Home » Sikkerhed » Er NemID en dårlig ide?
Er NemID en dårlig ide?

Er NemID en dårlig ide?

Share
Side om side

Nu vil det nok høre til undtagelserne, at nogen er drevne nok til at gøre professionelle softwareudviklere ”kunsten” efter, men som vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen Adam Lebech har udtalt: ”Phishing er et problem, som vi hele tiden er nødt til at adressere. Al it-sikkerhed er ofte et kapløb side om side med hackerne. Vi har lavet flere tiltag sammen med Nets og bankerne, men der er jo altid tale om en afvejning mellem blandt andet sikkerhed og brugervenlighed.”

Adam Lebech nævner som eksempel, at det formentlig også ville styrke sikkerheden, hvis nøglekortbrugere skulle møde personligt op, hver gang de skulle have udstedt et nyt nøgle-kort. Men det er og bliver en balancegang, som skal vejes for og imod. Vicedirektøren for Digitaliseringsstyrelsen fremhæver også, at der rent faktisk har været et generelt fald i vellykkede phishing-angreb. Og det skyldes dels, at der er indført DMARC-beskyttelse i forbindelse med flere domæner og dels et godt samarbejde med for eksempel teleselskaberne omkring beskyttelse mod sms-phishing.

Se også:  God it-sikkerhed er et fælles ansvar

Det er planen, at NemID på et tidspunkt skal afløses af et nyt ID-system under navnet MitID. I den forbindelse kunne det være nærliggende at finde på et design, så den nye løsning ikke har samme grundlæggende svaghed som NemID. Men foreløbig vil ingen udtale sig specifikt om det, da systemet jo er under udvikling. Men MitID vil angiveligt blive designet med en helt ny infrastruktur, hvor sikkerhed er i absolut centrum.

Se, uden nøglekort!

Bruger du NemID-appen, starter du med dine almindelige NemID-login- oplysninger, men derpå skifter billedet til en anmodning om at lade mobil-appen overtage verifikationen.

NemID-app melder, når alt er i orden, og du er logget ind.

TAGS
datasikkerhed
It-sikkerhed
nemid

DEL DENNE
Share

Seneste Tech test
Seneste konkurrencer

Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 33 74 71 16
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2019
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S