Home » AOD Pro » Epson EB-U05 [TEST]: Kompakt prisbasker
Epson EB-U05 [TEST]: Kompakt prisbasker

Epson EB-U05 [TEST]: Kompakt prisbasker

Share

Prisbaskeren er en Epson EB-U05 til omkring 4500 kroner. Med et fodaftryk lidt større end et A4-ark og en vægt på blot 2,8 kilo er den let at have med i håndbagagen på rejser med fly.

Forgængeren EB-U04 testede vi i 2015, og lysstyrken er øget fra 3000 til 3400 lumen. Kabinettet fremstår helt i hvidt med regulære, tydeligt markerede knapper.

EB-U05 er også relativt billig i drift. Epson lover, at man kan se en spillefilm på 1 time og 45 minutter hver dag i 15 år, hvis man sætter projektoren i strømsparetilstand.

Epson regnes for opfinder af LCD-panelet til projektorer og er den dominerende leverandør af denne nøglekomponent. Firmaet er også meget stolt over at kunne udstyre sine projektorer med hele tre af disse chips – en til hver af grundfarverne rød, blå og grøn. Denne 3LCD-teknologi sikrer lige højt output for hvidt og farvet lys og forenkler konstruktionen, fordi der ikke kræves et roterende hjul.

Se også:  Maskinlæring til kamp mod ufine netbutikker

Til prisen er EB-U05’s udstyrsliste imponerende lang. Når man er fortrolig med funktionerne, kan opsætningen klares lynhurtigt. Fokus og zoom justeres med mekaniske knapper, og der er både manuel vandret og automatisk lodret Keystone-trapezkorrektion til at gøre billedet rektangulært, hvis projektoren ikke kan placeres optimalt.

Billedgengivelsen kan optime-res til typiske situationer som ”Dynamisk” (maksimal lysstyrke), ”Præsentation” (levende billeder) og ”Tavle” (grøn tavle) samt ”Biograf” og ”sRGB” (naturtro billeder). Og der er rige muligheder for at fintrimme eller kalibrere billedet.

Med en Split-funktion kan man vise to billeder fra hver sin kilde side om side. Der er også en pointer (markør), som med englelig tålmodighed kan flyttes rundt på lærredet med fjernbetjeningens piletaster.

Se også:  Virksomheder er for langsomme til at udnytte forretningsdata

Endelig skal det nævnes, at projektoren har en lille indbygget højttaler på 2 W. Den rækker til tale i et mindre rum. Bluetooth til streaming til en trådløs højttaler ville være rart at have.

Gode tilslutninger: HDMI x 2 og VGA plus analog video og audio. USB-A-
porten til venstre er til en Wi-Fi-dongle.

Tynd – men stabil

For at holde vægt og pris nede er projektoren bygget af forholdsvis tyndt kunststof, men den virker stadig så vridningsstabil, at den sagtens kan holde til at blive transporteret uden særlig hensyntagen. Fjernbetjeningen har godt med direkte adgangstaster, og de er ikke belyst, hvad vi kan leve med i dette tilfælde, da EB-U05 fungerer så fint i oplyste rum.

TAGS
Epson
erhverv
Projektor

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S