Home » Mobiltelefon » En Windows-mobil der rykker
En Windows-mobil der rykker

En Windows-mobil der rykker

Share

LG
Optimus 7 er en kæmpe forbedring i forhold til tidligere Windows-mobiler og en stærk konkurrent til iPhone

Hvor Microsoft var først med tavle-pc’er – ja, nok nærmere for tidlig ude med dem – så har de længe været “bagefter” med deres telefoner. Det er normalt i den slags situationer, Microsoft er bedst, og de har flere gange bevist, at de til sidst kommer med et produkt, der ender med at blive markedsledende.

Sådan gik det med tekstbehandling, regneark, præsentationsprogrammer og internet-browser, og nu, langt om længe, synes det også at være ved at ske med mobiltelefoner, selvom modstanderen her er så mægtig, at ingen rigtig synes at have en chance for at blive andet end et lille pip i æteren.

Og det er rigtig synd, for med Windows Phone 7 leverer Microsoft et lige så godt produkt, som både Windows 7 og Office 2010. Og den LG Optimus 7, som jeg har testet det nye mobil-operativsystem på, endte hurtig med at blive en fast forlængelse af min venstre hånd, da jeg først havde fået den.

Hvor tidligere Windows-mobiler har lignet Windows med Start-menu og det hele, så er Windows Phone 7 et operativsystem, der fra starten er tænkt som en brugergrænseflade til en touch-mobil, uden at den ligner en klon af iPhones operativsystem, sådan som jeg synes, at Android-mobilerne gør.

Se også:  En trefoldig telefon: Nu kommer harmonika-mobilen

Genveje til det vigtigste

Start-siden på Windows Mobile 7 er en samling genveje til de mest brugte funktioner på mobilen og til de Apps, du oftest benytter. Du kan også placere genvejsknapper til de personer, du oftest ringer til, så de altid kun er to tryk fra en opringning.

Knapperne henter et billede af kontaktpersonen, enten fra vedkommendes Facebook-profil eller fra de billeder, du har liggende lokalt eller på SkyDrive af vedkommende. De sidste to muligheder, skal du selv vælge, for Windows Phone 7 bruger som standard det profilbillede, vedkommende anvender på Facebook, for Facebook-integration er standard på Windows Phone 7.

Facebook-integration er standard

Således henter den også hele dit netværk fra Facebook ind som kontaktpersoner på mobilen, og du kan selv knytte telefonnumre til de kontaktpersoner, der ikke har gjort deres telefonnummer tilgængeligt for deres venner på Facebook, ligesom du lige kan se en opdatering på kontaktpersonens seneste statusopdateringer, billeder og hvad de nu ellers deler på deres profilside – så har du altid noget at snakke med dem om, når du ringer dem op.

Let adgang til apps

Selvom udbuddet af apps til Windows Mobile 7 ikke er så stort som til iPhone og Android endnu, er der masser at vælge imellem, og de fleste apps fås både i en betalings- og en gratisversion. De installeres nemt fra Windows Marketplace, og få sekunder efter er du i gang med at anvende dem. Det kan ikke blive meget lettere.

Se også:  LG 65SM9800PLA [TEST]: I for stærkt selskab

Batterilevetid skuffer

Et enkelt skår i glæden er der dog. Batterilevetiden på LG Optimus 7 rakte ikke til mere end en enkelt dags brug, hvilket primært skyldes, at jeg benytter mit lokale trådløse netværk til datatrafik, så snart jeg er inden for rækkevidde af det.

Når jeg kom uden for dem, blev batterilevetiden meget bedre. Så på farten bruger telefonen væsentlig mindre strøm, så ingen grund til panik.

Fortjener mere udbredelse

Windows Phone 7 synes ikke at have store chancer mod iPhone-hysteriet, og det er rigtig synd, for det er mindst lige så godt et operativsystem, både hvad angår funktionalitet og hurtighed – og så spiller Microsoft Office 2010 og SkyDrive sammen med Windows Phone 7!

Udbuddet af andre apps er stigende, og langt de fleste populære iPhone- og Android-apps er også tilgængelige til WP7.

LG Optimus 7 er en glimrende Windows Phone 7-telefon, og i tilgift er den også væsentlig billigere end en iPhone. Jeg har i hvert fald fundet min fremtidige telefon og afløser for min trofaste HTC 740. Gak I trygt ud og gør ligeså!

DATATID MENER:

Windows Phone 7 rykker vildt i forhold til tidligere Windows-mobiler. Og så får du rigtig Office og SkyDrive på mobilen!


LG Optimus 7
  • Pris
4
Sending
User Review
0 (0 votes)
Her er den bedste dagspris på Trådløs oplader i træ
TAGS
LG
smartphone
Windows Phone 7

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S