-pen er kærkommen, når mindre ikoner skal rammes, og desuden god til kreative opgaver.
Den er præcis, og den indbyggede knap til højre- og venstreklik fungerer upåklageligt.

De to tastaturer forvandler med ét slag Venue 11 Pro til en mini-bærbar computer. Således er der to enheder i én.

Køber man den tilhørende dockingstation, forvandler Venue 11 Pro sig til en stationær computer med ekstra tilslutningsmuligheder. Her er det nærliggende at tilslutte en computerskærm, således at man på kontoret ikke skal arbejde på tablettens lille skærm.

Dell Venue 11 Pro
Pris: 5295 kr. ekskl. moms
Pris: 6619 kr. inkl. moms

Dell Mobile Tablet Keyboard:

Tastaturdock og cover i et med gummilignende bagside. Let at klikke af og på og giver en god tasteoplevelse af sin størrelse. Indbygget 20 WHr-batteri.

[pt id=’2033325′ size=’large’ link=’file’]

 

Dell Slim Tablet Keyboard:

Et meget tyndt, magnetisk soft-tastatur med læderagtig overflade, der også fungerer som stand. Fylder næsten ingenting, men er ikke helt på højde med Mobile Tablet Keyboard til de længerevarende skriverier.

Forvandler din Venue 11 Pro tablet til en stationær computer på et øjeblik. Dockingstationen forsyner din tablet med strøm. Dens tyngde og undersidens skridsikre gummibelægning bevirker, at Venue 11 Pro står klippefast i rollen som stationær pc.

Dockingstationen giver desuden adgang til væsentligt flere tilslutningsmuligheder i form af 3x USB 3.0-porte, ethernet-port, HDMI-udgang, displayport samt et audio stik.

[pt id=’2033326′ size=’large’ link=’file’]

 

Dells stylus ligner i høj grad en stiliseret kuglepen. Der er endda en bøjle, hvormed den kan klipses fast, så den ikke forsvinder. Kvalitetsindtrykket er godt. Den ligger godt i hånden, og det nederste gummibelagte stykke sikrer et sikkert greb. Den drives af et enkelt AAA-batteri, som medfølger.

[pt id=’2033327′ size=’large’ link=’file’]

 

Udviklingen står ikke stille, heller ikke når det gælder Dell Venue 11 Pro. Vi har modtaget oplysninger om den nye og forbedrede Dell Venue 11 Pro, der lurer i horisonten her til december.

Der sker flere forbedringer: For det første bliver Venue 11 Pro udstyret med en hurtigere Core M processor, tabletten bliver samtidigt tyndere og lettere.
Den nyere udgave af Venue 11 Pro bliver også mere lydsvag; der er nemlig ikke indbygget blæser.

Batterilevetiden skulle også blive forbedret, og der skulle denne gang være global understøttelse af 4G LTE-netværk. Der bliver også mulighed for trådløs docking.

Som noget nyt medfølger Waves Maxx Audio-softwaren. De nuværende tastaturer og desktop-docken kan fortsat købes som tilbehør.


Dell Venue Pro 11 (7130)
  • Batterilevetid
  • Skærm
  • Ydelse
  • Pris
4

Alt om DATA siger

Stærk tablet med en virkelig god skærm, god ydelse og lang batterilevetid. De småting, man kunne tænke sig forbedret, ser ud til at komme i den nye udgave. Således er den lidt sin egen værste fjende, på den gode måde.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Bærbar computer
Dell

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S