Er dette verdens bedste hovedtelefon?

Er dette verdens bedste hovedtelefon?

Share

Hovedtelefonen Orpheus viser, hvad lydspecialisten Sennheiser kan præstere under fri leg

50.000 euro eller små 375.000 kroner for en hovedtelefon. Det er prisen for den nye version af Sennheiser Orpheus, der måske er verdens bedste hovedtelefon. Den tyske lydspecialist har givet udviklingsfolkene mulighed for at vise deres ypperste, og de har 6000 forskellige dele til denne specialitet. Blandt delene er guldbelagte keramikelektroder og platinbelagte membraner. Hovedtelefonen benytter det berømmede elektrostatiske princip, hvor membransvingninger fremkalder lydbølgerne.

Naturligvis medfølger der en specialudviklet forstærker, som er bygget til kun at trække hovedtelefonen. Derved kan man sikre hovedtelefonen et signal, der skaber optimale betingelser for englelyd. Der benyttes en kombination af rør og transistorer i forstærkeren – og netop de ”gammeldags” radiorør har ry for at fungere godt sammen med en hovedtelefon, da de harmonerer godt impedansmæssigt (elektrisk modstand).

Se også:  Test: Razer ManO'War

Både forstærker og hovedtelefon er lavet som et stykke brugskunst af fornemste karat. Forstærkerens kabinet er af marmor fra Carrara i Italien, det samme materiale, Michelangelo brugte, da han skabte sine berømte skulpturer.

Sennheisers mål er blandt andet at skabe en flad frekvensgang, så musikken gengives, som den lød under optagelsen. Desuden er Orpheus kendt for sin store, men samtidig præcise, rumlige gengivelse. Skønt, at der stadig er plads til lidt vildskab i lydbranchen!

Marmor, messing, rør og platin er blot nogle af komponenterne i verdens dyreste hovedtelefon, der har sin egen rørforstærker.

Marmor, messing, rør og platin er blot nogle af komponenterne i verdens dyreste hovedtelefon, der har sin egen rørforstærker.Vigtige plusser: Kompromisløshed.

Meget trådløs minihøjttaler
At kunne streame trådløst til en højttaler via Wi-Fi-netværket er bedst for lydgengivelsen, men Bluetooth er mest praktisk, når man benytter mobile enheder som signalkilde. Den 21 cm høje Bose Soundtouch 10 højttaler napper signaler fra begge trådløse standarder. Prisen for kvalitetsproduktet starter ved 1649 kroner.

Se også:  Plantronics BackBeat Pro 2 [TEST]: Kan bruges overalt

DT01_hovedte02

Musik fra flere enheder
Bluetooth-højttaleren Philips BT6600 kan parres med op til tre forskellige enheder på samme tid. Den kun 216 mm høje højttaler kan også oplade din smartphone, hvis den skulle løbe tør for strøm. Højttaleren fås i farverne rød, blå og sort, og alle modeller spiller 360 grader rundt. Prisen angives til 1299 kroner.

DT01_hovedte03

In-ear til entusiasten
Beyerdynamics, der er mikrofonspecialist, lancerer en lille in-ear-hovedtelefon. Nyheden iDC er bygget op omkring enheder, der har ekstra fin kobbertråd, og i stedet for et hus af aluminium har man brugt en legering, der består af 86 procent titanium. Det er dyre materialer, og derfor er prisen for de små eksklusive lydformidlere da også 1599 kroner.

DT01_hovedte04

Del denne