Home » Mobiltelefon » Er Huawei hurtigst på 4G?
Er Huawei hurtigst på 4G?

Er Huawei hurtigst på 4G?

Share

Med Ascend P2 hævder Huawei at have skabt den hurtigste mobil på 4G-netværket. Desuden lokker den med features, der kan matche konkurrenternes topmodeller til kun den halve pris

4G er ikke bare 4G. Der findes forskellige teknologier og forskellige sendefrekvenser, som udnytter det hurtige mobile bredbånd på hver sin vis. LTE Cat. 4 er seneste trin i udviklingen. Denne standard har Huawei som de første implementeret i deres seneste topmobil. Ifølge producenten skal det gøre den til den hurtigste smartphone på 4G-nettet.

Fart på forbindelsen

I øjeblikket er det kun Telia, der understøtter LTE Cat. 4, så uden et abonnement hos dem, får du ikke meget ud af P2’s forspring inden for 4G-teknologien, men det havde vi heldigvis, da vi testede mobilen.
Hastigheden svingede en del, og det var langt fra altid, der var forbindelse til en 4G-mast, men når der var hul igennem, var der drøn på. Vi målte op til 20 Mbit/s, og det er klart på højde med det bedste, vi har set hos konkurrenterne og endda en lille tand over.

Forskellen er dog næppe noget, du vil føle i praksis, ikke mindst fordi det er de færreste hjemmesider og tjenester, der uploader så hurtigt. Sammenligner du i stedet med 3G, er der virkelig en forskel at mærke. En 64 GB fil fra vores Dropbox tog ca. 20 sekunder at hente ned på Ascend P2, mens det med en 3G-forbindelse tog ca. halvandet minut at få den samme fil ned.

Se også:  Huawei klar med en ny serie af designlækre fitnessure

God brugeroplevelse

Hastigheden på 4G er dog ikke det eneste, Huawei vil sælge deres nye mobil på. Til en pris på blot 2599 kroner giver den dig også flere andre egenskaber, som ellers primært er forbeholdt konkurrenternes topmodeller, der ofte sælges til det dobbelte.

Det gælder blandt andet en 1.5 GHz quad core-processor, som udgør en effektiv motor i den lille mobil. Det gør den ikke mindst, fordi Huawei har udført et flot stykke arbejde med at tilpasse mobilens iboende Android 4.1-system, så det hele kører glat og er helt uden den hakken, man fortsat møder hos visse konkurrenter, når man bladrer rundt i menuerne.

Interfacet hedder Emotion UI, og her har Huawei fjernet hele det underliggende menusystem, så kun hjemmeskærmen og de tilstø-dende paneler er tilbage. På den måde minder brugerfladen om iOS, og det klager vi ikke over, for med Ascend P2 har Huawei skabt en af de mest brugervenlige Android-mobiler til dato.

Kedeligt kamera

Som mange af konkurrenternes topmodeller har Ascend P2 også kamera på 13 megapixel. Desværre leverer kameraet endnu et bevis på, at mange megapixel langt fra er alt, der skal til for at give flotte billeder. Vi satte den op imod HTC One, der har kamera på kun 4 MP, men som alligevel bankede Ascend P2 ganske eftertrykkeligt. Paradoksalt nok synes billederne at stå klarere og have væsentligt mere glød i farverne på HTC One, end det var tilfældet med Ascend P2.

Se også:  Huawei Watch GT Pro [TEST]: Halvsmart ur med flot batteritid

Skuffende skærm

Det er nu heller ikke på alle punkter Ascend P2 matcher de nyeste konkurrenter. Den 4,7” store skærm er eksempelvis ”kun” almindelig hd (1280 x 720 pixel). Til sammenligning kommer de konkurrerende topmodeller
oftest med skærm i fuld hd.

Men det er nu ikke fordi, det nødvendigvis behøver at være et problem, at opløsningen er lavere. En mobil som iPhone er glimrende bevis på, at væsentligt færre pixel kan give en flot skærm. Det niveau når Ascend P2 dog ikke. Det er slet ikke en dårlig skærm, den er blot en smule mat og ikke særligt spændende. Til gengæld er den meget responsiv og kan endda betjenes med handsker på.

Et rigtig godt køb

I visse henseender er det således mere rimeligt at sammenligne Ascend P2 med topmobilerne fra sidste års eller den ligeledes glim-rende 4G-mobil LG Optimus G, end med de allernyeste konkurrenter. Ikke desto mindre får du dog virkelig meget for pengene med Huaweis mobil, især når det gælder webforbindelse, ydelse og brugervenlighed.


Ascend P2
  • Skærm
  • Ydelse
  • Features
  • Brugervenlighed
  • Pris
4

Alt om DATA siger

Ascend P2 skuffer lidt, når det gælder skærm og kamera. Til gengæld er ydelse, 4G-forbindelse og brugervenligheden i top, og til prisen er det svært at finde et bedre altenativ.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Ascend
Huawei

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S