Home » Styresystem » Endelig dukker de lovede Android-apps op i Windows 11
Endelig dukker de lovede Android-apps op i Windows 11

Endelig dukker de lovede Android-apps op i Windows 11

Share

Beta-brugere i USA kan nu teste Android-apps i Windows 11, og appsene synes at fungere. I Danmark må vi vente tålmodigt lidt endnu

Siden Windows 11 blev lanceret, har Microsoft nævnt muligheden for at afvikle apps fra Android-enheder i den nye version af styresystemet, altså direkte i enhver Windows 11-pc. Nu sker det så – næsten. Indtil videre er løftet indfriet med flere begrænsninger.

Først og fremmest er det kun beta-testere, der kan afprøve de omkring 50 Android-apps, som indtil nu er blevet tilgængelige via Windows Store. Dernæst er muligheden forbeholdt amerikanske testere.

Flere udenlandske beta-testere har dog hentet forskellige apps, og resultatet er lovende. Blandt testere hos The Verge og Toms’ Hardware har hentet Android-apps, herunder spillet Final Fantasy XV, TikTok-appen og ebogs-læseren Kindle.

Se også:  Stor opdatering til Windows 11 klar - masser af nye features

De første tests viser, at flere app-vinduer kører fint side om side på computerskærmen i Windows 11, men kan crashe, hvis brugere for eksempel vil ændre i vinduets størrelse.

Begrænsning for danske brugere

En anden begrænsning, når det gælder danske Windows-brugere, er de apps eller rettere underprogrammer, som kræves for at kunne køre Android-apps i Windows 11.

Blandt dem er Windows Subsystem for Android with Amazon Appstore, som den hedder. Desværre er denne app ikke klar til at blive hentet af danske brugere. Heller ikke for betatestere.

Android i Windows.

For at kunne køre Android-apps i Windows 11 skal man have hentet programmet Windows Subsystem for Android with Amazon Appstore. Det er endnu ikke tilgængeligt på dansk.

Android-appsene skal nemlig hentes via Amazons Appstore, som ligger indlejret i Windows Store. Det nævnte underprogram skaber så at sige forbindelsen og synkroniseringen mellem indhold hentet via Amazons app-store og Windows 11. Teknisk set foregår afviklingen i en såkaldt virtuel maskine på din Windows 11-pc.

Se også:  Guide: Optimér din mus og dit tastatur i Windows 11

Hvornår Windows Subsystem for Android with Amazon Appstore bliver tilgængelig for både testere og almindelige Windows 11-brugere er endnu ikke meldt ud, men AOD følger sagen tæt.


TAGS
Android-apps
apps
styresystem
Windows
Windows 10
windows 11

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S