Home » Transport » Er du fuld ryger du med taxa: Nyt samarbejde skal sikre færre ulykker med el-løbehjul
Er du fuld ryger du med taxa: Nyt samarbejde skal sikre færre ulykker med el-løbehjul

Er du fuld ryger du med taxa: Nyt samarbejde skal sikre færre ulykker med el-løbehjul

Share

Dantaxi og TIER har indgået et samarbejde, der skal få brugere til at drop løbehjulet, når promillen er for høj

Sommer og sol er for mange lig med fest og socialt samvær samt et glas eller to med familie og venner. Men bliver promillen for høj, skal man holde sig fra løbehjul og i stedet vælge taxi til hjemkørslen. Det mener TIER Mobility og Dantaxi, der råder over hhv. 800 el-løbehjul og 1.000 taxier i København og på Frederiksberg. Tiltaget mellem de tohjulede og de firhjulede hilses velkommen på Rådhuset.

I foråret indledte de to transportselskaber TIER Mobility og Dantaxi et samarbejde for at undgå kørsel i påvirket tilstand på TIER’s delecykler. Nu udvides samarbejdet til at omfatte TIER’s 800 el-løbehjul, der netop er sat på gaden i København og på Frederiksberg.

Se også:  Snart kan benzin- og dieselbiler konverteres til el

Hvis du har drukket, skal du tage taxi i stedet for løbehjul. Som resultat af samarbejdet spørges aktive brugere på TIER app’en, torsdag til søndag i tidsrummet mellem 22.00 og 05.00, om de har drukket alkohol – hvis “ja” bliver de henvist til Dantaxi’s app og tydeligt instrueret i ikke at tage et TIER løbehjul hjem.

“Vi er glade for at udvide samarbejdet med Dantaxi. Sammen har vi udviklet en løsning, der ikke bare tilskynder folk til at lade løbehjulet stå, men også gør det nemt at vælge et sikkert og ansvarligt alternativ. Det er i alles interesse at undgå spirituskørsel. Vi ønsker ikke at se nogle, komme til skade på et løbehjul,” siger TIER’s Regional City Manager i Danmark, Frederik Heesch Hansen.

Se også:  Volvo stopper salget af rene benzin- og dieselbiler i Danmark
Kommunen er tilfreds

At to virksomheder, der ellers er i konkurrence, er gået sammen om at mindske spirituskørsel, bliver hilst velkommen på Københavns Rådhus:

“Det er virkelig positivt, at to ellers konkurrerende virksomheder er gået sammen om at få københavnerne sikkert hjem. Det er nemt at hoppe på et el-løbehjul, når man skal fra A til B, men de bør bestemt ikke bruges, når man har indtaget alkohol,” udtaler Louise Theilade Thomsen, medlem af Teknik- og miljøudvalget for Venstre.

Samarbejdet er ikke kun begrænset til TIER’s løbehjul og delecykler i København. Men er også virksomt i Herning og Odense.


TAGS
el-løbehjul
elektriske transportmidler

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S