Home » Bærbar computer » Er en Chromebook et godt alternativ til en Windows-bærbar?
Er en Chromebook et godt alternativ til en Windows-bærbar?

Er en Chromebook et godt alternativ til en Windows-bærbar?

Share

Skal din næste bærbare computer hverken køre Windows eller macOS, men være en Chromebook baseret på Googles Chrome OS-operativsystem? AOD ser på fordele og ulemper

I maj kunne Chromebook-fans fejre, at der er gået 10 år, siden dette bærbare koncept blev lanceret. Blandt de første maskiner var en Acer AC700, som designmæssigt har meget til fælles med nutidens bærbare, og på prislappen stod der 349 US-dollar – lidt over et par tusinde 2021-kroner. Det var heller ikke meget dengang.

Som så meget andet nyt blev Chromebooken modtaget med skepsis og mange steder betragtet som en tarvelig ”browser in a box”. Først i slutningen af 2014 kunne Alt om DATA bringe en artikel med overskriften ”Er det tid til en billig Google-bærbar?”.

Se de mest populære Chromebooks nu.

Se også:  Bærbare computere [STORTEST]: 6 lette bærbare til det mobile kontor

Det var det måske ikke helt dengang, men det kan det sagtens være i dag. For at få en fornemmelse af det aktuelle udbud var vi forbi en af Danmarks største it-webshops, hvor der var 14 maskiner på lager, og 97 stod som bestillingsvarer. Priserne spænder fra en lille Acer 311, der også kunne hedde ”Min første bærbare”, til blot 1821 kroner og op til en HP Elite c1030 til 20.088 kr. Fra legetøj til hardcore professionelt grej.

Forud for sin tid?

Netop nu kan vi konstatere, at Googles budgetvenlige laptop-koncept klarer sig bedre end nogensinde. Når det gælder global markedsandel, har Chromebooks overhalet Apple. I 2020 tegnede Chrome sig for 10,8 procent af alle solgte computere, mens der stod macOS på 7,5 procent af maskinerne, og Windows stadig sad solidt på 80,5 procent af markedet.

Se også:  Samsungs bedste bærbar er blevet endnu bedre

Medvirkende til denne udvikling har utvivlsomt været Covid-19. Hjemmearbejde og fjernundervisning har fået salget af computere – især bærbare – til at vokse voldsomt.

Denne globale trend har også skærpet interessen for mere økonomiske pc-løsninger.

Her er det en Chromebooks første styrke, at den kan levere brugbare præstationer med mindre og billigere hardware, fordi styresystemet grundlæggende er en browser, og ikonerne på skærmen blot er genvejstaster til apps på nettet. Det betyder, at kravene til arbejdshukommelse og lagerplads er stærkt reduceret i forhold til Windows- eller macOS-baserede maskiner. I en Chromebook skal processoren heller ikke slæbe rundt på et tungt, sløvende operativsystem, så man kan komme langt med en beskeden Core i3.

1 2 3 4Næste

TAGS
Bærbar
Chromebook
Laptop

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S