Home » Harddisk » En disk som så mange andre
En disk som så mange andre

En disk som så mange andre

Share

Apollo Expert satser på at være en god backup-disk og har
da også et par gode tanker i den retning. Men der mangler lidt i udførelsen

Indrømmet, det må være rigtig svært at være producent af eksterne harddiske. Der findes så mange forskellige, at man kan fodre svin med dem, og de koster næsten intet. 500GB ekstern harddisk er helt normalt, så hvor skal man så adskille sig, hvis man lever af at producere de eksterne lagringsmedier?

Imation forsøger, med deres Apollo Expert, at ramme det marked, der er seriøse omkring backup, hvilket også er en rigtig god idé. Men vi skal lige lægge vægt på ordet ”idé”, for de følger ikke helt ideen godt nok til dørs.

Gode tanker

At harddisken har et pænt design er ubestridt, og alene det er næsten grund nok til at købe harddisken. Men når den nu er beregnet til backup, så er det naturligvis den del, vi har kigget nærmere på.

Se også:  Vind en bærbar højttaler

Når harddisken sluttes til din computers usb-port, så starter der automatisk en menu op, hvorfra du kan starte installationen af en ”button manager”, oprette en genvej til programmet LiveBackup eller kopiere alle installationsfiler over på din harddisk.

Button Manager er et program, der skal styre, hvad der sker, når du klikker på den lille knap, der er på harddiskens forside. Men det program kunne vi ikke få til at virke. Faktisk så gik det ned, hver gang vi forsøgte at starte det.

LiveBackup blev fint afviklet, og når du har accepteret licensbetingelserne, så vælger du, hvad der skal laves backup af. Du kan vælge mellem ”All files”, som er alt, der findes i din dokumentmappe, bestemte filer, så som tekstdokumenter, regneark, billeder og så videre.

Se også:  Her er de bedste gratis-programmer lige nu

Endelig kan du også gå ned og vælge meget præcist, via de avancerede indstillinger, hvad du vil lave backup af.

Programmet virker som sådan fint nok, men specielt brugergrænsefladen under avancerede indstillinger er ikke noget at råbe hurra for. Og når man kommer til at skulle genskabe en backup, så er det virkelig et underligt interface, ikke noget, der virker specielt professionelt.

At den analyseringsdel, der prøver at finde ud af, hvor meget plads der skal bruges til en backup, så heller ikke regner korrekt hver gang, er bare en pind mere til kisten.


Apollo Expert UX
  • Funktionalitet
  • Pris
3

Alt om DATA siger

En fin idé, men en harddisk beregnet til backup skal bare fungere bedre.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
backup
Imation

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S