Home » Samfund » Apples værdi eksploderer – er selskabet mere værd end hele Danmark?
Apples værdi eksploderer – er selskabet mere værd end hele Danmark?

Apples værdi eksploderer – er selskabet mere værd end hele Danmark?

Share

Den amerikanske it-gigant Apple er mere værd en nogensinde. Aktieværdien har netop passeret de 3000 milliarder dollar. Men hvad svarer den ufattelige sum til?

I dag steg Apple-aktien til kurs 182,88 (US-dollar), hvilket er det højeste niveau nogensinde. Det betyder, at teknologi-giganten har en samlet værdi på 3000 milliarder amerikanske dollar. Det er det samme som 19.750 milliarder kroner – eller knap 20 billioner kroner. Apple er verdens rigeste selskab.

I manges ører er et beløb af denne størrelse ganske givet ren Joakim von And, et beløb i fantasillion-klassen. Men hvor meget er det egentlig? Er Apple nu mere værd en for eksempel Danmark?

Lad os prøve i ydmyghed at sætte det i perspektiv, i dansk perspektiv. Med dagens aktiekurs er den danske transportgigant Mærsk knap 440 milliarder kroner værd på børsen. Apple har dermed en værdi, som er cirka 45 gange højere.

Se også:  USB-C i iPhone: Snart er det formentlig helt forbi med Apples Lightning-stik

Novo Nordisk – Danmarks mest værdifulde virksomhed – har en børsværdi på 1300 milliarder kroner. Her må Apple ”nøjes med” at være 15 gange mere værd. Men der er altså mange flere penge i iPhones end i dansk sukkersygemedicin. Tankevækkende …

Kan Danmark ikke købe Apple?

Men hvad så med den danske stats samlede udgifter? Det er da en gigantisk pengesum. Velfærdsdanmark kan ikke bare sådan overgås!

Jo, da. Det årlige statsbudget nærmer sig de 1000 milliarder kroner. Mange, mange penge – dog blot en tyvendedel af Apples børsværdi.

Det sidste håb må så være at skyde hele Danmark ind som indsats, skubbe alle værdierne ind midt på bordet. Og hvad er så Danmark værd?

Se også:  Apple Magic Mouse og Magic Keyboard [TEST]: Uomgængeligt værktøj til en Mac

Det kan nærværende skribent ikke lige regne ud. Og undertegnede – uden økonomisk uddannelse – skal for en sikkerheds skyld tage forbehold for alle beregninger i denne artikel. Men ifølge en anden artikel, i Berlingske Tidende og skrevet i 2015, ville prissedlen på hele landet på det tidspunkt ligge omkring de 10.000 milliarder kroner.

Hvis det stadig står til troende, ville man kunne bytte Danmark for halvdelen af alle aktierne i Apple. Og det vil måske slet ikke være nogen dårlig idé. For hvem siger, at Apples kurs har toppet?


TAGS
Apple

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S