Er dette verdens bedste hovedtelefon?

Er dette verdens bedste hovedtelefon?

Share

Hovedtelefonen Orpheus viser, hvad lydspecialisten Sennheiser kan præstere under fri leg

50.000 euro eller små 375.000 kroner for en hovedtelefon. Det er prisen for den nye version af Sennheiser Orpheus, der måske er verdens bedste hovedtelefon. Den tyske lydspecialist har givet udviklingsfolkene mulighed for at vise deres ypperste, og de har 6000 forskellige dele til denne specialitet. Blandt delene er guldbelagte keramikelektroder og platinbelagte membraner. Hovedtelefonen benytter det berømmede elektrostatiske princip, hvor membransvingninger fremkalder lydbølgerne.

Naturligvis medfølger der en specialudviklet forstærker, som er bygget til kun at trække hovedtelefonen. Derved kan man sikre hovedtelefonen et signal, der skaber optimale betingelser for englelyd. Der benyttes en kombination af rør og transistorer i forstærkeren – og netop de ”gammeldags” radiorør har ry for at fungere godt sammen med en hovedtelefon, da de harmonerer godt impedansmæssigt (elektrisk modstand).

Se også:  Lyt til dine hovedtelefoner og bliv rask og glad

Både forstærker og hovedtelefon er lavet som et stykke brugskunst af fornemste karat. Forstærkerens kabinet er af marmor fra Carrara i Italien, det samme materiale, Michelangelo brugte, da han skabte sine berømte skulpturer.

Del denne