Home » Projektor » Epson EH-TW7400 [TEST]: Epson skyder med skarpt i hjemmebioen
Epson EH-TW7400 [TEST]: Epson skyder med skarpt i hjemmebioen

Epson EH-TW7400 [TEST]: Epson skyder med skarpt i hjemmebioen

Share

EH-TW7400 er en særdeles lysstærk projektor, der blæser knivskarpe billeder ud i din hjemmebio. Brugervenligheden er desuden helt uhørt høj, med et par geniale features, der sparer dig for en del besvær

Tv’erne bliver større og større, men der er nu stadig ikke noget, der slår en god projektor, når du vil fyre storskærmsbilleder ud i hjemmebioen.
Med EH-TW7400 har Epson skabt en imponerende lyskanon, der excellerer såvel på billedkvalitet som på betjening.

Imponerende lyskanon

Det er en stor projektor, men designet er harmonisk og ganske nydeligt, så selvom den tager plads, skæmmer den ikke indretningen. Med sin store munding, der peger direkte ind mod lærredet, falder tankerne hen på en kanon, og det giver da også mening på et højere plan, når man får fyret op i bæstet.

For man bliver nærmest blæst bagover af billedet, der skyder ud af projekteren. Lysstyrken er virkelig imponerende. Selv uden mørklægning kan du uden problemer se, hvad der sker på lærredet.

Motoriseret opsætning

Før du kan sætte dig ordentligt til rette og smække en god film på, skal billedet lige tilpasses dit lærred. Her har projektoren en genial feature, som trumfer alt, vi ellers har prøvet. Du kan simpelthen klare hele opsætningen fra lænestolen med fjernbetjeningen i hånden.

Se også:  Vild lysstyrke i ultrakompakt 4K-projektor

Både zoom, fokus og billedvinkel er motoriseret, så du slipper for at rode med vakkelvorne fødder eller fysiske hjul og knapper på projektoren. Ud over letheden i det, så giver det også et billede, der står mere vinkelret og snorlige, end vi typisk opnår efter en manuel opsætning.

Det er en stor og velkonstrueret fjernbetjening, der følger med. Den giver nem adgang til indstillinger og menuer, mens en simpel detalje som separate knapper til HDMI 1 og HDMI 2 betyder, at du slipper for at skulle ind i en
source-menu, hver gang du vil skifte mellem Apple TV eller Chromecast og spillekonsol.

Fjernbetjeningen kan også bruges til at styre andre enheder som eksempelvis et Apple TV. Det fungerer helt uden problemer. Således slipper du for at have to fjernbetjeninger liggende fremme.

EH-TW7400 har, hvad Epson, med et noget vildledende udtryk, kalder 4K Enhancement. Modsat hvad man måske ville forvente, så er der ikke tale om ægte 4K, men en opskalering fra projektorens full HD-opløsning til noget, der nærmer sig 4K.

Se også:  CES: Samsung klar med transportabel projektor

Man skal dog ikke føle sig snydt af den grund. Vi sammenlignede nemlig projektoren med et par ægte 4K-projektorer, og der er altså ikke umiddelbart nogen synlig forskel i skarpheden. Billedet står utrolig klart på EH-TW7400, når du sender et 4K-signal til den.

Flot farvestyrke

Fordelen ved denne teknologi er, at projektoren så samtidig er ret gavmild ved signaler af ringere kvalitet. Der er ikke det store kvalitetsspring, man nogle gange oplever, hvis man skifter fra en velproduceret Netflix-serie til en komprimeret TV-Avis fra DR’s streamingportal.

Kontrasten er samtidig rigtig fin og farverne står med flot styrke. WH-TW7400 byder desuden på et fornuftigt udvalg af presets, som dækker de vigtigste brugsscenarier ,og dertil er der selvfølgelig mulighed for at gå i dybden med skræddersyede indstillinger af kontrast, lysstærke, gamma osv.

Gennemført god

EH-TW7400 er ikke billig, heller ikke i strømforbrug. Til gengæld er det med længder den mest gennemførte hjemmebio-projektor, vi har testet i prisklassen. På såvel brugervenlighed som billedkvalitet er den et betydeligt skridt foran konkurrenterne. Den får således en kæmpe anbefaling.


Epson EH-TW7400
  • Kvalitetsindtryk
  • Brugervenlighed
  • Funktioner
  • Ydelse
  • Pris
4.5

Summary

Testholdet mener:

Lysstyrken er imponerende og billedkvaliteten ligeså. Når du dertil lægger den eksempla-riske brugervenlighed og motoriserede opsætning, er det svært ikke at holde umådeligt meget af EH-TW7400.

Teknisk set:

Epson EH-TW7400
Pris: 17.999 kroner
Type: 3 LCD, lampe
Opløsning: Full HD, 4K-opskalering
Lysstyrke: 2400 lumen
Støjniveau: 31 dB, 20 dB (eco)
Strømforbrug: 355 watt, 271 watt (eco)

TAGS
Epson
hjemmebiograf
Projektor

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S