Home » Mobiltelefon » En middelmådig smartphone
En middelmådig smartphone

En middelmådig smartphone

Share

Nokias nye smartphone, N8, bruger stadig Nokias styresystem Symbian, dog med en ansigtsløftning, så telefonen nu er målrettet touchmobiler

N8 er netop en touchtelefon, den har meget få knapper (tænd/sluk, kameraudløser, menu, volume samt lås/lås op). Det betyder, at du skal klare al indtastning ved hjælp af det virtuelle tastatur på skærmen.

Min hverdagstelefon (Nokia N900) har fuld qwerty-tastatur, og jeg må indrømme, at jeg under min test af N8 savnede N900’s tastatur.

Et virtuelt tastatur er – med mine pølsefingre – for upræcist, så enten taster jeg langsomt eller har mange tastefejl. Retfærdigvis skal det bemærkes, at jeg ikke har forsøgt mig med de nyere – og efter sigende – smartere indtastningsmetoder. Touchtelefonerne er ikke på højde med telefonerne med enten numerisk eller fuldt tastatur endnu.

Nokia har valgt at give N8 et supergodt kamera. Der er tale om et 12MP kamera med Xenon-blitz. Optikken er monteret lidt sjovt, idet der er tale om en lille kasse uden på selve telefonen. Min første tanke var, at optikken kommer til at hænge fast i min lomme, men det viser sig, at det ikke er noget problem.

Omvendt betyder det, at billedkvaliteten er i top. Med N8 har du et utrolig godt lommekamera. Som videokamera virker N8 også godt; det er muligt at optage film i hd-kvalitet.

Se også:  Dissektion: Hvad er der indeni Samsung Galaxy Note10+?

Med den indbyggede hdmi-udgang kan du slutte N8 direkte til dit tv og se billeder og film, så snart du er hjemme. Tilslutningen sker smertefrit, og min familie syntes, det var sjovt at gense gaveudpakningen fra weekendens familiefødselsdag.

Brugergrænsefladen har fået et løft i forhold til tidligere smartphones fra Nokia. Har du tidligere haft en Symbian/S60-telefon fra Nokia, vil du bemærke løftet, uden at du vil føle dig fremmedgjort. Sagen er nemlig, at brugergrænsefladen stadig er meget menuorienteret.

Der er et antal skærme, hvor du kan have forskellige applikationer kørende, men mulighederne for selv at designe skærmbillederne er ikke så store. For eksempel kan du ikke vælge, hvor meget plads en applikation skal have.

Det føles lidt begrænsende, kalender og RSS-læser vil jeg for eksempel gerne have store, mens uret godt må være lille. Mens de andre styresystemer (iPhone/iOS og Android) gør meget ud af at fortælle om deres applikationsbutikker (App Store eller Market), reklamerer Nokia ikke meget for Ovi.

Ovi er Nokias svar på en applikationsbutik, og der findes faktisk et stort udvalg af applikationer til N8 i meget forskellige prisklasser. Jeg har afprøvet et par stykker, for eksempel en gps-tracker, så jeg kan se, hvor langt jeg cykler hver dag.

Se også:  Vildt billig Motorola-mobil med nogle af de nyeste features

Batterilevetiden for en mobiltelefon er en væsentlig parameter for bedømmelsen. Langt de fleste smartphones har ikke noget at prale af. Eftersom N8 er en smartphone, må jeg indrømme, at overraskelsen var stor under min test af telefonen.

Ved almindelig daglig brug holder den uden problemer i to døgn, også når der hentes nyheder fra to-tre rss-feeds og e-mails med to til fire timers mellemrum, og mine cykelture gps-trackes.

Som en ekstra smart funktionalitet vil N8 lukke strømslugende hardware og software ned, når niveauet på batteriet er lavt.

Det betyder, at du stadig kan modtage og foretage telefonopkald og sms’er, men e-mails og lignende er ikke muligt. Det er også muligt at aktivere denne strømbesparende tilstand manuelt.

Nokia N8 er nok ikke en revolution af smartphone-markedet. Men har du tidligere brugt Nokia-smartphones (E- og N-serierne) og mest har brug for en telefon, der virker, er N8 noget for dig.


Nokia N8
  • Funktionalitet
  • Pris
3.5

Alt om DATA siger

N8 fungerer rigtig godt, uden dog på noget tidspunkt at imponere. Men hvis du er vant til Nokias operativsystem og menuopbygning, er det en rigtig fin mobiltelefon.

Sending
User Review
0 (0 votes)
Her er den bedste dagspris på Nokia N8
TAGS
N8
Nokia
smartphone
Symbian

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S