Home » Printer » Epson WF-C579R [TEST]: Den økonomiske – Alt i en-printeren til hele kontoret
Epson WF-C579R [TEST]: Den økonomiske – Alt i en-printeren til hele kontoret

Epson WF-C579R [TEST]: Den økonomiske – Alt i en-printeren til hele kontoret

Share

Denne multiprinter kan også udskrive flotte fotoprint, og driftsøkonomien er fornem

WF i modelbetegnelsen står for WorkForce, og Epson WF-C579R melder sig da også på banen som et særdeles kompetent medlem af virksomhedens arbejdsstyrke. Blandt andet fordi, den er særdeles nøjsom, når det gælder blækforbruget. Epson har valgt en helt bevidst strategi med at gøre printerne lidt dyrere, men til gengæld satse markant på den daglige driftsøkonomi.

En vejledende udsalgspris på lige godt 9000 kr. med moms for en kontorprinter i den kaliber kan dog ikke siges at være urimelig. Især ikke fordi, der er tale om en kontorprinter, der med det rigtige højglanspapir i bakken kan printe billeder i fotokvalitet, hvis det bliver nødvendigt. Det er ikke så tit, man har brug for det på kontoret, men har man behovet, kan det klares på en og samme printer.

Se også:  It-branchen tager grønne skridt – Epson vil være CO2-negativ i 2050

Det tykke fotopapir håndteres kun stående som løse ark fra en fødesliske bag på printeren, men direkte fra papirskuffen håndteres uden problemer 240 grams papir, hvilket er meget fornemt og rigeligt til selv ganske krævende printopgaver som for eksempel flyers og små brochurer.

Der er altså tale om en særdeles alsidig printer, og selv om der netop i denne tid er nye printermodeller på vej i Epsons sortiment, vil man fortsat se WF-C579R i dette. Modellen har været på markedet i et års tid og udmærker sig ved at have introduceret Epsons nye posesystem forstået på den måde, at man ikke køber blæk i patroner, men i poser, ganske som man også kan købe mælk i poser.

Epson WF-C579R byder på et system med blæk i poser. På sådan en optankning her er der kapacitet til 50.000 sorte og 24.000 farveprint med en dækflade på 5 procent.

Meget fin driftsøkonomi

Epson WF-C579R rummer en stor pose med sort blæk og tre mindre poser med farverne cyan, magenta og gul. Kapaciteten er 50.000 sorte print og 24.000 farveprint med 5 procent dækflade på en optankning, hvilket må siges at være særdeles drøjt.

Faktisk betyder det ifølge Epson selv, at mange virksomheder vil have afskrevet printeren, inden de overhovedet får brug for at supplere med friske blækforsyninger.
Til gengæld skal man regne med en vejledende udsalgspris på cirka 6000 kr. for at få fyldt printeren op igen, når alle patroner er tømt til sidste blækdråbe. Endnu et argument fra Epsons side er dog også, at printeren har et særdeles lavt energiforbrug på blot 48 watt ved fuld drift.

Det skyldes blandt andet, at der ikke anvendes varme overhovedet i selve printprocessen. Alligevel tørrer blækket i Epson WF-C579R meget hurtigt og er vandfast på alle typer af papir. En printproces uden varme betyder endvidere, at der både er tale om mindre slid og mindre risiko for udtørring af printhove-det – som i øvrigt tømmes for blæk med vakuum, når printeren ikke anvendes.

Alsidighed og meget fornem driftsøkonomi er frem for alt adelsmærkerne for denne printer, der oven i købet leveres som tower med to papirbakker, hvor du har let adgang til hver enkelt bakke. Desuden skal nævnes anvendelsen af miljøvenligt vandbaseret blæk, og at printhastigheden er 24 sider i minuttet både i sort og i farve.


TAGS
alt i en-printer
Epson
erhverv

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S