Home » Bærbar computer » Er en Chromebook et godt alternativ til en Windows-bærbar?
Er en Chromebook et godt alternativ til en Windows-bærbar?

Er en Chromebook et godt alternativ til en Windows-bærbar?

Share

Danske skoler er særlig glade for Chromebooks. De kan nemlig ikke blot være billige i anskaffelse, men også i drift. Det sidste skyldes, at det i mange tilfælde er muligt for en organisation at spare en administratorfunktion med ansvar for opdatering, sikkerhed og support, fordi alt det klares automatisk af Google via internetforbindelsen. Desuden kan brugerne ikke uden videre downloade spil og anden software, som kan forstyrre undervisningen og udgøre en sikkerhedsrisiko.

Ét mærke – to systemer

Hardware til denne indsigtsartikel har vi lånt hos Acer, som i sit overvældende brede sortiment har to aktuelle bærbare, som er omtrent lige store, tunge og dyre, men kører henholdsvis Windows (Spin 3) og Chrome OS (Spin 713). Begge disse computere er tillidsvækkende emballeret i et gedigent aluminiumskabinet, der i vores optik ser godt ud og sikrer en effektiv beskyttelse af den sarte indmad.

I Acers terminologi betyder ”Spin”, at computeren har et såkaldt flipdesign, hvor den ikke-aftagelige skærm kan drejes næsten 360 grader rundt. Det betyder, at maskinen kan bruges som almindelig laptop med tastatur, touchskærm og touchpad; som tablet med touchskærm; og stående som en wienerstige, for eksempel i forbindelse med præsentationer.

Se også:  Samsung Galaxy Book Ion 13 [TEST]: Mobilvenlig bærbar

Windows-maskinen Spin 3 er klart dyrest, men også den mest kraftfulde med Core i7-processor, mest kapacitet, Thunderbolt 4-terminaler og en såkaldt Active Pen med egen plads.

Bedre skærm

Chromebooken Spin 713 har til gengæld den bedste skærm med næsten 50 procent flere pixel og bruger det forholdsvis nye 3:2-format, som øger højden i forhold til bredden og udnytter skærmens areal bedre ved visning af stort set alt andet end WideScreen-film.

Skærmene på begge maskiner har Corning Gorilla Glass og er således godt beskyttet mod dagligdagens påvirkninger – og lidt til. Prisen for denne sikring er en meget blank og reflekterende overflade. Selv foretrækker vi en mere mat og refleksfri udførelse, men så skal man passe godt på sit isenkram. Når vi ser computere – for slet ikke at tale om smartphones – i det virkelige liv, finder vi Acers beslutning særdeles fornuftig. Hvis vi skulle hænge på regningen for andre brugeres håndtering af it-enheder, foretrækker vi blanke skærme med ”skudsikkert” glas frem for blanke øjne over flækkede LCD-paneler.

Se også:  Dell XPS 15 [TEST]: Drømmebærbar til businessmanden

En Chromebook har pr. definition et lidt anderledes tastaturlayout end en Windows-laptop, men ellers ser de to maskiners tastaturer ud til at komme fra samme kilde, og de føles også sådan. Tasterne på Spin 713 føles måske en anelse ”løsere” end på Spin 3, men lydene – eller rettere manglen på samme – er lige diskrete og næsten uhørlige. Bortset fra det mere kompakte format er vi tæt på den samme skrivekomfort, som vi oplever med vores aktuelle favorit – det hundedyre Logitech Craft.

TAGS
Bærbar
Chromebook
Laptop

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S