Home » Grafikkort » En grafisk sprinter
En grafisk sprinter

En grafisk sprinter

Share

NVIDIA har sendt deres GTX 275 på gaden, og Alt om DATA
har testet den første af slagsen, som kommer fra Leadtek. Kortet imponerer med
sin ydelse i spil, men kræver sit af computeren

De nyeste grafikkort fylder godt. Der skal være plads til køling, og der skal være plads til den relativt store gpu. Så størrrelsen af Leadtek’s Winfast GTX 275 kom ikke bag på os. Vi besluttede os til at teste den i en computer, vi lige havde haft til test, og som havde scoret relativ lavt i vores benchmarks. Med scores på omkring 5000 i såvel PCMark Vantage og 3DMark Vantage, var det kun et middelsystem, der dog til prisen var fortrinligt. Men nu ville vi altså forsøge at forbedre ydelsen ved at smide Winfast GTX 275 i den computer.

Strømsluger

Det første vi måtte konstatere var, at det krævede mere strøm end det oprindelige grafikkort. To styk strømstik med det seksbenede stik var, hvad vi skulle bruge. Det krævede så, at vi lavede lidt om på konfigurationen i computeren, men vi fik da skaffet den nødvendige strøm, og startede vores computer. Umiddelbart så alt fint ud, da vi først havde hentet den nyeste driver, bortset fra at strømforbruget med det samme steg med 20 watt. Nuvel – grafikkortet var markant større og slugte derfor mere strøm. Men pludselig lå vi på et gennemsnit på 100 watt i drift, og den stigning kunne kun tilskrives det nye grafikkort.

Denne stigning i strømforbrug gjaldt både i standby og i drift, så det må siges, at grafikkortet var ret sultent efter strøm.

Herefter gik vi i gang med testen. Vi fyrede op under 3DMark Vantage, og små fem minutter inde i testen slukkede vores computer. Den startede dog selv op igen, men vi kunne bare ikke køre testen.

Derfor afviklede vi PCMark Vantage, og til vores store forbløffelse, fik vi et resultat, der var markant dårligere end med det gamle grafikkort.

En gennemgang af testresultaterne viste, at det var på cpu- og harddiskoperationer, der var sket en nedgang. Hvorfor kunne vi dog ikke finde ud af.

Nu kiggede vi så nærmere på, hvorfor 3DMark Vantage ikke kunne afvikles. Det viste sig, at vores strømforsyning ikke var stor nok (Winfast GTX 275 kræver som minimum en 500 watt strømforsyning), så vi måtte udskifte den gamle på 400 watt med en ny. Her valgte vi så en på 800 watt for at være sikre.

Nu kunne vi afvikle 3DMark Vantage, og jeg skal ellers lige huske at sige, at nu gik det stærkt. Hvor vi i den gamle konfiguration lå med en score på lige over 5000 3DMarks, så fik vi nu ikke færre end 12.847 3DMarks. Taget i betragtning, at vi ikke havde gjort andet end skifte grafikkort (nå ja, og strømforsyning), så var det et imponerende tal.

Vi forsøgte derfor atter PCMark Vantage, og denne gang var tallet faldet endnu mere. Vi havde nu 700 PCMarks mindre end med det oprindelige grafikkort. Og de steder den scorede lavt, var steder, hvor det var harddiske og cpu’en, der skulle lave noget. Vi besluttede os til at se bort fra PCMark Vantage.

Endelig sendte vi grafikkortet gennem Crysis, og her fik vi syn for sagen. Uanset hvad vi gjorde, kunne vi ikke hive fps ned under 24, selv ikke med den maksimale indstilling. Det kort er virkelig værd at have, hvis du skal have liv i dine spil.


Winfast GTX 275
  • Ydelse
  • Features
  • Pris
4.5

Alt om DATA siger

”Hvis du vil have fart på dine spil, og har du en strømforsyning på minimum 500 watt, så prøv at opspore dette kort. Det er virkelig værd at installere i din computer.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
LeadTek
NVIDA

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S