Canon klar med nyt topkamera

Canon klar med nyt topkamera

Share

EOS-1D X Mark II er det nye flagskib i Canons DSLR-sortiment. Det er skabt til at forene optimal billedkvalitet og høj opløsning med en arbejdshastighed, der lever op til den professionelle fotografs krævende behov.

Med op til 14 billeder i sekundet med fuld AF/AE autofokus tracking og intet mindre end 16 billeder i sekundet i Live View mode – altså med spejlet klappet op – er EOS-1D X Mark II velegnet til at fange alle situationer, hvor det går rigtig stærkt.

Traditionen tro har Canon taget det professionelle fotografmiljø med på råd, og EOS-1D X Mark II er derfor udviklet i tæt samarbejde med de mange fotografer over hele verden, som allerede benytter EOS-1D X.

EOS-1D X Mark II har en nyudviklet full-frame CMOS-sensor med en opløsning på 20.2 megapixel.

Ny standard for kvalitet og autofokusering

Se også:  Kompakt kraftværk fra Canon

Lysfølsomheden er kalibreret til at dække området fra ISO 100 til ISO 51200, men kan udvides til at række helt nede fra ISO 50 og op til ISO 409600, hvilket betyder, at EOS-1D X Mark II håndterer alle lysforhold lige godt – og ikke mindst er gearet til optimal performance under især dårlige eller kritiske lysforhold.

Kameraet er endvidere forsynet med et forbedret autofokussystem, der byder på 61 AF-punkter, hvoraf de 41 er cross-type AF punkter. Dette dækker et større område af søgeren end tidligere og sikrer hidtil uset præcision i fokuseringen, som er pålidelig helt ned til -3EV. For første gang er der desuden mulighed for at benytte alle 61 punkter til fokusering ved f/8 sammen med udvalgte telekonvertere og teleobjektiver, hvilket betyder endnu højere grad af frihed for fotografen.

Se også:  Nyt Nikon-kamera til den krævende fotograf

Desuden skal nævnes, at EOS-1D X Mark II er udstyret med den nye AI Servo AF III+ teknologi, der forbedrer muligheden for at tracke og følge objekter, der bevæger sig pludseligt, f.eks. dyr i naturen eller sport.

Canon EOS-1D X Mark II bagside.

Canon EOS-1D X Mark II bagside.

Sammen med det nye autofokuseringssystem giver en ny 360.000 RGB+IR lysmålings-sensor både en mere præcis eksponering og forbedret motivregistrering. Flicker Detection, som oprindelig blev introduceret i EOS 7D Mark II, sørger samtidig for gode resultater i kunstlys, f.eks. ved indendørs sportsbegivenheder.

Fanger virkeligheden i et splitsekund

Med EOS-1D X Mark II er det muligt at optage op til 14 RAW billeder i sekundet med fuld AF/AE. Skulle det være nødvendigt med endnu højere hastighed, kan EOS-1D X Mark II boostes til intet mindre end 16 billeder i sekundet med spejlet klappet op dog uden autofokus.

Del denne