Home » Mobiltelefon » En milliard Android-brugere i fare for at blive hacket
En milliard Android-brugere i fare for at blive hacket

En milliard Android-brugere i fare for at blive hacket

Share

Hvis du har en halvgammel Android-mobiltelefon, skal du være ekstra forsigtig på nettet. Ny undersøgelse viser, at din telefon er i fare.

Mere end en milliard Android-brugere risikerer at blive hacket. Det drejer sig om to ud af fem Android-brugere, som ikke længere modtager vigtige sikkerhedsopdateringer, og det kan føre til malwareproblemer, tab af data og cyberangreb. Det skriver det britiske netmedie Which?

Oplysningen bygger på Googles egne data fra maj 2019, og de viser, at 42,1 procent af Android-brugerne ikke længere modtager opdateringer, fordi de har version 6.0 eller ældre versioner af styresystemet. Det vil sige Marshmallow (2015), Lollipop (2014), KitKat (2013), Jellybean (2012), Ice Cream Sandwich (2011) og Gingerbread (2010).

Der er tale om mobiltelefoner og tablets, som man stadig kan købe på nettet – for eksempel hos Amazon – der er i farezonen.

Ifølge Android Security Bulletin er der i 2019 ikke udsendt sikkerhedspatches til Android, som rettede sig mod versioner, der er ældre end 7.0 Nougat. Og det vil sige, at der kan være over en milliard telefoner og tablets, som ikke længere er omfattet af sikkerhedsopdateringer.

Which? har spurgt Google, hvor mange brugere der er ramt, men har ikke fået noget svar. BBC har også prøvet at få en kommentar fra teknologigiganten – uden held.

Fem ud af fem blev inficeret

Da Google ikke svarede tilfredsstillende på henvendelser, besluttede Which? sig for at afprøve risikoen for malware og købte tre telefoner hos Amazon: Motorola X, Samsung Galaxy A5 2017 og Sony Xperia Z2. Hertil kom webmediets egne LG/Google Nexus 5 og Samsung Galaxy S6.

Alle disse telefoner var mindst tre år gamle. Bortset fra Samsung Galaxy A5 2017, der kunne opdateres til Android 8, kunne ingen af telefonen opdatere længere end til Android 7.0.

Dernæst bad man antivirus-ekspertfirmaet AV Comparatives prøve at inficere telefonerne med malware, og det lykkedes på dem alle. I nogle tilfælde lykkedes det at overføre flere infektioner.

Hvis man bruger en telefon, der kører en version før Android 7.0 Nougat, og det ikke kan lade sig at gøre at opdatere, har man altså to muligheder: Vær meget forsigtig (tag backup mindst to steder, brug antivirus, hvis du kan finde en, kig dig over skulderen) – eller køb en ny telefon.


DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S