Home » Wearable » Én simpel feature gør nyt Apple-ur betydeligt federe end forgængerne
Én simpel feature gør nyt Apple-ur betydeligt federe end forgængerne

Én simpel feature gør nyt Apple-ur betydeligt federe end forgængerne

Share

Du skal ikke længere gå med en tom sort skærm på håndleddet. Det nye Apple Watch Series 5 har allways on-skærm, som altid viser klokken. Det kan desuden ringe til alarmcentraler i hele verden og tjekke din menstruationscycklus

Det var ikke kun iPhones, der var på programmet ved Apples lanceringsevent i går. Et nyt ur blev det også til.

Apple Watch Series 5 fører designet fra forgængeren videre men skærmen er opgraderet. Tiden og vigtige oplysninger er hele tiden synlige, og således skal du altså ikke længere vende håndledet for at aktivere den. Det er ret banalt, men faktisk en af de features vi har savnet mest ved Apple Watch. Den gør, at du ikke skal gå med en sort skærm på håndleddet, og at Apple Watch derved nærmer sig mere et traditionelt ur i dets funktionalitet.

Skærmen dæmper lyset, når brugerens håndled hænger nedad, og vender tilbage til fuld lysstyrke, når armen løftes, eller der trykkes på skærmen. Hver urskive er optimeret til den nye skærm, så batteritiden maksimeres. Ligesom forgængeren er den på 18 timer.

Se også:  Samsungs nye smartwatch har læderrem og kommer med smarte svar
Nødopkald overalt

Uret har også fået indbygget kompas og en opdateret Kort-app. Dermed kan du se, i hvilken retning du vender. Kompasset giver desuden mulighed for at se stigning, breddegrad, længdegrad og aktuel højde.

Brugere med en 4G-model kan udføre opkald til alarmcentraler i udlandet, uanset hvor enheden oprindeligt blev købt og uanset om mobilabonnementet er aktiveret. Internationalt nødopkald fungerer også sammen med faldregistrering, hvis det er slået til, så Apple Watch automatisk ringer op, hvis det registrerer, at brugeren er faldet hårdt og forbliver ubevægelig i ca. et minut.

Tjek din menstruation

Sammen med uret kommet et nye styresystem, watchOS 6, som indeholder ekstra sundheds- og træningsfunktioner, herunder den nye Menstruationscyklus-app, som giver mulighed for at gemme vigtige oplysninger om menstruationscyklus samt se den forventede tidsplan for kommende menstruationer og fertilitetsperioder.

Se også:  Huawei Watch Fit [TEST]: Vildt meget fitness-ur for pengene

Støj-appen kan hjælpe med at få oplysninger om støjniveauet i forskellige omgivelser som til koncerter og sportsbegivenheder, der kan have en negativ indvirkning på hørelsen.

watchOS 6 har desuden nye urskiver, herunder Meridian, Modular Compact og Solar Dial, der nemt kan tilpasses.

Fås i titanium

Det er nu muligt at få Apple Watch med urkasse i titanium. Der er to børstede finisher at vælge imellem, med specialudviklet overflade, der bidrager til at bevare farven og modstå pletter.

Versionen i space black titanium får sin dybe farve fra en diamantlignende belægning.

Det nye ur fås som forgængeren også i rustfrit stål, enten guld, sølv og det. Aluminium er også en mulighed, i sølv, guld og space grey ridsefaste, og det samme gælder hvid keramik.

Apple Watch Series 5 (GPS) fås fra 3.499 kroner, og Apple Watch Series 5 (GPS + Cellular) fås fra 4.299 kroner. Uret kan bestilles fra i dag og vil være tilgængeligt fra fredag den 20. september.


TAGS
Apple Watch
smartur
SmartWatch

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S